chtěl bych pomoci s upgradem e-biku Crussis e-Largo 9.6
sháním někoho, kdo by v rámci nějakého rozpočtu upgrade vymyslel a ideálně i sám provedl (Praha a rozumné okolí +- 50km)
Chci lepší náboje (vprědu i vzadu), s tím spojené nové ráfky a výplet.
Musí se to vzadu naroubovat na klasický rychloupínák 5x135, klasický ořech HG9 a 6šroubové uchycení kotouče
Chtěl bych co nejlepší komponenty - ideálně DTswiss, ale (co se týče) nábojů, tak tyto požadavky splňuje asi jen Novatec? Ale nevyznám se, nechám si poradit, co by bylo nejlepší. (a rady typu zahodit a koupit něco s pevnou osou dokážu vymyslet taky :) )
A k čemu by ti to bylo? Vždyť za tebe šlape motor. Jakékoliv zlepšení ani nepoznáš, to kolo váží hrubo přes 20 kilo, tam ušetřených pár deka nemá význam.
Kdybys chtěl jezdit, tak sis za 50 litrů koupil nějakého HT a tam by takový upgrade dával smysl.
Dal jsi za 50 litrů nažrat Jágrovi a Číňanovi, tak jezdi.
Tento příspěvek vyhodnotili uživatelé jako nekvalitní nebo ofenzivní, a proto se nezobrazuje visibility
boha... milion příspěvků, jeden blbější než druhej a hlavně žádný k tématu...
Přitom to bylo tak jednoduchý - prostě jsem jen chtěl vědět, jak do rychloupínáku dostat co nejkvalitnější náboje. Jde mi o o výdrž, odolnost, dobrou servisovatelnost.. Čistě technická debata, tipy na komponenty atd..
Ideálně jsem hledal člověka, který by to jako melouch celý vymyslel a udělal - rád za to slušně zaplatím…
Místo toho jsem dostal bláboly o destičkách, vidlicích, váze kola, a hlavně rentabilitě takovýho upgradu. OK, začněme tou rentabilitou: kolo jsem koupil před sezonou, z druhý ruky - najezdil doteď přes 2tkm a za tu dobu odhalil slabá místa toho kola (a že jich je - to nijak nepopírám..). Nicméně moje vstupní investice byla 40k. Vyhovuje mi motor, vyhovuje mi rám, vyhovuje mi baterka (900wh), vyhovuje mi váha. Jednoznačně nejhorší na tom kole (už jen kvůli váze) jsou totálně poddimenzovaný konusový náboje, který momentálně už melou z posledního. Upgrade tedy bude začínat právě tady, dál se půjde na větší kotouče, nějaké 4pístky (buď Sainty nebo Magury), přechod na bezduše, přechod na vyšší řadu přehazovačky (byť tahle mi plně vyhovuje). Kvalitní řetězy, pedály, sedla už mám pořešený teď.
Shrnutí: vstup je tedy 40k a na upgrade mám připraveno dalších 40-50k. Celkem jsem tedy na 80-90k s tím, že tam budou ty nejvyšší specifikace komponent. A teď mi vy chytráci ukažte, jak do kila koupíte takhle osazený kolo (elektro samozřejmě)… nemáte šanci - i modely okolo 120-130k se osazením většinou ani neblíží..
A ještě si neodpustím odstaveček k těm pár hlupákům, kteří si neodpustí posměšky na e-biky obecně - „moped“, „šlape to za tebe“ a podobný kecy… Hoši… nemáte ponětí proč, si někdo e-bike kupuje (třeba ze zdravotních důvodů). Používá kolo trochu jinak než jen pro zábavu o víkendu. Chce být prostě a jednoduše rychlejší a efektivnější. A asi vám to ještě úplně nedochází.. kam se ten „vlak“ ubírá…
Sedíte na koni v době zavedení automobilismu. Fotíte na film v době příchodu digitální fotografie. Voláte z pevný linky při nástupu mobilů.. Už vám to trochu dochází? Cyklistika (ať se vám to líbí nebo ne) prochází svou evolucí. Stačí se podívat na celkový prodeje - normál bio-kola vs e-kola. Je to nevyhnutelný. Ještě to bude akcelerovat současný trend vysadit lidi z aut a dám jim alternativu na ježdění do práce apod..
Dozadu muzes vymyslet nabu s osou 10 mm, dopredu 100/15 nebo 110/15 a k tomu odpovidajici vidlici. Pokud uz ji nemas, doporucuju teleskopickou sedlovku - zlepsi se nasedani a manevrovani v terenu, pokud budes jezdit obcas v terenu. U te sedlovky bych se vyhnul nejlevnejsim typum.
Do ramu, kde byl driv RU 135 mm je mozno sehnat nabu se sroubovaci osou 10 mm. Neni to uplne pevna osa, ale neco mezi. Do patek pro RU stejne nic jineho dat nejde.
Zasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání dárků a možností výhodnějšího nákupuZasílání Akce týdne
Vyber si, prosím, o které informace máš zájem:
Jednou za týden/měsíc posíláme souhrn toho, co je na MTBIKERu nového. Nikdy neposíláme reklamu ani jiný spam.
K narozeninám a svátku Ti budeme posílat drobný dáreček s možnostmi výhodnějšího nákupu a občas posíláme e-mail s akcemi na zboží, které by Tě mohlo zajímat.
Jednou týdně posíláme souhrn naší Akce týdne a občas posíláme e-mail o speciálních akcích a novinkách v našem e-shopu.
