někde jsem četl a nemohu to najít. Jsou páčky kompatibilní s přehazkou? když použiji 11s řazení a 12s eagl hazku, bude to běhat? případně opačně? neřeším doraz či chybějící stupeň.
myšleno to bylo tak, že bych dal 12s řazení a hazku, ale 11s kazetu. zatím není dostupná kazeta co by mi stála za to mít 12s kazetu. jelikož nový xtr 45z je fajn ale sehnat ořech bude asi peklo a 50(51)z se mi prostě nelíbí
Řazení 1x12 obecně asi nebude chodit s kazetou 11t (jiný chod), ale mohlo by to chodit s novou kazetou XTR CS-M9110-11. Tato kazeta totiž není zpětně kompatibilní s 11 rychl. systémem XTR 9000, ale jen s novým 12 rychlostním.
Co myslíte? Bude chodit Eagle s kazetou Shimano M9110-11?
Vytahnu tohle vlákno - má ještě někdo potvrzené, že když dám 11sp řazení Shimano, 11sp kazetu Sram 10-42 a k tomu 12sp přehazku Shimano, tak to bude fungovat na 100%?
Ahoj, rád využiji tot vlákno a prosím o radu/zhodnocení či návrh na změnu...
Chci si příští měsíc pořídit pohon 1x12 na svého fulla. Zadní stavba má klasiku 142x12. Předem avizuji, že upřednostňuji Shimano a od sramu chci jen nutné, ale v případě opravdu dobrých argumentů bych možná dokázal ustoupit.
Řazení Shimano XTR M9100 - páčky jedině Shimano, tam neuhnu
Hazka Shimano XTR M9100 (ikdyž XT by taky udělala službu, spíš jsem si říkal, že zkusím komplet XTR - prvně v životě)
Kliky, zatím bych ponechal současné XT M8000 (11s) i kvůli řetězové lince 49 (oproti 52 u 12s) - a když nebude fungovat, tak buď koupím 12s převodník nebo koupím XT, XTR kliky 12s včetně převodníku
Kazeta a ořech? Tam mám asi největší otazník. Dost čtu problémy s ořechem microspline a kazety vím, že jsou taky někdy problémové. Proto dost zvažuji, že tam dám XD ořech a kazetu Garbaruk 10-52s. Upřednostňuji lehké převody, proto raději verzi 52 (než 50). Nabízela by se i kazeta X01, ale zase jsem někde četl, že někomu mix Shimano a kazety sram zlobí, že sice kompatibilní jsou, ale nepatrné (mm) rozdíly SRAM/Shimano jsou a proto to může dělat někdy neplechu...
řetěz asi XT M8100
Co vy na to? Případné připomínky či návrhy na změnu?
Vyuziju vlakna, snad mi nekdo poradí. Budu pořizovat nové kolo a je tam, dnes standartne, obyč ořech, 12 nx kazeta, nx hazka a gx řazení. A ted k otázce. V žádném případě nechci nic pravidelně stelovat a ladit (coz se tady u te kazety a hazky casto píše), takze si chci v tomhle směru polepšit. Uz jsem byl rozhodnutej, ze ty tri komponenty sram prodam a misto toho koupim 11 xt (kazeta, hazka, řazení). Jenze me ted servisak nalomil, ze shimano tady zaspalo dobu a je poruchove, u razeni se lamou packy (proste se tam neco furt se.e).
Asi ideal by bylo vymenit hazku za gx a garbaruk kazetu, ale to je zas uz skoro dalsich 9000 (minus nejaky ten odprodej). Poraďte prosim nějaké rozumné vylepšení toho, co tam bude za levnější penize nez ta varianta s garbarukem. Je mi vcelku jedno jestli 11 nebo 12. Nebo to nechat, ze to bude dobrý a treba casem?
Zasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání dárků a možností výhodnějšího nákupuZasílání Akce týdne
Vyber si, prosím, o které informace máš zájem:
Jednou za týden/měsíc posíláme souhrn toho, co je na MTBIKERu nového. Nikdy neposíláme reklamu ani jiný spam.
K narozeninám a svátku Ti budeme posílat drobný dáreček s možnostmi výhodnějšího nákupu a občas posíláme e-mail s akcemi na zboží, které by Tě mohlo zajímat.
Jednou týdně posíláme souhrn naší Akce týdne a občas posíláme e-mail o speciálních akcích a novinkách v našem e-shopu.
