Výbava do náročných podmínek - bez problémů ve sněhu i blátě

Počasí si z nás dělá poslední týdny dobrý den a zažíváme bláznivé podmínky - sníh, déšť i bláto. Jakou výbavu zvolit do takového počasí?

Maxxis Shorty 2.0 - 55,99 €

Maxxis Shorty
Plášť Shorty 2.0 se cítí jako doma na enduro či downhill tratích. Se svým středně vysokým a otevřeným dezénem se řadí mezi univerzální pláště a neztratí se při jízdě v suchu, ani v blátě. Vzhledem ke svým rozměrům je optimalizován tak, aby vyhovoval moderním trendům širokých ráfků. Směs 3C MaxxGrip nabízí jistý přejezd přes vlhké kořeny. Užitečným je takzvaný DH Casing, který chrání bočnici pláště před proražením. MOC je 2 249 Kč a najdeš ho v našem MTBIKER shopu.

dirtlej Dirtsuit Core edition - 329 €

dirtlej Dirtsuit Core edition
Pokud tě baví jízda i ve skutečně blátivých podmínkách, overal Dirtsuit Core je jednoznačně chytrý kousek výbavy. Díky robustní konstrukci a třívrstvé membráně se přes něj nedostane voda, nečistoty ani vítr. Osm otvorů zároveň poskytuje bohaté odvětrání. Pokud se oteplí, spodní část lze odzipovat, stejně tak i kapuci. Aby obstál i při případných pádech, je ušit z robustnějších materiálů a má zesílené švy. Jeho MOC je 8 099 Kč a najdeš ho v našem MTBIKER shopu.

Weldtite PURE Wet Lube - 6,99 €

Weldtite PURE Wet Lube
Mazací olej anglické značky Weldtite Wet Lube patří do řady výrobků Pure, což značí, že je vyroben z látek, které jsou šetrné vůči životnímu prostředí. To ovšem neznamená, že není účinný, právě naopak – je určen do nejnáročnějších jízdních podmínek, jako je déšť, bláto či sníh. Do karet mu hraje i odolnost vůči vymytí při čištění kola vodou, což z něj činí skvělého parťáka pro dlouhodobé používání. MOC 100 ml lahvičky je 174 Kč a najdeš ji v našem MTBIKER shopu.

Kärcher OC 3 - 149,90 €

Kärcher OC 3
Nízkotlaký čistič Kärcher OC3 je praktický společník jak do garáže, tak na cesty. Díky slabšímu proudu nevytlačuje vazelínu z ložisek, ale zároveň zablácené kolo spolehlivě umyje. Praktická čtyřlitrová nádržka bohatě stačí k rychlému oplachu. Vzhledem k tomu, že přístroj pohání odnímatelná lithium-iontová baterie, není nutné mít přístup k zásuvce. Jeho praktičnost dokáže ještě více navýšit spousta doplňků. MOC této verze je čističe 4 049 Kč a najdeš ho v našem MTBIKER shopu.

Force Pro - 8,19 €

FORCE Pro
Univerzální čistič od Force si hravě poradí s nečistotami na pohonném ústrojí kola. Oproti předešlé generaci byla vylepšena receptura, která zajišťuje vyšší pěnivost, která jde ruku v ruce s vyšším odmašťovacím účinkem. I tak ale zůstává šetrným vůči ostatním komponentům kola a také vůči rámu, ať už je z jakéhokoli materiálu. Praktické balení vydrží i několik čistících cyklů. MOC litrové láhve je 229 Kč a najdeš ji v našem MTBIKER shopu.

Roeckl Montalbo - 66,99 €

Roeckl Montalbo
Model rukavic Montalbo je určen zejména do náročného terénu. Maximální komfort a tlumení zaručuje vrstva XRD® Technology, přičemž speciální podporu poskytuje polstrování mezi palcem a ukazováčkem. Dlaň rukavice je potažena silikonem, který poskytuje extra grip i ve vlhkých podmínkách. Vnější materiál DURADERO je odolný a robustní, ale zároveň elastický a přizpůsobivý. Jejich MOC je 1 649 Kč a najdeš je v našem MTBIKER shopu.

Weldtite Rapid Ceramic Shield Kit - 20,99 €

Weldtite Rapid Ceramic Shield Kit
Jezdit za každých podmínek je pěkné předsevzetí, ale po výjezdu nás mnohdy čeká nepříjemné mytí stroje. K jeho usnadnění umí dopomoci i tento přípravek, který poskytuje rámu hydrofobní keramickou ochranu a odpuzuje nečistoty. Mechanismus je jednoduchý, aplikací se vyplní drobné nedokonalosti v laku a vytvoří se souvislá, odolná vrstva. Tento ochranný přípravek je vhodný pro všechny druhy rámů, jeho MOC je 519 Kč a najdeš jej v našem MTBIKER shopu.

Leatt HydraDri 5.0 ProClip - 169 €

Leatt HydraDri 5.0 ProClip
Tretry HydraDri 5.0 najdou své uplatnění hlavně v blátivých a vlhkých podmínkách. Jejich duší je membrána HydraDri, poskytující vodní sloupec 10 000 mm. O to, aby tretra co nejlépe obepla nohu, se stará upínací BOA systém ve spolupráci s antikompresní výstelkou. Ne jednou se stane, že je třeba kolo v terénu potlačit a biker ocení spolehlivou podrážku. Ta nese označení RideGrip a je zkombinována s tlumící mezipodešví EVA. MOC treter je 4 949 Kč a najdeš je v našem MTBIKER shopu .

VAUDE Moab Rain - 109 €

VAUDE Moab Rain
Kalhoty Moab Rain jsou určeny jako vrchní vrstva. 2,5 vrstvá membrána Ceplex Active v sedací části vyztužená na 3 vrstvy si hravě poradí se stříkající vodou. Kromě membrány se o voděodolnost stará také povrchová úprava Eco Finish. Kalhoty lze přizpůsobit potřebám například ventilačními otvory či stažením v pase. Jelikož se dají sbalit do malé kapsy, poslouží jako ideální záloha do zhoršených podmínek. Jejich MOC je 3 399 Kč a najdeš je v našem MTBIKER shopu.

Pro více výbavy, která ti pomůže v náročných podmínkách, můžeš navštívit náš MTBIKER shop .
Zdroj fotografií: archiv redakce
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?

Podobné články

Univerzální výbava - na kolo, do města i na turistiku PR článek

Univerzální výbava - na kolo, do města i na turistiku

Máme rádi univerzálnost a produkty, které využijeme pro většinu outdoorových aktivit. V naší nabídce si určitě vybereš i ty. Nech se inspirovat redakčním výběrem.
Pohon a řazení – očisti, namaž, upgradni PR článek

Pohon a řazení – očisti, namaž, upgradni

Mezi „spotřebáky“ na kole patří i různé části pohonu, některé vydrží kratší dobu, jiné déle. Přinášíme několik tipů, po kterých můžete sáhnout.
Výbava na dlouhé výlety - vzhůru za dobrodružstvím PR článek

Výbava na dlouhé výlety - vzhůru za dobrodružstvím

Každé správné dobrodružství ale vyžaduje i technickou přípravu. Co by nemělo chybět?
keyboard_arrow_up