Sokolovská 24 MTB: 5. ročník – Mistrovství ČR na 24 hodin MTB

Již po páté vyjedou bajkeři a bajkerky na trať pokořit dvacet čtyři dlouhých hodin v sedle na oblíbené akci SOKOLOVSKÁ 24 MTB v rámci sportovně kulturního víkendu na koupališti Michal v Sokolově, letos v termínu 1. – 3. 9. 2023.

Jaká je trať?

Okruh dlouhý 8 km prověří nejen jezdce, ale i techniku. V první, převážně stoupací polovině, jezdci okusí vyježděné louky a traily v březových lesících, které i na fullu prověří sedací partie. Z nejvyššího bodu pak závodníky čeká nejdříve celkem mírný sjezd lesem a po louce, zakončený padákem do ostré levé zatáčky s nově vybudovanou klopenkou. Následuje jezdivý a rychlý cyklokros mezi břízkami, kde na vás čeká lahůdka ve formě původní výsypky jako historického dědictví našich předků. Jezdci si pak odpočinou na šotolinové hladké cestě před posledním výjezdem. Šotolina střídá náznaky makadamu, aby nakonec za vrcholem stoupání nadobro ustoupila hravému singlu mezi stromy dolů do nejnižšího bodu trati. Za singlem pak následuje asfaltový transfer do depa. A takhle můžete kroužit 24 hodin ve dne v noci.

První část trati je prakticky pořád do kopce.Téměř hned po startu z depa čeká jezdce náročnější kopec.

Zajištění závodu

Pokud se na čtyřiadvácu chystáte poprvé, pak budete možná překvapeni, že po celý víkend a tedy i po celou dobu závodu je zajištěno:
  • Občerstvení pro závodníky + doprovod závodících jednotlivců.
  • Průběžná časomíra s výsledky.
  • Zabezpečení trati dobrovolníky a zdravotníky.
  • Umývárny.
  • Wapky na kola.
  • Místo pro stan.

Mapa trati pro rok 2023.

Program na celý víkend

Areál koupaliště Michal v Sokolově nabízí skvělé zázemí pro příjemně strávený víkend. Abyste se nenudili před závodem a váš doprovod při závodě, je připraven bohatý doprovodný program.
  • Tradičně se v pátek uskuteční Časovka do kopce BIKE vs. RUN směrem na Hruškovou.
  • V sobotu potom odstartuje hlavní S24 – 12H/24H závod na naší stejné, ještě více vytuněné trati, která je dlouhá něco přes 8 km, stejná jako v minulém ročníku. Letos vás budeme stopovat naší novou časomírou.
  • Nezapomínáme ani tentokrát na naše budoucí sportovní naděje a sobotní odpoledne se děti vyřádí při Dětském letním MTB biatlonu.
  • Do rytmu celého víkendu bude mixovat hudbu DJ Andrée a DJ Rostis, místní hudební legendy, takže o taneček a zábavu bude po celou dobu postaráno. Vrcholem bude sobotní DJ megapárty pro závodníky v předávacím území a bufet stanu.
  • Vyslyšeli jsme prosby běžecké komunity a zařadili jsme do našeho víkendu partnerský závod Sokolovská 12H RUN.

Průjezd depem do dalšího kola.
Na startu potkáte autora reportáže a častého účastníka Mirka (myreczech), ale dorazí i Tomáš (jecnak). Bude zajímavé sledovat, jestli si na zdejší trať opět vezmou gravel kola a jak si budou stát proti bajkům na zdejší travnaté rozbité trati.

Symbolické trofeje.Poháry pro závodníky na pódiu jednotlivých kategorií.

Takže si s sebou přivezte zase kámoše, manželky i potomky a nenechávejte je doma. Bez Vás bajkerů to nebude ono, sejdeme se první víkend v září a opět ve větším počtu! Bajkům a halogenům ZDAR, Marty ředitel a jím poblázněný kolektiv S-24 MTB.

Zajímavé odkazy:

Zdroj fotografií: jecnak
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?
clear
Proč se Ti článek nelíbí?
Odeslat zpětnou vazbu
Formulář se odesílá

Komentáře

Momentálně se tu nenacházejí žádné komentáře

Abys viděl(a) celou diskusi, musíš být přihlášený/á.
Formulář se odesílá
Přidej komentář
Formulář se odesílá

Podobné články

Sokolovská 24hodinovka nově zavádí gravel kategorii

Sokolovská 24hodinovka nově zavádí gravel kategorii

Další ročník této západočeské sportovně kulturní ULTRA akce na 24 a 12 hodin pro MTB i gravel se nám opět pomalu blíží. Pro neznalé je to klasická MTB 24 a 12hodinovka (v kategoriích sólo, dvojice, čtveřice), která se už počtvrté koná v areálu příjemného přírodního koupaliště Michal nedaleko Sokolova.
Malevil Cup slaví jubileum! Na začátku června se pojede už po pětadvacáté

Malevil Cup slaví jubileum! Na začátku června se pojede už po pětadvacáté

Malevil Cup je jedním z nejtradičnějších MTB maratonů v Česku, který v letošním roce slaví 25. jubileum.
Pozvánka: Měsíc duben - vlak plný závodů už se rozjíždí

Pozvánka: Měsíc duben - vlak plný závodů už se rozjíždí

Soustředění, jarní kilometry a zimní přípravu máme za sebou a tak přišel čas přetavit tréninkové hodiny do závodů.
keyboard_arrow_up