Dávám společnosti MTBIKER community s.r.o., se sídlem 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, souhlas k zasílání bezplatných informací podle specifikace uvedené výše a se zpracováním mých osobních údajů pro tento účel. Můj souhlas je dobrovolný a beru na vědomí, že mám právo jej kdykoli odvolat v sekci Nastavení e-mailů. Zároveň potvrzuji, že jsem se seznámil(a) s informacemi v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
check_circle
error
MTBIKER používá cookies
Soubory cookies používáme na zabezpečení funkčnosti webu a na personalizaci obsahu. S Tvým souhlasem je budeme používat k měření užívání webové stránky, k personalizaci a na zobrazení relevantních reklam a informací. Pokud nám udělíš souhlas, můžeš ho zrušit nebo můžeš změnit své preference v sekci Nastavení cookies. Pokud nesouhlasíš s ukládáním cookies, můžeš je odmítnout. Víc o cookies si můžeš přečíst v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
Jak bys chtěl s páčkou, která má jedenáct cvaknutí zařadit dvanáctý pastorek u Eagla? Opačně to samozřejmě jde, ale uniká mi smysl.
Někdo to tak používá. EAGLE hazku a 11gx řazení. Má to smysl u 11ti kolečka s větším rozsahem. Ta EAGLE hazka lépe kopíruje kazetu.
myšleno to bylo tak, že bych dal 12s řazení a hazku, ale 11s kazetu. zatím není dostupná kazeta co by mi stála za to mít 12s kazetu. jelikož nový xtr 45z je fajn ale sehnat ořech bude asi peklo a 50(51)z se mi prostě nelíbí
Teď se zabývám podobnou záležitostí a narazil jsem na zajímavý článek, a to že někdo vyzkoušel přehazovačku XTR 9100 12sp. se sadou Eagle.
https://www.kustombikes.co.uk/article/6-shimano-xtr-m9100-rear-derailleur-is-compatible-with-sram-eagle-12-speed
Řazení 1x12 obecně asi nebude chodit s kazetou 11t (jiný chod), ale mohlo by to chodit s novou kazetou XTR CS-M9110-11. Tato kazeta totiž není zpětně kompatibilní s 11 rychl. systémem XTR 9000, ale jen s novým 12 rychlostním.
Co myslíte? Bude chodit Eagle s kazetou Shimano M9110-11?
vozil jsem sram 12speed řazení, 11speed kazetu a 12speed hazku - v pohodě (vymezeno dorazy)
bude mi chodit 12speed shimano hazka a řazení na 11speed kazetě stejně?
A teď kvízová otázka, jak donutím SRAM AXS chodit na 11s, nějaká aplikace by nebyla:-)?
X1 11speed řazení
sunrace 11-50 11speed kazeta
hazka SLX 12speed
řetěz sram 1130
spolu mluví, nahoru i dolů :)
Vytahnu tohle vlákno - má ještě někdo potvrzené, že když dám 11sp řazení Shimano, 11sp kazetu Sram 10-42 a k tomu 12sp přehazku Shimano, tak to bude fungovat na 100%?
Nějak moc nepobírám výšu uvedné úvahy...
Rychlá rada - potřebuju na pár dní na ergáč dát bika - mám ho na 11sp Sram, xD kazeta.
Ale na ergáč můžu použít jen silniční 11sp kazetu 11-32 ze silnice, nebo 12sp NX Eagle z biku manželky...
Mohlo by to na tu silniční shimano kazetu makat, nebo po seřízení dorazu na 50z na NX kazetě (chápu, že 12sp má jinou rozteč mezi pastorky)?
Díky
Ahoj, rád využiji tot vlákno a prosím o radu/zhodnocení či návrh na změnu...
Chci si příští měsíc pořídit pohon 1x12 na svého fulla. Zadní stavba má klasiku 142x12. Předem avizuji, že upřednostňuji Shimano a od sramu chci jen nutné, ale v případě opravdu dobrých argumentů bych možná dokázal ustoupit.
Co vy na to? Případné připomínky či návrhy na změnu?
Díky, Tom
.
Vyuziju vlakna, snad mi nekdo poradí. Budu pořizovat nové kolo a je tam, dnes standartne, obyč ořech, 12 nx kazeta, nx hazka a gx řazení. A ted k otázce. V žádném případě nechci nic pravidelně stelovat a ladit (coz se tady u te kazety a hazky casto píše), takze si chci v tomhle směru polepšit. Uz jsem byl rozhodnutej, ze ty tri komponenty sram prodam a misto toho koupim 11 xt (kazeta, hazka, řazení). Jenze me ted servisak nalomil, ze shimano tady zaspalo dobu a je poruchove, u razeni se lamou packy (proste se tam neco furt se.e).
Asi ideal by bylo vymenit hazku za gx a garbaruk kazetu, ale to je zas uz skoro dalsich 9000 (minus nejaky ten odprodej). Poraďte prosim nějaké rozumné vylepšení toho, co tam bude za levnější penize nez ta varianta s garbarukem. Je mi vcelku jedno jestli 11 nebo 12. Nebo to nechat, ze to bude dobrý a treba casem?