mě vydržel střed 7 let, ale jezdil sem i cross a silnici, takže cca 9 000km, blátu se ale vyhejbám, jak jen to jde, v zimě sem bike skoro nejezdil...ale vyrobeny v roce 2001, novější možná tolik nevydrží...
origo moc nevydrží. NSK mě vydržely 8000km z toho tak 3000 zimního provozu.
v podstatě jsou dvě možnosti - koupit levný ložiska za 40-50kč kus a měnit často, nebo dát dražší SKF, NSK a měnit jednou za sezonu. Dost taky pomáhá to před totálním bláťákem /letošní Král třeba/ rozebrat a narvat vazelínou. Je dost šance, že to vydrží celý závod.
Chtěl bych se taky zeptat....mám taky kliky s osou HT2 najeto asi 1900km a poslední dobou jsou ložiska ve středu při šlapání poměrně dost slyšet(hlavně při frkvenčním šlapání na lehčí převody)...Je to důvod na výměnu ložisek nebo ještě něco vydrží? Vakl tam žádnej není ani nijak nezadrhávají.
vyrazil jsem ložisko z GXP. zatim jsem jej nijak nepřeměřoval, takže netuším jestli vnitřní kroužek není třeba bod nějakým úhlem. Vizi mám takovou že tam dám normální ložisko bez toho osazení. Neporadil by někdo jestli to bude fungovat?
Zasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání dárků a možností výhodnějšího nákupuZasílání Akce týdne
Vyber si, prosím, o které informace máš zájem:
Jednou za týden/měsíc posíláme souhrn toho, co je na MTBIKERu nového. Nikdy neposíláme reklamu ani jiný spam.
K narozeninám a svátku Ti budeme posílat drobný dáreček s možnostmi výhodnějšího nákupu a občas posíláme e-mail s akcemi na zboží, které by Tě mohlo zajímat.
Jednou týdně posíláme souhrn naší Akce týdne a občas posíláme e-mail o speciálních akcích a novinkách v našem e-shopu.
Dávám společnosti MTBIKER community s.r.o., se sídlem 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, souhlas k zasílání bezplatných informací podle specifikace uvedené výše a se zpracováním mých osobních údajů pro tento účel. Můj souhlas je dobrovolný a beru na vědomí, že mám právo jej kdykoli odvolat v sekci Nastavení e-mailů. Zároveň potvrzuji, že jsem se seznámil(a) s informacemi v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
check_circle
error
MTBIKER používá cookies
Soubory cookies používáme na zabezpečení funkčnosti webu a na personalizaci obsahu. S Tvým souhlasem je budeme používat k měření užívání webové stránky, k personalizaci a na zobrazení relevantních reklam a informací. Pokud nám udělíš souhlas, můžeš ho zrušit nebo můžeš změnit své preference v sekci Nastavení cookies. Pokud nesouhlasíš s ukládáním cookies, můžeš je odmítnout. Víc o cookies si můžeš přečíst v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
Jeden blátivý závod. Zvykneš si.
Mne vydrzali loziska na XT nieco cez 5000km,teraz som menil za Stingy
Me vydrzel stred u klik Truvativ Stylo 10100 km. Vymenil sem ho opet za origos Truvativ a jedeme dal:-)
mě vydržel střed 7 let, ale jezdil sem i cross a silnici, takže cca 9 000km, blátu se ale vyhejbám, jak jen to jde, v zimě sem bike skoro nejezdil...ale vyrobeny v roce 2001, novější možná tolik nevydrží...
to je tak průměr 1800km.
origo moc nevydrží. NSK mě vydržely 8000km z toho tak 3000 zimního provozu.
v podstatě jsou dvě možnosti - koupit levný ložiska za 40-50kč kus a měnit často, nebo dát dražší SKF, NSK a měnit jednou za sezonu. Dost taky pomáhá to před totálním bláťákem /letošní Král třeba/ rozebrat a narvat vazelínou. Je dost šance, že to vydrží celý závod.
Na mým starým kole, koupeném v Itálii cca 1991, vydržel střed do roku 1997, najeto kolem 25 tisíc. Byl to samozřejmě čtyřhran, sada STX-se.
Pak se najednou udělal vakl, dal se nový (byl "italský") a za rok šlo kolo na výminek.
Teď mám ty samý kliky XT , co se tu řešej, no jestli to nevydrží ani půlku toho, co starý, tak to mě to teda pěkně zklame!
neměnili jste někdo ložiska na ose Truvativ GXP sem se je dnes pokoušel vyklepnout a nějak to ložisko nemužu dostat ven. :(
mě vydržel 628km a má vakl jako sviňa.
ale při garančce sem zjistil mnoho zajímavých věcí. takže pokud se vám na kole někdy něco posralo do 500km od nákupu. věřte že to není náhoda...
Me to vydrzelo tak 3 retezy - presne do te doby, nez jsem si precet tohle vlakno. Mam tam vakl taky jak svina (kliky xt 08)
Vadi to necemu? - Muzu si tim znicit kliky, nebo ram?
Chtěl bych se taky zeptat....mám taky kliky s osou HT2 najeto asi 1900km a poslední dobou jsou ložiska ve středu při šlapání poměrně dost slyšet(hlavně při frkvenčním šlapání na lehčí převody)...Je to důvod na výměnu ložisek nebo ještě něco vydrží? Vakl tam žádnej není ani nijak nezadrhávají.
vyrazil jsem ložisko z GXP. zatim jsem jej nijak nepřeměřoval, takže netuším jestli vnitřní kroužek není třeba bod nějakým úhlem. Vizi mám takovou že tam dám normální ložisko bez toho osazení. Neporadil by někdo jestli to bude fungovat?
Vozí někdo z místních fajnšmekrů Chris Kinga ?