Zdravím, nějaké doporučení na nejlepší bundu poměr cena/výkon do jarního a podzimního počasí, nemusí být nepromokavá, za deště nejezdím, pouze aby byla výborně prodyšná a rovněž větru odolná.
Bunda,která je dostatečně resp.výborně paropropustná a neprofoukne je většinou i vodoodpudivá a tak trochu sen každého cyklisty.Určitě něco takového je k mání,ale myslím,že cena se Ti líbit nebude.Bude to několik tisíc.
Něco z Pertexu, takový slušná střední cesta. Je více druhů, čím lepší, tím dražší.
Já vozím Marmot Essence, což je naprosto úžasná bunda, ale cena by se ti asi nelíbila. Všude se vleze, ale je hlavně i nepromokavá a přitom má jeden z nejrpodyšnějších materiálů na trhu - osobně nevidím důvod proč vozit obyč větrovku, když mne neochrání proti náhlému dešti. A zase myslet na to, že mám dát do batohu buď větrovku nebo nepromok bundu podle předpovědi, by se mi nechtělo.
Já pár let používám bundu Sweep CYKLO-J007 (reflexní žlutá), ale na netu už jí nemůžu najít (jen CYKLO-J009). Koupil jsem jí kdysi na veletrhu FOR BIKES za necelých 500,- (veletržní cena). Je opravdu lehká, není úplně neprofouknutelná a není nepromokavá, ale mě vyhovuje, protože se jinak ve všem potím. Ale pro mě ideál :-)
Nevím, co by bylo vhodnější na podzimní ježdění, jestli se mám spolehnout jen na větrovku, která mě před deštěm nechrání nebo vzít tu pláštěnku s horší prodyšnosti ale zase vydrží dešt.
Minulý rok jsem to taky řešil. Položil jsem si 3 zásadní otázky. 1. Kolik toho na jaře/podzim najezdím a jak moc mě to kolo vlastně baví. 2. Teplotní rozmezí a subjektivní vnímání chladu a větru. První otázka ti odpoví, jestli jsi tak bohatej, abys kupoval levné věci. A nebo ti stačí decathlon a druhá ohledně tepelného komfortu, vrstvení apod.
Máte tip na lehkou (sbalitelnou) neprofuk bundu? Nepromokavou mám a chtěl bych na ty vyjížďky, kdy hrozí max přeháňka, zima nebo vítr něco fakt sbalitelneho sebou. Díval sem se na Castelli, ale tam mi vadí délka zad - mám jejich vestu a podle fotek mi to přijde stejné...
Pokud ti nevadí odvětraná záda, tak skvělá je Van Rysel z Decathlonu za pár stokorun. Troufám si říct, že v poměru cena/funkčnost/velikost po sbalení nemá konkurenci. Koupil jsem ji z nouze na dovolené, když jsem si zapomněl doma větrovku od Gore za nekřesťanský peníz. A dopadlo to tak, že Gore jsem prodal a vozím tu Van Rysel, protože mi přišla lepší snad ve všem :)
Díky těm síťovaným zádům se pod ní člověk nepotí, na skvělý úzký střih s pružnými panely, takže nikde nevlaje nadbytečný materiál, má dostatečně dlouhou zadní část, která se nevyhrnuje do půlky zad (můj obvyklý problém třeba u Castelli), je lehoučká a i ve vel. XL se dá sbalit do velikosti tenisáku. Neříkám, že je lepší než ostatní větrovky, ale je lepší než všechny větrovky do nějakých 2000 Kč, se kterými jsem se setkal.
Tak ty záda to mi je jasné. Spíš mě zajímal zbytek zda to vodu aspoň na chvíli (přeháňka) nepustí dovnitř a nebo to promokne hned. Jak sem psal nepromok mám Montane Minimus jacket, která je skvělá a opravdu nepromokavá (a na její parametry i malá), ale i tak je po sbaleni velká (cca 3x tenisák). Teď mám nově vestu od Castelli a je fakt mini po sbaleni, tak když bych k ní připočetl rukávy, tak taková velikost by se mi líbila. Ale Castelli mám 3XL (největší co dělají) ale je to krátké. Takže hledám něco od jiné značky a požadavky jsou víceméně: skladnost a za vyjížďky ji vytáhnu jen pokud bude přeháňka nebo vítr a nebo už chlad k večeru..
