Pláště do náročného terénu - obutí i pro nejtěžší podmínky

Pláště do náročného terénu - obutí i pro nejtěžší podmínky

Obutí kola není radno zanedbávat. Jde o jedinou kontaktní plochu kola s povrchem a je to komponent, na který musí být 100 % spoleh, ať už bude počasí a stav terénu jakýkoli.

Maxxis Minion DHR II - 1 519 Kč


Už doslova legendární plášť, na který se můžete spolehnout v těžkém terénu bez ohledu na počasí. Dezén využívá zešikmené výstupky, podobně jako Minion DHF, hranami a zešikmením je ale víc přizpůsobený pro dobré odvalování a efektivní brždění, díky čemuž je vhodný na zadní kolo. Tento konkrétní model má MOC stanovenou na 1 899 Kč. Najdete ho v MTBIKER eshopu. Celou nabídku rozměrů a provedení najdete na tomto odkazu.

Maxxis Dissector - 1 279 Kč


Takto vypadají dlouhodobě nasbírané zkušenosti, přetavené do konečného produktu. Za Dissectorem stojí australská legenda sjezdové cyklistiky - Troy Brosnan. Plášť je určený pro disciplínu enduro, kde je potřeba kombinovat nízký valivý odpor s dokonalou přilnavostí v zatáčkách. Primárně je určený pro zadní kolo, ale svoji práci odvede i vepředu. Celou nabídku plášťů Dissector najdete na tomto odkaze. Tento model má MOC 1 589 Kč a najdete ho v MTBIKER eshopu.

Pirelli Scorpion™ Enduro R 2 - 1 349 Kč


Tento legendární výrobce pneumatik v ničem nezaostává za konkurencí. Naopak, rychlost a bezpečnost z Formule 1 a motosportu přetavil do svých plášťů pro kola. Scorpion Enduro je celá série plášťů, přizpůsobená nárokům jízdy na trailech, v bikeparcích nebo v těžkém terénu. Konstrukce HardWALL plášť spolehlivě chrání na bočnici i na běhounu proti prořezání. Směs SmartGRIP zase podrží za sucha i za mokra a dodá dlouhou životnost. Cena tohoto modelu je 1 969 Kč. Najdete ho v MTBIKER eshopu.

Schwalbe Magic Mary - 1 279 Kč


Tento plášť je už také legendou mezi enduro a downhill plášti. S progresivním středovým profilem dezénu a směsí ADDIX Soft drží i na kluzkém povrchu, přičemž skvěle absorbuje nárazy a pohlcuje vibrace. Na výběr jsou i další různé směsi a provedení. Samozřejmostí je kompatibilita s bezdušovými ráfky, u kterých se naplno ukáže potenciál těchto plášťů. Jsou navíc vhodné i pro elektrokola, protože svou konstrukcí a směsí dokáží snést vysokou zátěž. MOC je 1 589 Kč a najdete ho v MTBIKER eshopu.

Panaracer Gravelking - 1 069 Kč


Těžký terén neznamená automaticky horská kola. Gravel už dnes můžeme běžně potkat prakticky všude tam, kde jsme donedávna potkávali HT kola. Absenci odpružení nám může zčásti nahradit například i objemný plášť. Univerzálnost spočívá v ježdění po různých površích, na což se ideálně hodí pláště, jakými jsou Panaracer Gravelking EXT. O jejich univerzálnosti a odolnosti si můžete přečíst i v redakčním testu. MOC je stanovena na 1 349 Kč a najdete ho na MTBIKER eshopu.

Tufo Gravel Swampero - 919 Kč


Z domácího prostředí máme v nabídce další zajímavý plášť - Gravel Swampero. Jeho určení následuje filosofii gravel cyklistiky - neřešit kudy pojedete na cestě za dalším dobrodružstvím. Objem a konstrukce slouží kromě dobrého odvalování a gripu i k absorpci vibrací a otřesů, což přidá na pohodlí. Samotný dezén podrží v zatáčkách a má samočistící vlastnosti. V černé barvě či s retro hnědou bočnicí ho najdete za MOC 1 159 Kč v našem MTBIKER eshopu.

Continental Cross King - 1 169 Kč


Continental X-King kdysi vládl kategorii plášťů s nízkým vzorem. Vystřídal ho nástupce Cross King. Výrobce se drží hesla: „Chyby napravme, to dobré zdokonalme.“ Zdokonalená je boční ochrana proti propíchnutí, dezén má vylepšené vedení směru. Špičková směs Black Chilli ve středu dobře odvaluje a boky podrží v zatáčkách. Bezdušové použití je samozřejmost. MOC je stanovená na 1 699 Kč. Různé varianty Cross King najdete na tomto odkaze, konkrétní model na MTBIKER eshopu.

Continental Race King II - 439 Kč


Další z rodu královského a plemena závodnického. Race King je plášť do suchého a tvrdého terénu. To však neznamená, že takový terén nemůže být těžký. Někdy je právě rychlost ta nejtěžší část samotné jízdy, obzvlášť při závodech. Nízký vzorek má minimální valivý odpor. I přesto, že se jedná o základní verzi, je ochrana proti propíchnutí dostatečná. Pláště jsou určené pro použití s duší, v celé nabídce však najdete i bezdušová provedení. Tento model má MOC 549 Kč. Najdete ho v MTBIKER eshopu.

Nabídku stovek plášťů najdete na našem MTBIKER shopu.
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?

Podobné články

XC pláště - aby to na závodech odvalovalo PR článek

XC pláště - aby to na závodech odvalovalo

Závodní sezona ještě není u konce, ale podzim se nezadržitelně blíží. Terén sice stále vysušují paprsky slunce, ve stínu však už může být mokro a bláto. Vhodný plášť může pomoci zvládnout situaci s přehledem.
Dámská kola do 60.000 - na cestu i do terénu PR článek

Dámská kola do 60.000 - na cestu i do terénu

Pohyb na dvou kolech je skvělá a zdravá aktivita spojená s dobrodružstvím. Přinášíme výběr dámských kol z naší nabídky pro různé kategorie.
Od základu: Pláště pro MTB – základní výběr a tipy

Od základu: Pláště pro MTB – základní výběr a tipy

Pláště jsou nejdůležitější částí na kole. Jak vybrat pláště a na co si dávat pozor? V tomto článku vás provedeme základními tipy.
keyboard_arrow_up