Ahoj lidi,na kolik foukáte? Já na MTB 26 kola, předek i zadek 5 Barů. Není to moc??? Měl jsem to nafoukaný od oka a furt se mi to zdálo měkký. Tak jsem koupil kvalitní pumpu i s manometrem a nafoukal jsem to na 5 Barů a zdá se mi to OK ale ještě jsem na tom nejel páč fest chcalo. Doufám, že jsem to nepřepísk:-)
Pri 108kg by som fukal tak 4bary, predsa len sam vazim 70kg a 2,1 plaste fukam vpredu 2,5 vzadu 3. Trochu menej sa na fulle jazdit da, ale je to uz dost o opatrnej jazde v tazkom terene.
Pre tvoju hmotnost by som zvazil sirsie gumy, inak fukat nie viac nez max povoleny tlak, obycajne 4bar.
foukám pláště na max, tedy bajk RR kolem 55PSI, marathon-racery cca 90PSI a na silnici pro3 přefukuju z 120 na 130PSI... když jsem jezdil Ultrema 145PSI bylo super:-) co se týče tlaku, chápu, že nižší tlak může občas být výhoda, ale je to prostě moje úchylka - vyhovuje mi to...
Mel bych takou zvlastni otazku. Mam doma jen malou rucni pumpicku a tam zadnej merak neni. Pak mam na kole MTB 26" plaste NN 2,25" a chtel jsem se zeptat jestli se da nejak bez meraku poznat nafouknuti vhodne do terenu => kolem 2,5-3bary ? :) Blbost co?
nevim ja se ridim co mam napsane na plastich,ale kdyz jedu teren tak mam neco malo pres 3bary na obou a kdyz vim ze pojedu nekde cestu daleko(babicka) tak davam 3.5 predek a 3.8 zadek,mam miniony 2.35"
Foukat se má jak včera Hermida.Přijel na start,dívá se na oblohu a říká si kua bude pršet.Šáhne na zadní upustí,zkusí dlaní a zjišťuje,že je tam přesně 2,099 a říká dobré.Jen doufám,že ten následný defekt nechytl díky tomuto postupu :-)
Tak nevím, někdo říkal do terénu foukat čim míň tim líp. Aby to zbytečně nestřílelo a hezky „žehlilo“. Foukám od té doby 1.6 vepředu a 1.9 vzadu. (jen nevím v jakých jednotkách, asi bar, je to měřák starší než já možná tak 50–70 let :))
Jezdim duše, vepředu NN 2.25, vzádu RaR 2.25 a vážím 86–88. Schválně to jdu přeměřit. Pravda že na asfaltě v zatáčkách mi to asi trochu plave, ale jinak žádnej defekt a nenadřu se.
Zasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání dárků a možností výhodnějšího nákupuZasílání Akce týdne
Vyber si, prosím, o které informace máš zájem:
Jednou za týden/měsíc posíláme souhrn toho, co je na MTBIKERu nového. Nikdy neposíláme reklamu ani jiný spam.
K narozeninám a svátku Ti budeme posílat drobný dáreček s možnostmi výhodnějšího nákupu a občas posíláme e-mail s akcemi na zboží, které by Tě mohlo zajímat.
Jednou týdně posíláme souhrn naší Akce týdne a občas posíláme e-mail o speciálních akcích a novinkách v našem e-shopu.
Dávám společnosti MTBIKER community s.r.o., se sídlem 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, souhlas k zasílání bezplatných informací podle specifikace uvedené výše a se zpracováním mých osobních údajů pro tento účel. Můj souhlas je dobrovolný a beru na vědomí, že mám právo jej kdykoli odvolat v sekci Nastavení e-mailů. Zároveň potvrzuji, že jsem se seznámil(a) s informacemi v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
check_circle
error
MTBIKER používá cookies
Soubory cookies používáme na zabezpečení funkčnosti webu a na personalizaci obsahu. S Tvým souhlasem je budeme používat k měření užívání webové stránky, k personalizaci a na zobrazení relevantních reklam a informací. Pokud nám udělíš souhlas, můžeš ho zrušit nebo můžeš změnit své preference v sekci Nastavení cookies. Pokud nesouhlasíš s ukládáním cookies, můžeš je odmítnout. Víc o cookies si můžeš přečíst v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
Přední kolo na 2 až 2,2 zadní tak na 2,5
jj, taky jsem tak nějak začínal a divil se jak je možný, že mně v terénu na kořenech a kamenech všichni předjíždí :-)
vzadu tak 3, vepředu 2,8
5 barů je fakt dost. Foukám 2,5-3. mám duše.
