Připravte se na tmu a buďte vidět

S podzimem nepřichází jen ochlazení, ale i další problém - zkracují se dny. Ani to ale není důvod kolo zazimovat, stačí mít pořádné světlo.

CTM R: AMP 8

Přední světlo z dílny slovenského výrobce CTM disponuje světelným tokem 800 lumenů a dosvítí do dálky 89 metrů. Jde o kompaktní model s celou řadou vymožeností - uchytit ho lze pomocí klasického držáku, ale třeba i do držáku na Garmina. Dobíjí se pomocí USB-C a vodotěsné je do hloubky 1 metru. Na výběr je několik režimů od blikání až po souvislé svícení. Jeho cena je 1 449 Kč a najdeš ho v našem MTBIKER shopu či na stránkách dodavatele.

Fenix BC26R

Výkonné světlo Fenix se pyšní světelným tokem 1600 lumenů a dosvitem až 169 metrů. V závislosti na vybraném módu vydrží až 65 hodin, volit se dá mezi různými intenzitami a režimy svícení. Díky speciální optice má jeho světelný kužel rozsah až 100°, což cyklistovi zajišťuje viditelnost i z boku. Ve světle je zabudovaná inteligentní ochrana proti přehřátí, přebití a úplnému vybití. Cena světla je 2 499 Kč a najdeš ho v našem MTBIKER shopu či na stránkách dodavatele.

Ravemen TR30

Zadní blikačka Ravemen TR30 má úplně průhledné tělo, což znamená, že paprsky šíří v rozsahu 360°. Zároveň se uvnitř nacházejí speciální odrazové plochy, které zajišťují lepší rozptyl světla vzadu a z boku. Nabíjí se pomocí microUSB kabelu a lze ho uchytit na různé tvary sedlovek pod vybraným úhlem tak, aby cyklista příliš neoslňoval řidiče ani parťáky za sebou. Cena blikačky je 699 Kč a najdeš ji v našem MTBIKER shopu či na stránkách dodavatele.

Kellys KLS Noble

Sada světel Kellys Noble patří mezi finančně dostupné možnosti osvětlení. Přední světlo se pomocí širokoúhlé optiky šíří rovnoměrně všemi směry, přičemž je shora “oříznuté”, takže neoslňuje protijedoucí řidiče. Obě světla jsou kompatibilní s různými druhy řídítek či sedlovek. Čočka zadního světla zajišťuje šíření paprsku i do stran a svým světelným tokem 1,2 lumenu neoslňuje. Cena sady je 349 Kč a najdeš ji v našem MTBIKER shopu či na stránkách dodavatele.

Knog Plus

Toto světlo patří ve svém segmentu mezi nejlehčí, s hmotností 12 gramů o něm na kole v podstatě nevíte. V bezpečnosti ale nezaostává, se světelným tokem 20 lumenů bude cyklista dostatečně viditelný ve dne i v noci. Zvláštností je, že k němu není třeba žádný napájecí kabel, vsouvá se přímo do USB portu. Co se týče využití, nemusí být nutně na kole, z držáku ho lze odepnout a připnout ho třeba na oblečení nebo batoh. Jeho cena je 439 Kč a najdeš ho v našem MTBIKER shopu či na stránkách dodavatele.

Garmin Varia RTL 515

Cyklo radar Garmin je jednou z nejlepších investic do bezpečnosti, jakou může cyklista učinit. Kromě samotného svícení či blikání (dá se vybírat ze čtyř módů), nabízí i funkci upozornění na auta jedoucí zezadu, a to ze vzdálenosti až 140 metrů. Po spárování s cyklopočítačem, smartphonem či kompatibilními hodinkami vám graficky znázorňuje i to, jak se vozidlo přibližuje, případně i záznam toho, kolik aut vás předjelo. Cena je 4 899 Kč a najdeš ho v našem MTBIKER shopu či na stránkách dodavatele.

Sigma Buster 700

Sigma Buster 700 představuje vydařený kousek na noční jízdu lesem, protože dosvítí až do vzdálenosti 100 metrů. Napájí ho Li-ion baterie, která se (i za jízdy) nabíjí pomocí microUSB kabelu a v režimu blikání vydrží 18 hodin. Celkem světlo nabízí až šest režimů, které se liší intenzitou a způsobem svícení. Na řídítka se montuje držákem bez použití nářadí, problém nepředstavují ani oversized řídítka. Jeho cena je 1 399 Kč a najdeš ho v našem MTBIKER shopu či na stránkách dodavatele.

Rock Machine S.Light 05

Sada světel od českého výrobce Rock Machine patří k těm kompaktním a dobře poslouží i k naplnění účelu “vidět a být viděn”. Se světelným tokem 6 lumenů v případě předního a 2 lumeny v případě zadního světla je jejich ideální využití přes den v provozu, pro účely větší bezpečnosti se neztratí ani při noční jízdě městem. Na řídítka či sedlovku se upínají silikonovým páskem a napájí je knoflíkové baterie CR2032. Cena setu je 144 Kč a najdeš ho v našem MTBIKER shopu či na stránkách dodavatele.

Kompletní nabídku světel si můžete prohlédnout v našem MTBIKER shopu.
info
Testy a představení produktů se realizují s produkty a materiály zapůjčenými od dovozce dané značky nebo z MTBIKER shopu. Jejich obsah a závěr je subjektivním názorem autora.
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?

Podobné články

Univerzální výbava - na kolo, do města i na turistiku PR článek

Univerzální výbava - na kolo, do města i na turistiku

Máme rádi univerzálnost a produkty, které využijeme pro většinu outdoorových aktivit. V naší nabídce si určitě vybereš i ty. Nech se inspirovat redakčním výběrem.
Tuning kola - když všechno ostatní už máme PR článek

Tuning kola - když všechno ostatní už máme

Kolo není pouze dopravní prostředek. Je to vášeň, relax, svoboda či únik z reality a zaslouží si „hýčkání a péči“. Například v podobě prémiových komponent.
Výbava do náročných podmínek - bez problémů ve sněhu i blátě PR článek

Výbava do náročných podmínek - bez problémů ve sněhu i blátě

Počasí si z nás dělá poslední týdny dobrý den a zažíváme bláznivé podmínky - sníh, déšť i bláto. Jakou výbavu zvolit do takového počasí?
keyboard_arrow_up