Ahoj všem,
obracím se na odborníky na SRAM eTap :-)
Mám zcela novou sadu SRAM Rival (kolo ještě ani nebylo venku) a řeším problémy s aktualizací firmware. Komponenty mám spárované dobře (vše řadí, jak má), ale nainstaloval jsem si mobilní apku SRAM AXS (Android), komponenty přidám do profilu kola, kde se na ně dá připojit a zahlásí, že je dostupný nový firmware. Pokud dám "install" nikdy nežačne samotný updating proces. Zkoušel jsem vypnout-zapnout bluetooth, odebrat komponenty z profilu kola, znovu vyhledat, přepárovat ručně pres AXS tlačítka (na jednotlivých komponetech, atd.).... NIC, žádný update FW nezačne.
Díval jsem se na různé postupy na servis SRAM i YouTube, ale už nevím co bych jěště zkusil :-)
Máte někdo nějaké zkušenosti s update FW na SRAM eTap komponentů? Díky za každou radu.
Martin
P.S.: Bydlím a mám dílnu v Praze, kdyby byl ochoten se někdo sejít osobně, budu rád!
Jen pro jistotu - zmáčkneš po navolení instalace FW v telefonu ještě to AXS tlačítko, že jo?
Mám AXS pro MTB, ale podle mě děláš chybu jako řada dalších lidí.
Tlačítko na komponentu musíš podržet, dokud nezačne kontrolka blikat, že přijímá update. Předtím jsi zamozřejmě potvrdil na telefonu odesílání dat do komponentu.
Mám dovolenou, takže mám čas.
Šel jsem k našim kolům. Jedno ukazovalo potřebu upgradu. Pravdu máš, že spojení komponentu s telefonem proběhlo dobře, upgrade to odeslat nechtělo. Podržel (2-3 sek.) jsem tlačítko na hazce, dokud nezačala blikat kontrolka zeleně. Přenos dat samozřejmě neprobíhal. Nechal jsem ji doblikat a nic jsem nedělal.
Až teprve nyní jsem opět v telefonu vyvolal nabídku firmware upgrade, který jsem poslal do komponentu a na komponentu jsem tlačítko pouze zmáčknul (nepodržel!). Kontrolka začala po chvíli blikat žlutě. Přenos proběhnul bez chyby.
Taky se mně to párkrát stalo, vydělal jsem a znovu nasadil baterku a pak to normálně šlo.
Chlapi, z práce jsem to vzal přes dílnu a dle výše uvedeného a ani ŤUK:-)))) Reinstaloval jsem apku, enable-disable BT, restart telefonu. Jednu chvíli jsem se dostal do fáze, že nefungovalo nic, naštěstí po "přepárování" se to chytlo, ale FW tam nejsem schopen dát...., doufám, že to je jenom rukama :-)))))))))))))
Zdravim, ja mam podobny problem. U presmyku i u pak se mi podarilo stahnou novy firmware ale u hazky de to tvari take se stahl novy firmware ale hazka pote uz nefunguje, stahoval jsem to snad 10krat a vzdy stazeno a ptoste nefunguje, u odtatnich komponentu vse ok
Zdravim, ja mam podobny problem. U presmyku i u pak se mi podarilo stahnou novy firmware ale u hazky de to tvari take se stahl novy firmware ale hazka pote uz nefunguje, stahoval jsem to snad 10krat a vzdy stazeno a ptoste nefunguje, u odtatnich komponentu vse ok
Vyuziji toto tema. Nemate nekdo Garmin 6 Pro v kombinaci s Rivalem? Hodinky me ukazuji Battery Status „NEW“ a nevim co si pod tim predstavit.
Ahoj. Narazil jsem na Tvůj nedávný příspěvek a zrovna řeším podobný problém. Tak bych se chtěl zeptat, zda si problém vyřešil a jak? Děkuji za reakci.
Vzdyt to mas tady vse napsany...:-)
Popíšu v rychlosti celý můj problém, třeba bude mít někdo něco podobného a tak mu ušetřím čas. Klasicky jsem měl spárováno, jezdil jsem, pak jsem se rozhodnul pro aktualizaci, spároval jsem v telefonu bezproblému a provedl aktualizaci. Vše proběhlo jak mělo ale hned po aktualizaci mi to opět nabízelo tu stejnou aktualizaci (ale už s s červeným vykřičníkem v kolečku) a vždy se stejným koncem. Přehazovačka od té doby přestala reagovat na tlačítko (po krátkém zmačknutí neblikla zelená dioda, přestala komunikovat s ovladačem a řadit). Nové spárování s ovladačem nelze provést, po podržení tlačítka na přehazovačce začne blikat dioda žlutě (zelenožlutě), jakoby jen pro spárování s telefonem, nikoliv zelená barva pro spárování s ovladačem. V telefonu se znova spojím s přehazovačkou a znova mi to nabídne aktualizaci, kterou už mám nahranou, opět vše proběhne v pořádku a opět nefunguje. Zkoušel jsem pročítat i zahraniční fóra a stejný problém bez řešení. Jakoby to zůstalo zacyklováno v update módu. Nikde jsem nenašel nějaký tovární reset celé přehazky. Nakonec jsem zavolal do CykloŽitný kde mi řekli, že je to neopravitelná systémová chyba, která se nejspíš stala při aktualizaci, kde se vyskytla nějaká chyba při spojení. Přehazovačka na výměnu, ani oni nedokáží řešit tento problém.
Dost zajimave, hlavne kdyby se to stalo po zaruce.
Mě nakonec pomohlo smazat appku z telefonu a nainstalovat znova. Pak se to chytlo.