Ahoj, chtel bych se zeptat, jestli ma nekdo zkusenost s prehazkou GRX 1x11 se 2 prevodniky? 2x11 je na mensi rozsah kazety, nez bych potreboval. Bude to fungovat nepatrne hur, ale porad obstojne, nebo je to nesmysl?
Zkusím tady... nějak se nedokážu zbavit praskocvakání u 105 klik. Dělá mi to v silovějším záběru, ne úplně pravidelně, na obou pilách, na všech převodech. Střed vyměněn, vše dotaženo... může to bejt nalisování pavouka? Nebo sjetý převodníky? Maj asi 6 tis. km, řetěz je celkem novej.
pokousim se dat do kupy pohon 2x11 44/29 na 10-42, razeni a hazeni shimano. Bohuzel jsem omylem koupil jen GS hazku, ktera to celkem pochopitelne nepobira. Nicmene to nepobira tak zoufale, ze si nejsem jistej ze s pomoci SGS to bude ok, i kdyz kapacitne by to plus minus jit melo - celk. kapacita 47t, SGS ma mit 45t - mam moznost pripadne jit na 42t a 29/10, 29/12 stejne jezdit, ze zkusenosti, nebudu.
Mate nekdo zkusenost s timhle setupem? A retez instalujete jak dlouhy? Je to na HT, dal jsem minimalni obvod plus 4 clanky
Kluk opotřeboval brzdové destičky na kole (už brzdí pružinkami mezi nimi). Potíž je, že neznám typ brzd. Znáte tento typ? Máte nějaký tip, kde vhodné destičky vyhledat (nějaký zakótovaný výkres rozličných tvarů destiček)?
Rozměry jsou šířka 30mm, výška cca 17 mm, vzdálenost osy závlačky 26 mm.
Podle specifikace kola jsem zakoupil Shimano B05S, ale nepasují tam (jsou větší) - specifikace kola tedy obsahuje nesprávný typ brzd. Na brzdách není žádný nápis. Půjde o laciné obyčejné brzdy.
Dobre rano, po vymene retezu se pri zaberu ozyva "chroupani" od prevodniku. Na jinem prevodniku to nedela, tak predpokladam, ze jsem to trochu pretahnul, ale na kazete je vse ok.
Jedna se o 1x12 sram rival.
Nezkousel jste nekdo upravit trochu tvar zubu pilnikem, jako se to doporucuje u sjetych pastorku na kazete? Viz obr.
Před třemi roky jsem nabořil přední kolo a nechal si v servise udělat nové. Teď jsem si asi při čištění kola natlačil bordel do konusů a začalo to skřípat a tak to bylo třeba vyčistit. Při tom jsem zjistil, že tam bylo na každé straně o kuličku méně. Kolo jsme měl celou dobu položené nad bílou plachtou a kulička tak nemohla uniknout. Kupodivu to během těch tří roků nijak nerachtalo a začalo to skřípat až teď s tím bordelem. A tomu nerozumím. Je možné, že by jen nadbytek vazelíny (a že ji tam bylo) mohl kuličku nahradit?
Rovnal jsem patku přehazovačky a nedaří se mi našroubovat přehazovačku zpět do patky. Asi jsem nějak poškodil začátek závitu. Novou patku nemám a myslím, že se bude blbě blbě shánět (v Česku málo rozšířené kolo Bergamont). Nějaká rada jak na to, než začnu shánět nějaký servis. Dík.
Zdravím, měnil jsem air shaft na novém Zebovy, a napral jsem tam podle youtubka 20ml do každé nohy, pak se dívám na manuál, a vidím že je tam 30ml damper side a 15ml spring side, jenom pro ověření spring side je levá noha kde je air shaft? a damper side pravá?
Potřebuji poradit s klikami. Mám sadu 1x11 Shimano M8000, ale kliky už nejsem schopný sehnat v provedení 165mm. Budu mít problém s FC-M8100? Nebo doporučite mi něco jiného zaručeně kompatibilního a funkčního?
Ahoj, prosím o radu. Mám kliky SRAM GX, DM, neboostové, neboli ofset 6mm, 32zubů. Existuje nějaká alternativa k originálnímu převodníku? Třeba i nějaká hezká? např. od Garbaruk nebo Absoluteblack atd. Preferuji kulatý. Prosím případně odkaz na nějaký sehnatelný-existující konkrétní kus. Díky.
