Novinky 2023: Giant Revolt X - gravel i na traily

Giant představuje zcela novou řadu gravel kol Revolt X s předním odpružením.

Nová řada Revolt X zahrnuje modely na karbonovém i duralovém rámu. Obě varianty jsou vybaveny geometrií optimalizovanou pro odpruženou vidlici a flip chipem pro přizpůsobení různým rozměrům obutí.

Na rozbitých šotolinách je Revolt X hlavně díky odpružené vidlici jako doma.
Model Revolt již více než deset let posouvá hranice gravel ježdění a jako jedno z prvních sériově vyráběných kol postavených pro sportovní jízdu na rozbitých cestách i gravelu se Revolt stal průkopníkem kategorie. Nová řada Revolt X má v hledáčku především jezdce vyhledávající dobrodružnější a náročnější podmínky gravelového ježdění. Kombinuje efektivitu a stabilitu, kterou byl Revolt vždy známý, s ještě většími schopnostmi, když jde do tuhého.

Teleskop, širší bezdušové pláště na širokých ráfcích a Sram XPLR nebo dokonce SRAM X01 Eagle tomu říkám ideální gravelová kombinace.

Revolt X zahrnuje dvě řady:

  • Revolt X Advanced Pro navržený a postavený na karbonových rámech
  • Revolt X navržený a postavený ze slitiny ALUXX Aluminium

Všechny modely obsahují odpruženou vidlici s nízkým zdvihem určenou pro jízdu na šotolině a rozbitých cestách. Se 40 mm zdvihu vidlic RockShox Rudy XPLR nebo Fox 32 Float AX v kombinaci s rámovou sadou a kokpitem navrženými pro hladkou jízdu i na nerovném povrchu, míří Revolt X na ty jezdce, kteří si i na gravelu chtějí užívat rychlé sjezdy náročnějším terénem.

Specificky vytvořená geometrie řady Revolt X se vyznačuje dlouhým dosahem (reach) a výškou středového složení upravenou pro jízdu v těžším terénu. Lehké materiály rámu a inovativní konstrukční techniky vytvářejí kombinaci agility a ovladatelnosti, která jezdci pomáhá zvládat s jistotou zdolávat i složité sjezdy.


Vyladěno pro pohodlí

Všechny rámové sady v řadě Revolt X jsou vybaveny nízko posazenými sedlovými vzpěrami a sedlovou trubkou o malém průměru, což zvyšuje pohodlí a pohlcování vibrací jak při jízdě v sedle, tak při sprintu. Specifická teleskopická sedlovka dále absorbuje nárazy a vibrace. Teleskopka nabízí 75 nebo 100 mm zdvihu v závislosti na velikosti rámu. Obě řady Revolt X Advanced Pro a Revolt X jsou dodávány s řídítky Contact SL XR D-Fuse s 16stupňovým flare. Jejich pružná konstrukce navíc pomáhá snižovat únavu rukou a paží tím, že dobře absorbuje otřesy a vibrace.

Řidítka s typicky gravelovým rozcapením - flare.

Přizpůsoben terénu

Řada Revolt X je skvěle přizpůsobitelná stylu jízdy a terénu. Všechny rámy jsou vybaveny flip chipem pro nastavení rozvoru a tím i prostoru pro plášť v zadní stavbě (až 53 mm). Delší rozvor zvyšuje stabilitu a zvyšuje prostor v zadní stavbě, a naopak kratší rozvor zajišťuje rychlejší reakce na řízení a tím i agilnější jízdu. Jezdci mají také tři možnosti sedlovky. K dispozici je přiložená teleskopická sedlovka vhodná do náročnějšího terénu, pružná a pohodlná sedlovka D-Fuse nebo tradiční kulatá sedlovka o průměru 30,9 mm. Obě řady také obsahují Giant WheelSystems, včetně zcela nového kompozitních zapletených kol CXR X1 (s 25 mm vnitřní šířkou ráfků) na modelech Revolt X Advanced Pro. Bezdušové pláště jsou namontované a připravené k použití přímo na kole hned po vybalení z krabice.

Dostatek úchytů na bidony i bikepackové brašničky.
Jak je i na nové řadě Revolt X vidět, gravel ježdění se stále více posouvá i do terénu. Schopnosti moderních kol si v rukou zkušeného jezdce nic nezadají se schopnostmi 26” MTB kol minulé éry, a nabízejí přitom na asfaltu vyšší rychlost a variabilitu úchopu beranů a tím i skvělou univerzálnost. Budeme se těšit, že vám letos přineseme osobní zkušenosti v podobě testu některého z gravel modelů Giant.

Kompletní specifikace včetně aktuálních cen naleznete na webových stránkách Giant dedikovaným právě řadě Revolt X.
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?
clear
Proč se Ti článek nelíbí?
Odeslat zpětnou vazbu
Formulář se odesílá

Komentáře

Abys viděl(a) celou diskusi, musíš být přihlášený/á.
Formulář se odesílá
Přidej komentář
Formulář se odesílá

Podobné články

Unboxing: Giant Revolt Advanced 3 - rychlý a flexibilní

Unboxing: Giant Revolt Advanced 3 - rychlý a flexibilní

Lehký rám, možnost přizpůsobení rozvoru kol a mnoho dalšího. Pokud se neumíš rozhodnout, zda chceš na cestu nebo do terénu, Revolt „bere“ obojí stejně dobře.
Unboxing: Pinarello Grevil F7 Rival eTap AXS - pohodlí dělá rozdíl

Unboxing: Pinarello Grevil F7 Rival eTap AXS - pohodlí dělá rozdíl

Existuje gravel, který zachovává minimalismus, nemá mechanické pružící prvky, ale přesto je velmi pohodlný?
Unboxing: BMC Kaius 01 THREE - závodní „štěrkolet“

Unboxing: BMC Kaius 01 THREE - závodní „štěrkolet“

Toto kolo bylo vyvinuto a postaveno s jediným hlavním účelem - aby bylo tím nejrychlejším kolem na nezpevněných cestách. Podařilo se v BMC tento cíl naplnit?
keyboard_arrow_up