Dávám společnosti MTBIKER community s.r.o., se sídlem 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, souhlas k zasílání bezplatných informací podle specifikace uvedené výše a se zpracováním mých osobních údajů pro tento účel. Můj souhlas je dobrovolný a beru na vědomí, že mám právo jej kdykoli odvolat v sekci Nastavení e-mailů. Zároveň potvrzuji, že jsem se seznámil(a) s informacemi v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
check_circle
error
MTBIKER používá cookies
Soubory cookies používáme na zabezpečení funkčnosti webu a na personalizaci obsahu. S Tvým souhlasem je budeme používat k měření užívání webové stránky, k personalizaci a na zobrazení relevantních reklam a informací. Pokud nám udělíš souhlas, můžeš ho zrušit nebo můžeš změnit své preference v sekci Nastavení cookies. Pokud nesouhlasíš s ukládáním cookies, můžeš je odmítnout. Víc o cookies si můžeš přečíst v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
Stejně jako u podobných dotazů. Lepší pneu, lepší brzdové destičky , jinak je to plýtvání. Lepší kolo se z toho DTéčkama nestane.
Prostě víc než 10% takového nového kola do to je vyhazování peněz. Základy je ram a ten je nic moc, tedy spíš nic než moc.
To kolo má obyč vydlici a nejlevnější sadu od SRAMu, takže kola to už nezachrání. Musel bys měnit skoro vše, aby to mělo smysl.....
Přidávám se k té poslední větě, to jsi vymyslel dobře.
Co si od výměny slibuješ. Motor tě rychleji nepoveze, na jedno nabití to dál nedojde. Jezdíš snad často bez dopomoci?
Vyhozené peníze z hov_a bič neupleteš, kup si nové kolo které je dle tvých požadavků
A k čemu by ti to bylo? Vždyť za tebe šlape motor. Jakékoliv zlepšení ani nepoznáš, to kolo váží hrubo přes 20 kilo, tam ušetřených pár deka nemá význam.
Kdybys chtěl jezdit, tak sis za 50 litrů koupil nějakého HT a tam by takový upgrade dával smysl.
Dal jsi za 50 litrů nažrat Jágrovi a Číňanovi, tak jezdi.
boha... milion příspěvků, jeden blbější než druhej a hlavně žádný k tématu...
Přitom to bylo tak jednoduchý - prostě jsem jen chtěl vědět, jak do rychloupínáku dostat co nejkvalitnější náboje. Jde mi o o výdrž, odolnost, dobrou servisovatelnost.. Čistě technická debata, tipy na komponenty atd..
Ideálně jsem hledal člověka, který by to jako melouch celý vymyslel a udělal - rád za to slušně zaplatím…
Místo toho jsem dostal bláboly o destičkách, vidlicích, váze kola, a hlavně rentabilitě takovýho upgradu. OK, začněme tou rentabilitou: kolo jsem koupil před sezonou, z druhý ruky - najezdil doteď přes 2tkm a za tu dobu odhalil slabá místa toho kola (a že jich je - to nijak nepopírám..). Nicméně moje vstupní investice byla 40k. Vyhovuje mi motor, vyhovuje mi rám, vyhovuje mi baterka (900wh), vyhovuje mi váha. Jednoznačně nejhorší na tom kole (už jen kvůli váze) jsou totálně poddimenzovaný konusový náboje, který momentálně už melou z posledního. Upgrade tedy bude začínat právě tady, dál se půjde na větší kotouče, nějaké 4pístky (buď Sainty nebo Magury), přechod na bezduše, přechod na vyšší řadu přehazovačky (byť tahle mi plně vyhovuje). Kvalitní řetězy, pedály, sedla už mám pořešený teď.
Shrnutí: vstup je tedy 40k a na upgrade mám připraveno dalších 40-50k. Celkem jsem tedy na 80-90k s tím, že tam budou ty nejvyšší specifikace komponent. A teď mi vy chytráci ukažte, jak do kila koupíte takhle osazený kolo (elektro samozřejmě)… nemáte šanci - i modely okolo 120-130k se osazením většinou ani neblíží..
A ještě si neodpustím odstaveček k těm pár hlupákům, kteří si neodpustí posměšky na e-biky obecně - „moped“, „šlape to za tebe“ a podobný kecy… Hoši… nemáte ponětí proč, si někdo e-bike kupuje (třeba ze zdravotních důvodů). Používá kolo trochu jinak než jen pro zábavu o víkendu. Chce být prostě a jednoduše rychlejší a efektivnější. A asi vám to ještě úplně nedochází.. kam se ten „vlak“ ubírá…
Sedíte na koni v době zavedení automobilismu. Fotíte na film v době příchodu digitální fotografie. Voláte z pevný linky při nástupu mobilů.. Už vám to trochu dochází? Cyklistika (ať se vám to líbí nebo ne) prochází svou evolucí. Stačí se podívat na celkový prodeje - normál bio-kola vs e-kola. Je to nevyhnutelný. Ještě to bude akcelerovat současný trend vysadit lidi z aut a dám jim alternativu na ježdění do práce apod..
Dozadu muzes vymyslet nabu s osou 10 mm, dopredu 100/15 nebo 110/15 a k tomu odpovidajici vidlici. Pokud uz ji nemas, doporucuju teleskopickou sedlovku - zlepsi se nasedani a manevrovani v terenu, pokud budes jezdit obcas v terenu. U te sedlovky bych se vyhnul nejlevnejsim typum.
Do ramu, kde byl driv RU 135 mm je mozno sehnat nabu se sroubovaci osou 10 mm. Neni to uplne pevna osa, ale neco mezi. Do patek pro RU stejne nic jineho dat nejde.
Pokud je kazeta na hg orech tak jo. Jestli mas kazetu xd nebo microspline, tak ne.
Pokud je kazeta na hg orech tak jo. Jestli mas kazetu xd nebo microspline, tak ne.
a co takto?