stará přehazka XT začíná mít docela(hodně) vakl, tak řešim nástupce- buď znova starý XT, nebo X.9(případně si počkat na X.9 07)? zajímaly by mě zkušenosti s výdrží těhle přehazek(na 07 se neptám;).
Řeším stejnou situace a bude to (asi) stávající X.9. X.9 07 mne samozřejmě zajímá moc ale ... píše se o ní, že má být víc podobná X.0 a to podle mne znamená výrazně vyšší cenu ...
Do razeni SRAMu uz nikdy, ted ho bouzel vozim a porad naky problemy....
X.7, X9 saltr vakl uz z vyroby, X.0 carbon je hracka na ukazovani, par kaminku do raminka a je v pr...
Xgen presmyk taky meky - se promackl od stelovaciho sroubu.
Retezy - spatna povrchova uprava - nema hladky "venecky".
Jedine 990 kazena je snad v pohode.
B.
Mohu doporučit X.9 - přešel jsem na něj z Shimana a zatím jen samá pozitiva sociální jistoty. Vakl proti Shimanu LX, které jsem zkoušel minulý týden zhruba stejně jeté, je menší, až zanedbatelný. Jezdím na tom s řazením X.7 a nemám sebemenší problém s funkčností. Zatím pravda na tomhle kuse odjeto jen něco přes 700 km, protože jsme to pořizoval až teď uprostřed v létě, ale i tak s ní mám zatím míň problémů, než s jakýmkoliv Shimanem, co jsem měl kdy před tím. A to říkám jako někdo, kdo tuhle přehazku vyfasoval bez toho, aby si ji přál - byla na kole co se mi líbilo a kámoši mě nakonec přesvedčili, že SRAM je také fajn a abych se mu nebránil - měli pravdu ;-)
Pripojim se s dotazem: Vozi nekdo SRAM packy a hydry shimano? Jak to mate nastaveny? Ja mam X.7 a LX paky a radsi bych mel objimku brzd vice k predstavci nez razeni, ale nejde to:(
Můj názor je ten, že pokud vakl nemá vliv na řazení, tak novou nekupovat. Mám xt z roku 2000 a zatím drží, jen se mi zdá, že je už měká ta pružina, prostě přehazka dost nenapíná řetěz, ale zatím v pohodě. Co tak zjišťuju, tak ty komponenty, čím novější, tím míň vydrží, takže bych to tam nechal. Když budu kupovat novou, tak to bude asi zase Sh XT, aspoň nebudu muset hned měnit i páčky.
Cez víkend som mal možnost vyskušat prehadzku a radenie X9-'07. Síce nie v zábere ale iba v pokoji a musím uznat, že ma dost nadchli. Presný a lahký chod radiacich pák bez oneskorenia a prepružovania lanka (moje XT ide trochu ztuha a nejako "gumovo"-musím vyčistiť a namazať). Radenie a odradovanie len palcom. Prehadzovačka s vodiacou drážkou na lanko, tuhá pružina (moja má už niečo odjazdené-zrelá na výmenu). Dizajnovo velmi čisté tvary, také technoidné. A zaujímavé je, že od modelu '07 vypustili ukazovatele prevodu. Sorry ked opakujem už raz napísané, nečital som celý thread :-)
Zasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání dárků a možností výhodnějšího nákupuZasílání Akce týdne
Vyber si, prosím, o které informace máš zájem:
Jednou za týden/měsíc posíláme souhrn toho, co je na MTBIKERu nového. Nikdy neposíláme reklamu ani jiný spam.
K narozeninám a svátku Ti budeme posílat drobný dáreček s možnostmi výhodnějšího nákupu a občas posíláme e-mail s akcemi na zboží, které by Tě mohlo zajímat.
Jednou týdně posíláme souhrn naší Akce týdne a občas posíláme e-mail o speciálních akcích a novinkách v našem e-shopu.