Foukám 4-5barů ale jezdim na FF jen rychlý cesty a lehkej terén do jinýho prostředí určo ubrat...
25/30psi (1,7/2,1baru) 2,25 UST, 70kg.
Záleží ale také na objemu plášťů (čím objemnější, tím méně se fouká) a na váze jezdce.
25/35psi
dušáky
vepředu NN 2.25
vzadu nanoraptor 2.1
Foukám k hornímu dovolenému tlaku pláště.
Pri 108kg by som fukal tak 4bary, predsa len sam vazim 70kg a 2,1 plaste fukam vpredu 2,5 vzadu 3. Trochu menej sa na fulle jazdit da, ale je to uz dost o opatrnej jazde v tazkom terene.
Pre tvoju hmotnost by som zvazil sirsie gumy, inak fukat nie viac nez max povoleny tlak, obycajne 4bar.
foukam tak abych nemel pocit ze me kolo plave takze co nejmin :-) jinak na 29" je to 35psi ve predu vzadu o fous vic
95kg, dušový pláště, předek i zadek 4 bary....
foukám pláště na max, tedy bajk RR kolem 55PSI, marathon-racery cca 90PSI a na silnici pro3 přefukuju z 120 na 130PSI... když jsem jezdil Ultrema 145PSI bylo super:-) co se týče tlaku, chápu, že nižší tlak může občas být výhoda, ale je to prostě moje úchylka - vyhovuje mi to...
Mel bych takou zvlastni otazku. Mam doma jen malou rucni pumpicku a tam zadnej merak neni. Pak mam na kole MTB 26" plaste NN 2,25" a chtel jsem se zeptat jestli se da nejak bez meraku poznat nafouknuti vhodne do terenu => kolem 2,5-3bary ? :) Blbost co?
nevim ja se ridim co mam napsane na plastich,ale kdyz jedu teren tak mam neco malo pres 3bary na obou a kdyz vim ze pojedu nekde cestu daleko(babicka) tak davam 3.5 predek a 3.8 zadek,mam miniony 2.35"
Asi zas budu za vola,ale já nikdo horský kolo neměla…
Teď mám jedno na chvíli půjčený od kamaráda a potřebuju přifouknout, budu jezdit akorát po městě.
Z toho plynou dvě otázky:
Pro rejpaly: kolo si samozřejmě napumpovat umím, ale doma jezdm na trekovém a navíc tu nemám pumpičku a pochybuju, že ji v neděli koupím :-/
Foukat se má jak včera Hermida.Přijel na start,dívá se na oblohu a říká si kua bude pršet.Šáhne na zadní upustí,zkusí dlaní a zjišťuje,že je tam přesně 2,099 a říká dobré.Jen doufám,že ten následný defekt nechytl díky tomuto postupu :-)
29" 40 PSI. Jezdím rychlý terén a k tomu významný podíl silnice.
26" HT, cca 100kg, duše, vepředu i vzadu ± 3 bary, vepředu o malinko míň než vzadu.
Tak nevím, někdo říkal do terénu foukat čim míň tim líp. Aby to zbytečně nestřílelo a hezky „žehlilo“. Foukám od té doby 1.6 vepředu a 1.9 vzadu. (jen nevím v jakých jednotkách, asi bar, je to měřák starší než já možná tak 50–70 let :))
Jezdim duše, vepředu NN 2.25, vzádu RaR 2.25 a vážím 86–88. Schválně to jdu přeměřit. Pravda že na asfaltě v zatáčkách mi to asi trochu plave, ale jinak žádnej defekt a nenadřu se.
většinou 1,7–2,0 barů
nejmíň jsem jel nějakých necelý 1 bar vepředu a 1,5 vzadu
26 psi v předu, 28 vzadu:)vážím 92:)