Jsem si vědom toho, že univerzální bunda, která by pokryla déšť a zároveň byla skladná jako větrovka neexistuje. Mám to na cesty do práce, kdy se vytrvalý déšť neočekává (gravel bez batohu) a optimalizuji výbavu vzhledem k uloznemu místu v brasnach a kapsách dresu.
Tip na nějakou snadnou Pertexku máš? Na té Montane Minimus je Pertex Shield+ a nic extra skladné to není..
Jak píše Lister, buďto bude bunda nepromokavá, méně prodyšná a hůře sbalitelná, nebo to bude lehká a dobře sbalitelná větrovka, která ale po chvíli promokne. Pokud bys chtěl lehkou, dobře sbalitelnou (lépe než Minimus, hůře než obyč větrovka) a současně nepromokavou bundu, tak se podívej na bundy vyrobené z Goretexu Shakedry . U nich je nevýhoda, že se nesnesou s batohem.
Na tyhle ucely mam Sportful HotPac, vydrzi i lehkou prehanku a parkrat me fakt zachranila. Upozotnuji ze je to nouzovka proti prochladnuti na bezne jezdeni nedava smysl
Zasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání dárků a možností výhodnějšího nákupuZasílání Akce týdne
Vyber si, prosím, o které informace máš zájem:
Jednou za týden/měsíc posíláme souhrn toho, co je na MTBIKERu nového. Nikdy neposíláme reklamu ani jiný spam.
K narozeninám a svátku Ti budeme posílat drobný dáreček s možnostmi výhodnějšího nákupu a občas posíláme e-mail s akcemi na zboží, které by Tě mohlo zajímat.
Jednou týdně posíláme souhrn naší Akce týdne a občas posíláme e-mail o speciálních akcích a novinkách v našem e-shopu.
Dávám společnosti MTBIKER community s.r.o., se sídlem 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, souhlas k zasílání bezplatných informací podle specifikace uvedené výše a se zpracováním mých osobních údajů pro tento účel. Můj souhlas je dobrovolný a beru na vědomí, že mám právo jej kdykoli odvolat v sekci Nastavení e-mailů. Zároveň potvrzuji, že jsem se seznámil(a) s informacemi v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
check_circle
error
MTBIKER používá cookies
Soubory cookies používáme na zabezpečení funkčnosti webu a na personalizaci obsahu. S Tvým souhlasem je budeme používat k měření užívání webové stránky, k personalizaci a na zobrazení relevantních reklam a informací. Pokud nám udělíš souhlas, můžeš ho zrušit nebo můžeš změnit své preference v sekci Nastavení cookies. Pokud nesouhlasíš s ukládáním cookies, můžeš je odmítnout. Víc o cookies si můžeš přečíst v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
Dlouhej dres a pod to funkční/termo triko. Lehoučkou větrovku do kapsy pro nejhorší případy.
Bunda,která je dostatečně resp.výborně paropropustná a neprofoukne je většinou i vodoodpudivá a tak trochu sen každého cyklisty.Určitě něco takového je k mání,ale myslím,že cena se Ti líbit nebude.Bude to několik tisíc.
https://www.sigmasports.com/item/Castelli/Transition-Jacket/H3A7
Supr bunda za dobrou cenu
Nebo
https://www.sigmasports.com/item/Sportful/Fiandre-Light-Wind-Jacket/GGXU
Něco z Pertexu, takový slušná střední cesta. Je více druhů, čím lepší, tím dražší.
Já vozím Marmot Essence, což je naprosto úžasná bunda, ale cena by se ti asi nelíbila. Všude se vleze, ale je hlavně i nepromokavá a přitom má jeden z nejrpodyšnějších materiálů na trhu - osobně nevidím důvod proč vozit obyč větrovku, když mne neochrání proti náhlému dešti. A zase myslet na to, že mám dát do batohu buď větrovku nebo nepromok bundu podle předpovědi, by se mi nechtělo.