Sundal jsem zadní ořech abych ho namazala, protože při jízdě se že zadního náboje ozývalo lehké pískání, rozdělal jsem tedy zadní DT ratchet systém vše vyčistil , namazala a složil. Samostatně vše funguje, ale po vložení kola do rámu a dotažení zadní osy, nejde kolo protáčet dozadu , nefunguje cvrk. Nevím kde jsem udělal chybu, vše jsem dělal podle návodu, ale jakmile rám přitlačí zboku na osu při dotahování tak se kolo jakoby sekne. Dík za každou radu
Zasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání dárků a možností výhodnějšího nákupuZasílání Akce týdne
Vyber si, prosím, o které informace máš zájem:
Jednou za týden/měsíc posíláme souhrn toho, co je na MTBIKERu nového. Nikdy neposíláme reklamu ani jiný spam.
K narozeninám a svátku Ti budeme posílat drobný dáreček s možnostmi výhodnějšího nákupu a občas posíláme e-mail s akcemi na zboží, které by Tě mohlo zajímat.
Jednou týdně posíláme souhrn naší Akce týdne a občas posíláme e-mail o speciálních akcích a novinkách v našem e-shopu.
Dávám společnosti MTBIKER community s.r.o., se sídlem 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, souhlas k zasílání bezplatných informací podle specifikace uvedené výše a se zpracováním mých osobních údajů pro tento účel. Můj souhlas je dobrovolný a beru na vědomí, že mám právo jej kdykoli odvolat v sekci Nastavení e-mailů. Zároveň potvrzuji, že jsem se seznámil(a) s informacemi v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
check_circle
error
MTBIKER používá cookies
Soubory cookies používáme na zabezpečení funkčnosti webu a na personalizaci obsahu. S Tvým souhlasem je budeme používat k měření užívání webové stránky, k personalizaci a na zobrazení relevantních reklam a informací. Pokud nám udělíš souhlas, můžeš ho zrušit nebo můžeš změnit své preference v sekci Nastavení cookies. Pokud nesouhlasíš s ukládáním cookies, můžeš je odmítnout. Víc o cookies si můžeš přečíst v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
Zdravím Vás, známá si chce na kolo nechat dát rohy ala https://www.kupkolo.cz/rohy-force-mets-12-cm-al-cerne-matne_z113292/ - tzn posunou se gripy, přehazovačky, brzdy a na kraj řidítek se tohle namontuje?
Zdravím, nevíte náhodou někdo kde by se dala koupit tahle součáska do náboje?
https://www.kolarnastore.eu/mavic-kit-rear-auto-adjusting/
Je to do Mavic náboje r. 2018.
Co sem zkoušel tak všude vyprodáno a někdo mi i říkal že už se to nevyrábí.
Když to neseženu tak budu muset koupit nový náboj a nechat přeplítat což se mi moc nechce... :-(
Ahoj, chtel bych se zeptat, jestli ma nekdo zkusenost s prehazkou GRX 1x11 se 2 prevodniky? 2x11 je na mensi rozsah kazety, nez bych potreboval. Bude to fungovat nepatrne hur, ale porad obstojne, nebo je to nesmysl?
Zkusím tady... nějak se nedokážu zbavit praskocvakání u 105 klik. Dělá mi to v silovějším záběru, ne úplně pravidelně, na obou pilách, na všech převodech. Střed vyměněn, vše dotaženo... může to bejt nalisování pavouka? Nebo sjetý převodníky? Maj asi 6 tis. km, řetěz je celkem novej.
Co kufry a pedály, nejde to odtamtuď?
Patka přehazovačky, sedlovka, bordel v závitu pedálu, tření mezi kufrem a pedálem, povolené převodníky, bordel mezi převodníkem a pavoukem...
Těch možností je celkem dost, málokdy je zdroj hluku spojen přímo s převodníkem, i když je jeho frekvence navázaná na šlapání.
I šrouby převodníků?
Ahoj, začíná mě zlobit oneup teleskopka. Občas nevyjede až nahoru - poslední cm jí musím pomoct.
Prosím o radu, jak to vyřešit.
Dík.
oneup v2 180mm
Může to být tlakem? Má tam být 300psi?
pokousim se dat do kupy pohon 2x11 44/29 na 10-42, razeni a hazeni shimano. Bohuzel jsem omylem koupil jen GS hazku, ktera to celkem pochopitelne nepobira. Nicmene to nepobira tak zoufale, ze si nejsem jistej ze s pomoci SGS to bude ok, i kdyz kapacitne by to plus minus jit melo - celk. kapacita 47t, SGS ma mit 45t - mam moznost pripadne jit na 42t a 29/10, 29/12 stejne jezdit, ze zkusenosti, nebudu.
Mate nekdo zkusenost s timhle setupem? A retez instalujete jak dlouhy? Je to na HT, dal jsem minimalni obvod plus 4 clanky
Kluk opotřeboval brzdové destičky na kole (už brzdí pružinkami mezi nimi). Potíž je, že neznám typ brzd. Znáte tento typ? Máte nějaký tip, kde vhodné destičky vyhledat (nějaký zakótovaný výkres rozličných tvarů destiček)?
