Zdroj: autor: Martin Dušek

Léto je v plném proudu, sezóna také. Kde všude si budeme moci v červenci ověřit naši výkonnost?

1000 Miles Adventure, 2. července, Hranice u Aše

Pořádné dobrodružství odpálíme už první červencový víkend. Právě v neděli totiž začíná závod 1000 Miles Adventure, který vede z obce Hranice u Aše (nejzápadnější česká obec) do Nové Sedlice (nejvýchodnější slovenská obec). Přestože trasa není pevně dána, jezdci obdrží seznam několika kontrolních bodů, kterými musí projet. Pro případ, že se někdo necítí na tak velkou porci kilometrů, umožňují organizátoři ujet poloviční vzdálenost. Naopak, pokud by to někomu bylo málo, má možnost jet na východ severní trasou a vrátit se jižní. Vše o akci najdeš na stránce organizátora.

1000 Miles Adventure, 2. července, Hranice u Aše

Race Across Czechia, 5. července, Františkovy Lázně

Pokud holduješ spíše „slickům“ a asfaltu, alternativa 1000 Miles Adventure startuje jen o tři dny později. Race Across Czechia vede převážně českým vnitrozemím, přičemž začíná v obci Františkovy Lázně a vyvrcholí na hranici se Slovenskem u horské chaty Kohútka. Závodníci se tak mohou těšit na úseky vedoucí krásnou přírodou i kousky historie. Projedou tak Kutnou Horou, okolo hradu Karlštejn, pokochají se Železnými horami nebo Moravským krasem. Kompletní propozice závodu najdeš na stránce organizátora.


MTB Trilogy, 6. – 8. července, Teplice nad Metují

MTB Trilogy patří mezi největší ikony českých závodů, a to jednak díky nádhernému prostředí Broumovska, kde jezdci narazí na náročný terén, a jednak díky dvé rozmanitosti. Jednotlivé etapy gradují od maratonského stylu až po náznaky endura. Jedno je jisté – vytříbenou techniku v terénu oceníš právě zde. Kromě UCI Extreme Marathonu si ovšem každý může zvolit svou preferovanou trasu podle výkonnosti. Je na tobě, jestli upřednostníš maratonskou trať nebo si do toho „nasolíš“ i „RZty“. Všechno podstatné najdeš na stránce organizátora.

MTB Trilogy

Napříč Českou Kanadou, 8. července, Zvůle

Orientační závody si našly místo i v červencovém kalendáři, v podobě závodu Napříč Českou Kanadou. Tentokrát to nemusí být „dupání“ s cílem zajet co nejlepší výsledek. Závod je otevřen všem nadšencům, kteří chtějí poznávat krásy tamní přírody a nebojí se při tom trochu zapotit. Na výběr bude kratší i delší trasa. A přestože je mottem závodu „Není důležité zvítězit, ale přežít!“, na své si přijde každý od těch nejmladších, až po ty nejstarší. Více informací o závodech najdeš na stránce organizátora.

Czech Downhill TopOnTrail Cup Klínovec, 8. – 9. července, Klínovec

Čtvrté kolo českého poháru ve sjezdu bude speciální. Kromě klasického získávání bodů do celkového pořadí v poháru zabojují závodníci i o titul Mistra České republiky ve sjezdu. Trať s dlouholetou tradicí měří 3 kilometry a každého čeká 450 metrů klesání náročným terénem se spoustou přírodních i umělých překážek. Kromě finanční prémie pro nejrychlejší je připraven drobný dárek od organizátorů či bohatá tombola. Více o závodech i programu se dočteš na stránce organizátora.

Kopřivnický Drtič, 15. července, Kopřivnice

Mezi náročnější jednodenní orientační závody patří Kopřivnický Drtič. Kopřivnice neposílá do světa jen kvalitní nákladní auta a kola, ale láká i přírodou Beskyd. Smyslem závodu je zejména užívat si jejich krásu tak dlouho, jak člověk může. Energii ubere hned několik náročných kopců, které se však odmění pěknými výhledy. Závodníci se konkrétně mohou těšit na Pustevny, hřeben v okolí Soláně či na Velký Javorník. Vše o závodech najdeš na stránce organizátora.

Kopřivnický Drtič

Cardion Enduro Race Kraličák, 21. - 23. července, Ski Kraličák

Kromě Mistrovství ČR v downhillu nás čeká i Mistrovství ČR v enduru. Hostit ho bude Ski Kraličák. Nový horský areál se může pochlubit nejen nejmodernější lanovkou v Evropě, ale zejména krásnými a v první řadě přírodními traily. Dle náročnosti jsou odstupňovány i varianty závodu. Na výběr dostane každý – od nejmladších dětí přes dospívající až po Hobby a Race kategorii s nejtěžšími RZtami. S titulem však odejde jen ten nejrychlejší... Pro více informací můžeš navštívit stránku organizátora.

Cardion Enduro Rae Kraličák

Brdské Osmistovky, 29. července, Řevnice

Ultrabikers nejen že zvládají doslova šílené trasy, ale umí se také spojit pro dobrou věc. Výzva Brdské Osmistovky spojuje MTB a gravel nadšence a kromě toho i, jak název napovídá, brdské vrcholy o výšce nejméně 800m. n. m. Trasy měří 170, respektive 130 km a každých odjetých 100 metrů znamená 5 Kč pro Mikiho, chlapce bojujícího s dětskou mozkovou obrnou. Kompletní propozice závodu najdeš na stránce organizátorů.

Ridley Gravel Tour, 29. července, Hlinsko

Aby Mistrovství ČR nebylo málo, do třetice všeho dobrého – tentokrát ovšem za „berany“ a s tenčími pneumatikami. Závod Ridley Gravel Tour, který mimo jiné představuje třetí kolo Gravel Bohemia Cup kromě mistra ČR určí i majitele divokých karet na mistrovství světa, které se odehraje v Itálii. 77kilometrový okruh v CHKO Žďárské vrchy nabídne pestrý mix neudržovaných cest, luk, lesních cest a k tomu i nějaký asfalt. Všechny informace o průběhu najdeš na stránce organizátora.

Ridley Gravel Tour

Červenec bude nabitý akcemi a hlavně pestrý, na své si přijde každý. Pokud jsi zde svou akci nenašel, můžeš si prohlédnout náš kalendář s jejich širším seznamem.
Zdroj fotografií: archív redakce

[Úvodní foto: autor: Martin Dušek]

report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?
LukasHarant 
clear
Proč se Ti článek nelíbí?
Odeslat zpětnou vazbu
Formulář se odesílá

Komentáře

Momentálně se tu nenacházejí žádné komentáře

Abys viděl(a) celou diskusi, musíš být přihlášený/á.
Formulář se odesílá
Přidej komentář
Formulář se odesílá

Podobné články

Říjen - ukonči sezónu se ctí

Říjen - ukonči sezónu se ctí

S říjnem máme spojené babí léto, příchod podzimu a útlum závodění. Několik akcií však v talonu stále zůstalo.
Srpen: využij poslední letní šanci

Srpen: využij poslední letní šanci

Přestože slunce stále hřeje, teploty pomalu začínají být příjemnější. O důvod více vyrazit na závod.
Pozvánka: Měsíc duben - vlak plný závodů už se rozjíždí

Pozvánka: Měsíc duben - vlak plný závodů už se rozjíždí

Soustředění, jarní kilometry a zimní přípravu máme za sebou a tak přišel čas přetavit tréninkové hodiny do závodů.
keyboard_arrow_up