Test: Bunda Eleven Combi Horizontal - ideální do chladného počasí

Venkovní podmínky jsou již většinu času takové, že byste psa nevyhnali. Aby se nám v tomto počasí jezdilo lépe, je třeba zvolit správné oblečení.

Eleven je český výrobce sportovního oblečení, u kterého koupíte jak věci pro cyklistiku, tak i pro běh, turistiku či triatlon. Nám se do testu dostala bunda Combi Horizontal, která by měla být ideální do podzimních a zimních časů.

Technologie

Jedná se o lehkou bundu, která kombinuje zateplený dres s větrovkou, její přednost spočívá v kombinaci předního membránového dílu s mírným zateplením a prodyšným zadním dílem. Bunda je vhodná především do chladného počasí a Eleven ji doporučuje i pro svižnější vyjížďky. Jelikož nám tato bunda přišla jak v pánské, tak v dámské variantě, testovala i má drahá polovička.

Přední membránový díl.

Střih

Je takový rozporuplný, řadil bych ho spíše ke sportovnímu, ale například v oblasti hrudníku je bunda poměrně široká, a to nemám vyloženě cyklistickou postavu. Bundu mám ve velikosti M na postavu 180 centimetrů a 75 kilo. Rukávy jsou přiléhavé a délka bundy je spíše kratší, což mi vyhovuje, ale i tak dochází ke krabacení v přední části. Eleven má široký výběr velikostí v pánském provedení, a to od XS až po 3XL, v jedné barevné kombinaci.

Jak střih sedí ne zrovna vychrtlé cyklistické postavě?
U dámské bundy je střih spíše cykloturistický a manželce je velikost S velká, se svými 170 centimetry a 58 kily by rozhodně volila XS a pro ještě drobnější postavy pravděpodobně bunda nebude vhodná. Bunda je jak dlouhá, tak i hodně široká, ve velikosti S spíše směřována pro statnější postavy, což je překvapivé, když Eleven nabízí až velikost XL.

Dámská verze stené bundy zepředu.Rukávy jsou spíše volnější.

Detaily

Co u Elevenu oceňuji, jsou detaily. Dobře fungující zip, bunda se dá snadno rozepnout i zapnout. Silikonový vnitřní lem v pase, aby bunda držela tam, kde má, a nevyhrnovala se směrem nahoru. Najdeme zde také 3 kapsy v zadní části plus 1 kapsu na zip a reflexní prvky.

Celkem 4 zadní kapsy - z toho jedna na zip.

Design

Kladně rozhodně hodnotíme i design, který je jednoduchý a Elevenu se povedl. V dámském provedení zvolil moc pěknou kombinaci černé a růžové barvy, to vaše drahá polovička zcela určitě ocení.

Povedený design se dá vhodně kombinovat.

Vlastnosti

A konečně, jaká je bunda při jízdě? Na to máme doma dva různé názory. Co se nedá upřít, je pohodlnost. Pro mě je střih pohodlný, sportovní a bunda mě nikterak neomezuje, to hodnotím velice kladně. Bunda se hodí na jízdu v rozmezí od 8 do 16 stupňů Celsia, pokud očekáváte, že teplota spadne ještě na nižší hodnoty, je dobré si s sebou přibalit vestu. Bunda má opravdu hodně prodyšná záda, a tak je v nižších teplotách zima. Přední díl je naopak větru odolný, ale díky membráně je stále prodyšný, rukávy jsou z přední strany neprodyšné a neprofouknou. Bunda je určena na sportovní jízdu, na intenzivnější trénink je lepší sáhnout po prodyšnějším kousku. Co se mi osvědčilo, je kombinace s vestou nebo bundou. Ačkoliv Eleven uvádí tento zateplený dres jako bundu, dá se používat i jako druhá vrstva a tam funguje překvapivě dobře i v minusových teplotách.

Pánská i dámská varianta.S jarními stále ještě chladnými dny přijde podobná bunda vhod.

Ale jak se říká, sto lidí sto chutí a díky tomu, že manželka měla možnost testovat stejnou bundu v dámském provedení, došli jsme k neshodě. Já jsem si občas stěžoval na špatnou prodyšnost, manželka si naopak pochvalovala, že odvětrání je dobré a nepotí se tolik jako ve své staré bundě. Ani neměla problém, že by jí byla zima kvůli hodně odvětraným zádům. Co jí trochu vadilo, je větší střih, ale to by případně vyřešila menší velikost.

Plusy

  • Sportovní střih
  • Odvětraný zadní díl
  • Dobře umístěné a tvarované zadní kapsy

Minusy

  • V dámském provedení chybí opravdu malé velikosti
  • Malý výběr barevných provedení

Závěr

Bunda od Eleven není žádnou výjimkou na trhu s funkčními věci a očekávat, že za cenu 2490,- dostanete skvěle prodyšnou bundu, je troufalé. Chvíli mi trvalo, než jsem se ji naučil používat správně. Je ideální po ní sáhnout, když je venku 10 stupňů, a pokud víte, že se v průběhu času ochladí, stojí za to přibalit si ještě vestu nebo větrovku. V bundě jsem najezdil spoustu hodin a určitě ještě najezdím, jen je třeba se trefit do správného počasí a ve chvíli, kdy už je venku velká zima, je ji lepší vozit jako druhou vrstvu. Bunda se neztratí ani na běžkách, kde už jsem ji měl možnost také použít. Určitě vás nebudu odrazovat od jejího zakoupení, jen pokud sháníte bundu pro větší intenzity, je třeba se podívat v jiných cenových relacích. Oblečení od Eleven můžete najít na jejich webových stránkách.
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?
clear
Proč se Ti článek nelíbí?
Odeslat zpětnou vazbu
Formulář se odesílá

Komentáře

Momentálně se tu nenacházejí žádné komentáře

Abys viděl(a) celou diskusi, musíš být přihlášený/á.
Formulář se odesílá
Přidej komentář
Formulář se odesílá

Podobné články

Univerzální výbava - na kolo, do města i na turistiku PR článek

Univerzální výbava - na kolo, do města i na turistiku

Máme rádi univerzálnost a produkty, které využijeme pro většinu outdoorových aktivit. V naší nabídce si určitě vybereš i ty. Nech se inspirovat redakčním výběrem.
5 chyb aneb jak se vyhnout akutní blokaci zad

5 chyb aneb jak se vyhnout akutní blokaci zad

Když milovníka kola chytnou záda, tak jediné, co ho zajímá je kdy tato nepříjemnost odezní a bude moct opět naskočit do sedla. Tento stav právě prožívám, tak bych se s vámi chtěl o tuto zkušenost podělit.
Výbava do náročných podmínek - bez problémů ve sněhu i blátě PR článek

Výbava do náročných podmínek - bez problémů ve sněhu i blátě

Počasí si z nás dělá poslední týdny dobrý den a zažíváme bláznivé podmínky - sníh, déšť i bláto. Jakou výbavu zvolit do takového počasí?
keyboard_arrow_up