Rozměry jsou šířka 30mm, výška cca 17 mm, vzdálenost osy závlačky 26 mm.
Podle specifikace kola jsem zakoupil Shimano B05S, ale nepasují tam (jsou větší) - specifikace kola tedy obsahuje nesprávný typ brzd. Na brzdách není žádný nápis. Půjde o laciné obyčejné brzdy.
Děkuji
Malinko zneuziju vlákno: tuší někdo, zda se do těch plechovejch cyklo stojanů v Berouně narve i XL enduro?
Dobre rano, po vymene retezu se pri zaberu ozyva "chroupani" od prevodniku. Na jinem prevodniku to nedela, tak predpokladam, ze jsem to trochu pretahnul, ale na kazete je vse ok.
Jedna se o 1x12 sram rival.
Nezkousel jste nekdo upravit trochu tvar zubu pilnikem, jako se to doporucuje u sjetych pastorku na kazete? Viz obr.
Fotku prevodniku dodam.
Chystám se na domácí výměnu gufer na vidlici Sr Axon. Nějaké triky jak staré vyndat a nové narazit v domácích podmínkách? Díky
Před třemi roky jsem nabořil přední kolo a nechal si v servise udělat nové. Teď jsem si asi při čištění kola natlačil bordel do konusů a začalo to skřípat a tak to bylo třeba vyčistit. Při tom jsem zjistil, že tam bylo na každé straně o kuličku méně. Kolo jsme měl celou dobu položené nad bílou plachtou a kulička tak nemohla uniknout. Kupodivu to během těch tří roků nijak nerachtalo a začalo to skřípat až teď s tím bordelem. A tomu nerozumím. Je možné, že by jen nadbytek vazelíny (a že ji tam bylo) mohl kuličku nahradit?
Rovnal jsem patku přehazovačky a nedaří se mi našroubovat přehazovačku zpět do patky. Asi jsem nějak poškodil začátek závitu. Novou patku nemám a myslím, že se bude blbě blbě shánět (v Česku málo rozšířené kolo Bergamont). Nějaká rada jak na to, než začnu shánět nějaký servis. Dík.
Zdravím, měnil jsem air shaft na novém Zebovy, a napral jsem tam podle youtubka 20ml do každé nohy, pak se dívám na manuál, a vidím že je tam 30ml damper side a 15ml spring side, jenom pro ověření spring side je levá noha kde je air shaft? a damper side pravá?
Ahoj, poradíte mi prosím matchmaker na Brzdy 6100 a řazení SLX, SL-M7100 na objímku ? Rád bych to dal na páky.dik
Vezme mi starý 9sp Deore RD-M510 42z kazetu? Děkuji pěkně ;)
Dobrý den,
Potřebuji poradit s klikami. Mám sadu 1x11 Shimano M8000, ale kliky už nejsem schopný sehnat v provedení 165mm. Budu mít problém s FC-M8100? Nebo doporučite mi něco jiného zaručeně kompatibilního a funkčního?
Děkuju moc
Ahoj, prosím o radu. Mám kliky SRAM GX, DM, neboostové, neboli ofset 6mm, 32zubů. Existuje nějaká alternativa k originálnímu převodníku? Třeba i nějaká hezká? např. od Garbaruk nebo Absoluteblack atd. Preferuji kulatý. Prosím případně odkaz na nějaký sehnatelný-existující konkrétní kus. Díky.
Čau borci, potřeboval bych poradit.
Sundal jsem zadní ořech abych ho namazala, protože při jízdě se že zadního náboje ozývalo lehké pískání, rozdělal jsem tedy zadní DT ratchet systém vše vyčistil , namazala a složil. Samostatně vše funguje, ale po vložení kola do rámu a dotažení zadní osy, nejde kolo protáčet dozadu , nefunguje cvrk. Nevím kde jsem udělal chybu, vše jsem dělal podle návodu, ale jakmile rám přitlačí zboku na osu při dotahování tak se kolo jakoby sekne. Dík za každou radu
Není to teda technický dotaz, ale sekci design rychlodotaz jsem nenašel:
Čím, případně jakým lakem opravujete drobné škrábánce na karbonovém kole?
Mám matný černý kolo a lak z DM mě moc neuspokojil. Je stále vidět bílý podklad.
Děkuji
Potřebuji otevřít a vyčistit řadící páčku Shimano SL-M8100 (12sp). Spodní kryt drží na 3 šroubech a prochází jím dolní páčka.
Ten kryt se přetáhne přes páčku? Nějak se jí nechce skrz, tak se raději ptám. Chce to buď nějaký grif nebo přiměřené násilí...