Test: Rukavice Alé Blizzard - ideální do nepohody

Zima není jen o kole, jsou to i jiné sporty, například běžky, běh nebo turistika. Na všechny tyto sporty potřebujete dobře padnoucí a teplé rukavice. Jaké jsou Alé Blizzard?

Značka Alé existuje už více než třicet let. Zabývá se výrobou veškerého oblečení jak pro profesionální jezdce, se kterými spolupracuje na vývoji již několik let, tak i pro hobby jezdce, a to v různém cenovém rozpětí a tomu odpovídajících materiálech. Rozhodně můžeme Alé řadit spíše mezi dražší a kvalitnější výrobce a na rukavice od nich jsem se moc těšil.

Design

Rukavice jsou vyvedeny ve velmi decentním designu. Černé s reflexními prvky, jako je například logo samotné značky. Ke kabátu byste si je nevzali, ale rozhodně je lze používat jako univerzály pro sportovní i normální nošení, což mně osobně vyhovuje. Dalším neméně důležitým parametrem pro výběr je velikost. Já mám velikost L a rukavice jsou mi tak akorát. Standardně vozím rukavice velikosti M u jiných značek a ruku mám spíše menší. Nabízí se mi tady srovnání se značkou 100%, kde mám letní rukavice také L a jejich M jsem ani nenavlékl. Pro větší ruce doporučuju rozhodně objednat velikost XL.

Decentní design uvítají ti, kteří chtějí rukavice používat univerzálně.Ty moje jsou už bohužel špinavé, po vyndání z pračky ale není problém je nosit i po městě.

Zpracování

Rukavice působí na první pohled dobře. Kvalitní zpracování a materiály, po třech měsících v podstatě denního používání nejsou žádné viditelné známky opotřebení. Rukavice jsou vyrobené z třívrstvého nepromokavého materiálu, s izolační výplní a fleecovou podšívkou. Fleecový vnitřek je v podstatě taková vnitřní rukavice a není kompletně přišitá k nepromokavé svrchní rukavici. Což umožňuje dobrou pohyblivost prstů, ale také se mi stalo, že se při sundávání vnitřní fleece u malíčku obrátil naruby a bylo obtížné jej zase srovnat zpět. Na základě toho, že jsou rukavice vodě a větru odolné, hůře schnou, na to je třeba dát si pozor a nenechávat je v garáži, kde neuschnou a ráno jsou pěkně vymrzlé a mokré. U Alé vás potěší detaily. Například poutko pro lepší navlékání rukavic je opravdu skvělé a rukavice navléknete jednoduše a nemusíte k tomu používat například pusu, jako u mých letních upnutých a úzkých rukavic od jiné značky.

Podšívka ze semiše pro jistý úchop řidítek.Kompatibilita s mobilním telefonem je dnes už samozřejmostí, chce to trochu cviku, ale lze ho ovládat i se zimními rukavicemi.

Rukavice jsou opravdu dobře zateplené, a i když jsou udávány do teplot od 4 až do 0 stupňů Celsia, lze je vozit i v hlubokých minusových teplotách. Úchopová podšívka je z eko semiše, který je nejen odolný, ale také eliminuje použití mnoha švů, a tak je úchop na řidítkách pohodlný. Také potěší kompatibilita s dotykovými displeji, a i když jsou rukavice poměrně mohutné, lze telefon ovládat s přehledem. Zapínání rukavice je jednoduché, na zápěstí na suchý zip. Celková délka rukavice je o něco delší a pokud používáte chytré hodinky, tak to není dvakrát pohodlné, ale lze si na to zvyknout.


Na kolo, ale i na běžky

Co nikoho nepřekvapí, je široké použití těchto technických rukavic. Samozřejmostí jsou běžky, kde jsem s nimi byl nadmíru spokojen, a ani při teplotách blížících se k -10 °C mi v nich nebyla zima. Rukavice se mnou také zvládly vícedenní přechod hřebenovky v Jeseníkách a osvědčily se také při kočárkování v lesích za barákem. Troufám si říct, že za necelé dva tisíce, co tyto rukavice stojí, dostanete hodně muziky a z mého pohledu opravdu funkční zimní rukavice, ve kterých není zima. S čím musíte počítat, je horší úchop a citlivost při brždění nebo celkově ovládání kola, v důsledku toho, že rukavice jsou hodně zateplené, je dost silná vrstva materiálu mezi gripem a rukou. To ovšem není nic nestandardního.

Rukavice jsou vhodné na kolo do podzimních a zimních podmínek, využijete je také i na jiné činnosti či sporty.

Plusy

  • Dobré zpracování
  • Kompatibilita s dotykovým displejem
  • Dobré izolační vlastnosti

Minusy

  • Nestandardní velikosti (menší než obvykle)
  • Materiál palce by mohl být příjemnější pro utírání nosu

Závěr

Jak už vyplývá z toho, co jsem psal, rukavice jsem si hodně oblíbil a koupi zcela určitě doporučuji. Pokud zrovna hledáte nějaké zimní rukavice na vícero sportů, tak bych Blizzard od Alé zařadil do výběru. Rukavice lze objednat na stránkách Sportimport za cenu 1919 Kč.

Test rukavic Blizzard od Alé vznikl díky spolupráci se shopem MTBIKER, kde si můžete vybrat z více než 900 cyklistických rukavic. Nakupováním v obchodě MTBIKER podporujete redakční tvorbu, proto pokud se vám obsah líbí, budeme rádi, když nás nákupem podpoříte v rozvoji.
info
Testy a představení produktů se realizují s produkty a materiály zapůjčenými od dovozce dané značky nebo z MTBIKER shopu. Jejich obsah a závěr je subjektivním názorem autora.
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?
clear
Proč se Ti článek nelíbí?
Odeslat zpětnou vazbu
Formulář se odesílá

Komentáře

Momentálně se tu nenacházejí žádné komentáře

Abys viděl(a) celou diskusi, musíš být přihlášený/á.
Formulář se odesílá
Přidej komentář
Formulář se odesílá

Podobné články

Zimní rukavice na kolo - abychom nepřimrzli k řidítkům PR článek

Zimní rukavice na kolo - abychom nepřimrzli k řidítkům

Jízda na kole může být příjemná i v zimě, základem je samozřejmě tepelný komfort. Přinášíme vám několik tipů na ochranu rukou před chladem.
Doplňky pro zimní ježdění - cyklistika, celoroční sport PR článek

Doplňky pro zimní ježdění - cyklistika, celoroční sport

Zima už nemusí být výmluva. Funkční oblečení a doplňky do různých podmínek a terénu umožňují jezdit prakticky celoročně. Čím byste mohli doplnit svoji výbavu?
Spodní trika Craft: správný výběr spodní vrstvy se vyplatí

Spodní trika Craft: správný výběr spodní vrstvy se vyplatí

Větu “venku je zima, pořádně se obleč” slýcháme už od dětství asi všichni. A samozřejmě je to pravda. Nikdo se nechce vracet domů promrzlý.
keyboard_arrow_up