Unboxing: Giant XTC Advanced 29 3 - seriózní XC hardtail

S přicházejícím jarem přichází i nová maratonská sezóna. Pokud hledáte vhodné lehké kolo, se kterým si můžete dopřát seriózní trénink i závodní nasazení v kopcích, čtěte dál.

Karbonový rám s vnitřním vedením bowdenů tvoří základ XTC-čka. Je připravený i na vedení lanka teleskopické sedlovky. Hlavový úhel má 69,5°(L a XL 70°), což oceníte hlavně ve sjezdech, kde bude spolupracovat se 100 mm zdvihem vidlice. Rychlost budete korigovat pomocí hydraulických brzd. Pohon tvoří dvanáctirychlostní systém Shimano a na další detaily si „posvítíme“ v unboxingu velikosti „L“.

Specifikace:

  • Barva: Black / Sapphire
  • Rám: Advanced-Grade Composite, 12x148 mm thru-axle
  • Vidlice: Giant Crest 34 RRL, 100 mm, remote lockout
  • Řidítka: Giant Contact SL XC Flat, 780x31,8mm
  • Gripy: Giant XC Pro
  • Představec: Giant Contact
  • Sedlovka: Giant Connect, 30,9x400 mm
  • Sedlo: Giant Approach
  • Řazení: Shimano Deore, 1x12
  • Přehazovačka: Shimano Deore
  • Brzdy: Shimano BR-MT410, hydraulic, Shimano RT-26 rotors [F]180 mm, [R]160 mm
  • Brzdové páky: Shimano MT-401
  • Kazeta: Shimano Deore, 11x51
  • Řetěz: KMC X-12
  • Kliky: Praxis Cadet M24, Boost, 32t
  • Střed: Praxis, press fit
  • Ráfky: Giant XCT 29” alloy, 25 mm inner width
  • Náboje: alloy, sealed bearing
  • Dráty: Sapim
  • Pláště: Maxxis Recon Race 29x2,25, foldable, TLR, EXO, tubeless
  • Doplňky: tubeless prepared, 2,25" max tire size, 38t max chainring size

Geometrie:

geometrie rámu Giant XTC Advanced 29 2geometrie rámu Giant XTC Advanced 29 2

Unboxing

Samotná krabice je standardní, její obsah je pečlivě upevněný a všechno, co má být chráněné, chráněné je.

 Giant XTC Advanced 29 3  Giant XTC Advanced 29 3

Samotný rám je chráněný fólií, stejně jako všechna místa a komponenty, kde by mohlo dojít k poškození.

 Giant XTC Advanced 29 3
Obsah krabice tvoří i další menší krabice, která obsahuje dokumenty, odrazky, ale i tmel či ventilky na bezdušovou úpravu.

obsah malé krabice (součástí je i sada na bezdušovou konverzi s tmelem
Montáž se skládá z jednoduchých úkonů. Jako první přichází na řadu sedlovka. Ta je, jako většina komponentů, z produkce Giantu, má průměr 30,9 mm, délku 400 mm a je vyrobená z hliníku.

sedlovka Giant Connect
Přesuneme se dopředu, kde nám stačí upevnit 780 mm široká řidítka Giant Contact do 80 mm dlouhého představce průměru 31,8 mm.

Kokpit Giant Contact
Na pravé straně řidítek najdeme 12rychlostní páčku řazení Shimano Deore a brzdovou páku MT-401 od stejného výrobce. Na levé straně najdeme totožnou brzdovou páku MT-401 a dálkové uzamykání vidlice.

Giant XTC Advanced 29 2Giant XTC Advanced 29 2

Ovládání uzamykání vidlice Giant Crest 34 RRL
Zbývá už jen uchytit pomocí pevné osy přední kolo a vycentrovat brzdový třmen Shimano BR-MT410

Giant XTC Advanced 29 2Giant XTC Advanced 29 2

Dokud máme kolo v montážním stojanu, doladíme zbytek komponentů. Začneme zadním třmenem, který je stejný jako přední, tedy BR-MT410. Zadní však spolupracuje s menším 160 mm kotoučem, na rozdíl od předního se 180 mm. Oba ale mají stejné označení RT-26.

kazeta Shimano Deore s rozsahem 10-51 a brzdový kotouč RT-26kazeta Shimano Deore 11-51T

Dvanáctirychlostní pohon tvoří komponenty Deore 1x12, včetně kazety s rozsahem 11-51 zubů. Kliky nesou jméno výrobce Praxis Cadet M24. Jsou osazené 32zubovým převodníkem. Řetěz je KMC X-12.

kliky Praxis Cadet M24
Giant XTC Advanced 29 3 stojí na kolech Giant XTC 29 s 25 mm vnitřní šířkou ráfku. Náboje jsou průmyslové, hliníkové s utěsněnými ložisky. S ráfky je spojují špice Sapim. Nakonec jsou obuté do plášťů Maxxis Rekon Race se šířkou 2,25”, což je maximální šířka doporučená výrobcem. Pláště jsou ve verzi použitelné na bezdušové provedení.