Tato bude taky dobrá.
https://www.bike-discount.de/en/buy/assos-blitzjacket-mille-gt-wind-jacket-713160
U bund z Decatlonu za pár set korun si nejsem jistej tou paropropustností.
Mám vyzkoušený od Force,Silvini apd.Sice neprofouknou,ale nepustí ani ven.
Chceš-li fakt,, funkční"tak nešetři.
Mam zimni "kupkolo" co dela eleven a pecka. Jen mi vadi, ze vypadam jak *****
Ted cekam na letni. Tak uvidim...
Já pár let používám bundu Sweep CYKLO-J007 (reflexní žlutá), ale na netu už jí nemůžu najít (jen CYKLO-J009). Koupil jsem jí kdysi na veletrhu FOR BIKES za necelých 500,- (veletržní cena). Je opravdu lehká, není úplně neprofouknutelná a není nepromokavá, ale mě vyhovuje, protože se jinak ve všem potím. Ale pro mě ideál :-)
Ahoj, jak jsi vysoký? Mám doma nepoužitou bundu Sýkora ve velikosti M, pánská samo :) Měla být pro přítele. Veronika
Dobrý den,
vybírám mezi těmito bundami z Decathlonu.
https://www.decathlon.cz/vetrovka-roadr-ultralight-id_8517063.html
https://www.decathlon.cz/plastenka-ultralight-id_8501501.html
Nevím, co by bylo vhodnější na podzimní ježdění, jestli se mám spolehnout jen na větrovku, která mě před deštěm nechrání nebo vzít tu pláštěnku s horší prodyšnosti ale zase vydrží dešt.
Díky za případné rady.
nemá někdo zkušenost s touhle větrovkou?
https://www.sportisimo.cz/sensor/parachute-m/240478/
zkus EKOI:)
Minulý rok jsem to taky řešil. Položil jsem si 3 zásadní otázky. 1. Kolik toho na jaře/podzim najezdím a jak moc mě to kolo vlastně baví. 2. Teplotní rozmezí a subjektivní vnímání chladu a větru. První otázka ti odpoví, jestli jsi tak bohatej, abys kupoval levné věci. A nebo ti stačí decathlon a druhá ohledně tepelného komfortu, vrstvení apod.
Našel jsem ještě tuto
https://www.sportisimo.cz/castelli/squadra-long-jacket/265088/
mam ted tuhle od Kilpi a spokojenost https://www.kilpi.cz/cs/produkt/hurricane-m
Koukám, že už to asi není aktuální, ale kdyby řešil někdo jiný.
Koupil jsem tohle a bunda dobrá.
Máte tip na lehkou (sbalitelnou) neprofuk bundu? Nepromokavou mám a chtěl bych na ty vyjížďky, kdy hrozí max přeháňka, zima nebo vítr něco fakt sbalitelneho sebou. Díval sem se na Castelli, ale tam mi vadí délka zad - mám jejich vestu a podle fotek mi to přijde stejné...
Decathlon
Přesně pro tyto účely vozím Alpinestars Descender V3 Jacket, jsem s ní naprosto spokojenej, na přeháňku cajk. https://www.alpinestars.com/products/descender-v3-jacket
Pokud ti nevadí odvětraná záda, tak skvělá je Van Rysel z Decathlonu za pár stokorun. Troufám si říct, že v poměru cena/funkčnost/velikost po sbalení nemá konkurenci. Koupil jsem ji z nouze na dovolené, když jsem si zapomněl doma větrovku od Gore za nekřesťanský peníz. A dopadlo to tak, že Gore jsem prodal a vozím tu Van Rysel, protože mi přišla lepší snad ve všem :)
a v čem konkrétně je dobrá/lepší než ostatní větrovky ?
