Eurobike 2019 - zajímavosti 1. část

Stejně jako v minulých letech se i letos odehrával v německém Friedrichshafenu další ročník největší výstavy z oblasti cyklistiky, Eurobike. Co nám letošní rok přinesl?

Když 12 rychlostí je až moc - BOX COMPONENTS

Na stánku značky Box components jsme nemohli přehlédnout jejich novou kazetu Box One Prime, 9sp, tedy devítirychlostní kazetu, s rozsahem 11-50. Box components jde odlišnou cestou než většina výrobců, počet pastorků nenavyšuje, avšak stejný rozsah zachovává. Jako argument pro tento postoj razí značka důraz na dlouhou životnost pohonu.

Kazeta One Prime na fotce je špička v nabídce výrobce, čemuž odpovídá i cena 360 USD, avšak v nabídce najdeme i lowcost verzi Box Three Prime za sympatickou cenu 70 USD, přičemž máte na výběr jak z rozsahu 11-46T, tak i 11-50T. Přehazky k těmto sadám koupíte již za 75 USD, top verze je pak za 175 USD. V redakci počet pastorků rozpoutal žhavou diskuzi, většina se však shodla na tom, že tyto kazety mohou být velmi zajímavou alternativou např. pro enduro jezdce.


Když 12 rychlostí nestačí - ROTOR

Opakem přístupu popsaném v předchozím odstavci je myšlenka značky Rotor, která nabízí hydraulické řazení v kombinaci s 13 rychlostní kazetou, v rozsahu 10-36, 10-39, 10-46 a dokonce i v rozsahu 10-52.



CERAMICSPEED - bez přehazky a přece s řazením

Specialista na snížení vynaložených wattů, výrobce keramických ložisek Ceramicspeed, stejně jako loni poutal největší pozornost na zcela nevšední pohon, který namísto konvenčního způsobu prostřednictvím ozubených kol, řetězu a řazení prostřednictvím přehazovačky či přesmyku, využívá k přenosu síly zcela jiná “ozubená” kola a jakýsi kardan.

Měli jsme to štěstí a možnost otočit klikama no a náš dojem je velmi příjemný. To, jak do sebe zapadá kardan s ozubeným kolem klik je lehce cítit, no na druhou stranu je šlapání neskutečně lehké a snadné. Zůstává však otázkou jestli toto má pro použití v praxi smysl, a to hlavně z pohledu zanášení nečistot, nebo jde jen o velmi zdařilý pokus značky upoutat na sebe pozornost.


POC nově se systémem Spin

Prémiový výrobce helem, brýlí, oblečení a dalších doplňků POC přichází po systému Mips s novým systémem Spin, který má stejně jako předchozí systém eliminovat riziko poškození mozku při pádu na hlavu. Vedle helem s tímto systémem přichází POC na trh i s novým vylepšeným oblečením a novou řadou brýlí.


Není to jen o novinkách, ale i o...

… množství seminářů na různá témata, soutěžích, nebo lidech a vítězstvích. Nám se letos podařilo potkat Alberta Contadora, Romaina Bardeta a na stánku Shimana jsme samozřejmě nepřehlédli žlutého krasavce od Pinarella letošního vítěze Tour de France, Egana Bernala.



A co dále pro nás Eurobike přichystal? To se brzy dozvíte v pokračování, v druhé části..
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?
PetrMazura 
clear
Proč se Ti článek nelíbí?
Odeslat zpětnou vazbu
Formulář se odesílá

Komentáře

Momentálně se tu nenacházejí žádné komentáře

Abys viděl(a) celou diskusi, musíš být přihlášený/á.
Formulář se odesílá
Přidej komentář
Formulář se odesílá

Podobné články

For Bikes 2024 - výkladní skříň cyklistiky s rozbitou výlohou

For Bikes 2024 - výkladní skříň cyklistiky s rozbitou výlohou

Praha - Letňany, výstaviště, konec března, kola a vše co k nim patří …
5 chyb aneb jak se vyhnout akutní blokaci zad

5 chyb aneb jak se vyhnout akutní blokaci zad

Když milovníka kola chytnou záda, tak jediné, co ho zajímá je kdy tato nepříjemnost odezní a bude moct opět naskočit do sedla. Tento stav právě prožívám, tak bych se s vámi chtěl o tuto zkušenost podělit.
Pozvánka: ŠKODA HORAL MTB Maraton - dominanta je zpět

Pozvánka: ŠKODA HORAL MTB Maraton - dominanta je zpět

Že je cestování v čase nemožné? My se letos s Horalem vrátíme do roku 2019.
keyboard_arrow_up