Giant XCT Advanced 29 3
Vidlice pochází od Giantu s označením Crest 34 RRL a má zdvih 100 mm. Má černé vnitřní nohy, a tak ladí s celkovým designem kola. Barevné provedení je označené jako black/sapphire, přechází z černé barvy vepředu do modré zadní části.

Giant XTC Advanced 29 2
To, co všichni závodníci dychtivě vyhlížejí, je určitě hmotnost. Ta má hodnotu 11,49 kg, pro velikost L, bez pedálů.

Giant XCT Advanced 29 3
Maratony a XC závody mají svá specifika. Je to hlavně rychlost, která je potřebná do kopce i při sjezdech. Dále stabilita a dobrá manévrovatelnost. Giant XCT Advanced 29 3 by mohl být skvělou vstupní bránou do světa závodění. Za cenu 61 999 Kč ho najdete v našem MTBIKER e-shopu.

Využij služby showroomu Bratislava a MTBIKER centra - Bikefitting a doručení kola

V našich kamenných prodejnách máme profesionální vybavení pro nastavování a optimalizaci posedu s názvem Bikefitting. Jedná se o službu, která na základě individuálních fyziologických vlastností každého jezdce určí správné nastavení posedu. V případě, že se rozhodneš využít této služby, detailní informace o způsobu objednání, druzích měření, cenách a slevách až do výše 100 % najdeš v sekci Bikefitting na tomto odkazu. Služba je dostupná podle aktuálních protiepidemických opatření.

Pokud si objednáš kolo v našem e-shopu nebo osobně v prodejnách, je několik možností, jak ti může být doručeno. Jednou z nich je osobní odběr v showroomu v Bratislavě nebo v MTBIKER centru s poskládáním a garančním servisem zdarma. Při ceně kola nad 1 000 € můžeš využít možnosti našeho bezplatného doručení k tobě domů. Více informací o dalších formách doručení najdeš na tomto odkazu.
Z hlediska aktuální situace si dovozce vyhrazuje právo měnit specifikace jednotlivých kol na základě aktuální dostupnosti komponentů.

Pro kompletní informace o produktech, prosím, navštivte stránky jednotlivých výrobců/dovozců. Za rozdíly se omlouváme. Je to jediná možnost, jak vám v aktuální sezóně nabídnout kola.
Zdroj fotografií: archiv redakce
info
Testy a představení produktů se realizují s produkty a materiály zapůjčenými od dovozce dané značky nebo z MTBIKER shopu. Jejich obsah a závěr je subjektivním názorem autora.
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?
redakcia 
clear
Proč se Ti článek nelíbí?
Odeslat zpětnou vazbu
Formulář se odesílá

Komentáře

Momentálně se tu nenacházejí žádné komentáře

Abys viděl(a) celou diskusi, musíš být přihlášený/á.
Formulář se odesílá
Přidej komentář
Formulář se odesílá

Podobné články

Unboxing: BMC Fourstroke LT ONE – nenasytný maratonec

Unboxing: BMC Fourstroke LT ONE – nenasytný maratonec

Hledáš nekompromisní kolo do přicházející maratonské sezóny, se kterým si užiješ výlet hřebenem i moderní cross-country tratě? Máme pro tebe skvělý tip.
Unboxing: Giant Trance X E+ 3 - výkonný a zábavný ebike

Unboxing: Giant Trance X E+ 3 - výkonný a zábavný ebike

Zažijte rychlost ve stoupáních a úsměv na tváři cestou dolů. Klidně i několikrát po sobě. Dostatek výkonu a jízda plná zábavy jsou hlavními rysy modelu Trance X E+ 3.
Unboxing: BMC Fourstroke LT ONE - na traily i maratony

Unboxing: BMC Fourstroke LT ONE - na traily i maratony

Moderní XC kolo by mělo nabídnout víc, než jen rychlost. Technicky náročné tratě vyžadují moderní geometrii i vyšší zdvih. Splňuje tohle všechno Fourstroke LT ONE?
keyboard_arrow_up