Díky těm síťovaným zádům se pod ní člověk nepotí, na skvělý úzký střih s pružnými panely, takže nikde nevlaje nadbytečný materiál, má dostatečně dlouhou zadní část, která se nevyhrnuje do půlky zad (můj obvyklý problém třeba u Castelli), je lehoučká a i ve vel. XL se dá sbalit do velikosti tenisáku. Neříkám, že je lepší než ostatní větrovky, ale je lepší než všechny větrovky do nějakých 2000 Kč, se kterými jsem se setkal.
Vypadá pěkně. Odvětráná záda by asi nemusela vadit, pokud bunda zvládne přeháňku. Máš už s tím zkušenost za deště?
V dešti nejezdím, takže s tímto neposloužím. Ale tipuju, že vzhledem ke konstrukci ta bunda nepromokavá nebude.
Tak ty záda to mi je jasné. Spíš mě zajímal zbytek zda to vodu aspoň na chvíli (přeháňka) nepustí dovnitř a nebo to promokne hned. Jak sem psal nepromok mám Montane Minimus jacket, která je skvělá a opravdu nepromokavá (a na její parametry i malá), ale i tak je po sbaleni velká (cca 3x tenisák). Teď mám nově vestu od Castelli a je fakt mini po sbaleni, tak když bych k ní připočetl rukávy, tak taková velikost by se mi líbila. Ale Castelli mám 3XL (největší co dělají) ale je to krátké. Takže hledám něco od jiné značky a požadavky jsou víceméně: skladnost a za vyjížďky ji vytáhnu jen pokud bude přeháňka nebo vítr a nebo už chlad k večeru..
Tyhle bundy jsou na tom ve výsledku všechny úplně stejně. Vydrží pár minut lehké přeháňky a pak jsi mokrý.
Takže si musíš vybrat - maximálně skladná vetrovka nebo odolnost vůči dešti a horší prodyšnost.
Vozím oboje, proti dešti mám velmi lehkou marmotku, ale o když je to jedna z nejlehčích membránovém na trhu, tak do kapsy dresu to úplně není.
Možná nějaké pertexka, mají i materiál proti vodě, ale cena už bude někde úplně jinde.
Jsem si vědom toho, že univerzální bunda, která by pokryla déšť a zároveň byla skladná jako větrovka neexistuje. Mám to na cesty do práce, kdy se vytrvalý déšť neočekává (gravel bez batohu) a optimalizuji výbavu vzhledem k uloznemu místu v brasnach a kapsách dresu.
Tip na nějakou snadnou Pertexku máš? Na té Montane Minimus je Pertex Shield+ a nic extra skladné to není..
Jak píše Lister, buďto bude bunda nepromokavá, méně prodyšná a hůře sbalitelná, nebo to bude lehká a dobře sbalitelná větrovka, která ale po chvíli promokne. Pokud bys chtěl lehkou, dobře sbalitelnou (lépe než Minimus, hůře než obyč větrovka) a současně nepromokavou bundu, tak se podívej na bundy vyrobené z Goretexu Shakedry . U nich je nevýhoda, že se nesnesou s batohem.
https://www.ekoi.cz/cs/bundy-proti-vetru/11275-veste-vo-coupe-vent-ekoi-ultra-light-rouge.html?idAttribute=92
Koupil jsem toto a jsem spokojený. Na moje 2 metry dostatečně dlouhá a pohodlná. Sbalit se dá taky.
Na tyhle ucely mam Sportful HotPac, vydrzi i lehkou prehanku a parkrat me fakt zachranila. Upozotnuji ze je to nouzovka proti prochladnuti na bezne jezdeni nedava smysl
https://www.thegeekycyclist.com/product-reviews/castelli-perfetto-convertible-jacket/
Je sice drazsi. Ja ji koupil za 4.
A prijde mi skvela, takze pomer cena vykon je za me dobry.
Taky řeším nějakou bundu na jaro a podzim. Měl jsem tuto (https://www.kalas.cz/det/pure-z-bunda-fluo-m?sortiment=48&typ=97&pohlavi=26&lang=CZ ) , ale keř a jeho trny ji dali jemně zabrat. Je super, ale chtěl bych zkusit něco jiného, pokud je na trhu. Jinak se vrátím k této. Cena tak do 6tisíc.Dík za radu.