Dávám společnosti MTBIKER community s.r.o., se sídlem 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, souhlas k zasílání bezplatných informací podle specifikace uvedené výše a se zpracováním mých osobních údajů pro tento účel. Můj souhlas je dobrovolný a beru na vědomí, že mám právo jej kdykoli odvolat v sekci Nastavení e-mailů. Zároveň potvrzuji, že jsem se seznámil(a) s informacemi v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
check_circle
error
MTBIKER používá cookies
Soubory cookies používáme na zabezpečení funkčnosti webu a na personalizaci obsahu. S Tvým souhlasem je budeme používat k měření užívání webové stránky, k personalizaci a na zobrazení relevantních reklam a informací. Pokud nám udělíš souhlas, můžeš ho zrušit nebo můžeš změnit své preference v sekci Nastavení cookies. Pokud nesouhlasíš s ukládáním cookies, můžeš je odmítnout. Víc o cookies si můžeš přečíst v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
Silnicni saltr.
Můj tip XT03
Řeším stejnou situace a bude to (asi) stávající X.9. X.9 07 mne samozřejmě zajímá moc ale ... píše se o ní, že má být víc podobná X.0 a to podle mne znamená výrazně vyšší cenu ...
Já už se nemůžu dočkat X.9 2007. Hned jak se objeví, jdu do ní.
Do razeni SRAMu uz nikdy, ted ho bouzel vozim a porad naky problemy.... X.7, X9 saltr vakl uz z vyroby, X.0 carbon je hracka na ukazovani, par kaminku do raminka a je v pr... Xgen presmyk taky meky - se promackl od stelovaciho sroubu. Retezy - spatna povrchova uprava - nema hladky "venecky". Jedine 990 kazena je snad v pohode. B.
Mohu doporučit X.9 - přešel jsem na něj z Shimana a zatím jen samá pozitiva sociální jistoty. Vakl proti Shimanu LX, které jsem zkoušel minulý týden zhruba stejně jeté, je menší, až zanedbatelný. Jezdím na tom s řazením X.7 a nemám sebemenší problém s funkčností. Zatím pravda na tomhle kuse odjeto jen něco přes 700 km, protože jsme to pořizoval až teď uprostřed v létě, ale i tak s ní mám zatím míň problémů, než s jakýmkoliv Shimanem, co jsem měl kdy před tím. A to říkám jako někdo, kdo tuhle přehazku vyfasoval bez toho, aby si ji přál - byla na kole co se mi líbilo a kámoši mě nakonec přesvedčili, že SRAM je také fajn a abych se mu nebránil - měli pravdu ;-)
nějaké nové poznatky?
Pripojim se s dotazem: Vozi nekdo SRAM packy a hydry shimano? Jak to mate nastaveny? Ja mam X.7 a LX paky a radsi bych mel objimku brzd vice k predstavci nez razeni, ale nejde to:(
mám x9 a Xgen rok a chodí hladučko.neměnil bych
Jo sry, napsal sem to blbě, bral sem když nemáš na sobě pás, takže sem vůl:) jo když si u něj s pásem nevypne se.
tak furt nevim:-/
sorry, ale cemu rikate vakl?
Původně bych řek xt inverzní +avid kolečko.Ale tento tejden sem viděl x.9 2007 naživo a asi už bych šel do ní.
Můj názor je ten, že pokud vakl nemá vliv na řazení, tak novou nekupovat. Mám xt z roku 2000 a zatím drží, jen se mi zdá, že je už měká ta pružina, prostě přehazka dost nenapíná řetěz, ale zatím v pohodě. Co tak zjišťuju, tak ty komponenty, čím novější, tím míň vydrží, takže bych to tam nechal. Když budu kupovat novou, tak to bude asi zase Sh XT, aspoň nebudu muset hned měnit i páčky.
hop nahoru..:)
Cez víkend som mal možnost vyskušat prehadzku a radenie X9-'07. Síce nie v zábere ale iba v pokoji a musím uznat, že ma dost nadchli. Presný a lahký chod radiacich pák bez oneskorenia a prepružovania lanka (moje XT ide trochu ztuha a nejako "gumovo"-musím vyčistiť a namazať). Radenie a odradovanie len palcom. Prehadzovačka s vodiacou drážkou na lanko, tuhá pružina (moja má už niečo odjazdené-zrelá na výmenu). Dizajnovo velmi čisté tvary, také technoidné. A zaujímavé je, že od modelu '07 vypustili ukazovatele prevodu. Sorry ked opakujem už raz napísané, nečital som celý thread :-)