XC pláště - aby to na závodech odvalovalo

Závodní sezona ještě není u konce, ale podzim se nezadržitelně blíží. Terén sice stále vysušují paprsky slunce, ve stínu však už může být mokro a bláto. Vhodný plášť může pomoci zvládnout situaci s přehledem.

Maxxis Ardent Race 29x2,20” - 42,90 €


Maxxis Ardent Race je vysokovýkonná pneumatika pro horská kola určená pro cross-country i trailové ježdění. Směs 3C zaručí optimální trakci, odolnost a odvalování. Bočnice jsou zpevněny vůči proříznutí a propíchnutí, což ve spojení s TR verzí volá po předělání na bezdušový plášť. Lze jej použít na předním kole na rychlých tratích, ale může sekundovat na trailech i na zadním kole agresivnějšímu přednímu plášti. MOC pláště je 1 839 Kč a najdete ho v MTBIKER eshopu.

Vittoria Mezcal od 25,99 €


Vittoria Mezcal je výkonný plášť, který se hodí na cross-country závody na uježděném tvrdém podkladu. Rychlý dezén, odolnost a směs vylepšená grafenem z něj dělají skvělou volbu, pokud hledáte rovnováhu mezi rychlostí a přilnavostí v technickém terénu. K dispozici je ve 27,5” i 29” průměrech, šířkách od 2,1" do 2,6" a samozřejmě s různými verzemi směsí a ochrany. To zahrnuje kompatibilitu s bezdušovými systémy, ale také stylovou hnědou bočnici. Nabídku naleznete na MTBIKER eshopu.

Continental Cross King 29x2.30" - 56,99 €


Cross King je nástupce populárního X-King pláště. Má vylepšený propracovaný vzor a bočnice. Zlepšeno je také vedení směru i ochrana proti defektu. Jedná se o bezdušovou verzi, která má zesílené bočnice ProTection s hustotou 240 TPI. Plášť je kromě XC ježdění vhodný i pro gravel kola, jelikož jeho doménou je tvrdý a prašný terén. Kromě toho je označen jako E-25, což umožňuje jeho použití na elektrokolech. MOC je 1 699 Kč a najdete ho na MTBIKER eshopu.

Maxxis Ikon 29x2,20” - 35,99 €


Spolehlivý a rychlý plášť neznamená, že musíte „vydrancovat“ svou peněženku. Ikon ve verzi DC (Dual Compound - dvousměs) nabízí kvality jako jeho „modifikovaní bratři“. To zahrnuje hlavně rychlost, dobré odvalování a výdrž. Zároveň se na něj můžete spolehnout také v prašném prostředí, kde se projeví jeho objemnost. Samotný název Ikon z něj činí ikonický plášť, který ve velkém zastoupení najdete i na kolech elitních bikerů světového poháru v horské cyklistice. Za MOC 1 099 Kč jej najdete v MTBIKER eshopu.

Tufo XC14 29x2,25 - 46,99 €


Univerzální plášť stvořený pro cross-country závodníky, kteří nechtějí nebo nemohou měnit pláště podle počasí. Je vhodný do ztížených mokrých podmínek. Díky vzorku dezénu a materiálu je plášť pěkně přilnavý i na mokrých kamenech a kořenech. Navíc je zpevněn technologií VECTRANTM, která lépe chrání zejména bočnice před proříznutím a lze jej použít jako bezdušový. Jeho test si můžete přečíst v tomto článku. Tufo XC14 najdete za MOC 1 449 Kč v MTBIKER eshopu.

Pirelli Scorpion™ XC R 29x2,2” - 69,99 €


Pirelli si každý spojí automaticky s automobilovými závody. Dlouholeté bohaté zkušenosti se přenesly i do výroby plášťů na kola. Scorpion XC je rychlý plášť, určený primárně pro zadní kolo. To znamená lepší akceleraci i brzdný účinek, a to za sucha i za mokra. Ta je pojmenována SmartGRIP a kromě přilnavosti dodává plášti zvýšenou ochranu před proříznutím. Samozřejmostí je možnost použití v bezdušové verzi. MOC je 1 909 Kč a najdete ho na MTBIKER eshopu.

Schwalbe Racing Ralph 29x2.25” - 51,99 €


V našem výběru nesmí chybět ani tento německý výrobce. Racing Ralph je v XC léty ověřený plášť. Před pár lety však prošel modifikací a stal se z něj speciál pro zadní kolo. Dopředu ho doplnil Racing Ray, který má jinak stavěný dezén. Z této kombinace vzešlo spolehlivé obutí pro maratonské tratě. Plášť má chráněnou bočnici SnakeSkin a lze jej použít jako bezdušový, stačí mít správné doplňky. Plášť má MOC 1 539 Kč a najdete ho v MTBIKER eshopu.

V nabídce máme pláště pro každé použití, správný typ pro své ježdění si najde určitě každý.
Zdroj fotografií: archiv redakce
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?

Podobné články

Pláště do těžkého terénu - spolehni se na grip PR článek

Pláště do těžkého terénu - spolehni se na grip

Jarní podmínky jsou spojeny zejména s promočeným terénem. Na druhé straně jsou zde disciplíny jako trail a enduro, kde je přilnavost na prvním místě. Máš správné pláště?
Pláště a výbava do náročných podmínek – ani počasí tě nezastaví PR článek

Pláště a výbava do náročných podmínek – ani počasí tě nezastaví

Pokud patříš mezi bikery, kteří jezdí bez ohledu na to, jestli se práší, celý bike bude obalený blátem nebo venku padá sníh, musíš zvolit vhodný „setup“ tlaků a plášťů.
XC kola pro první závody - na tréninky i maratony PR článek

XC kola pro první závody - na tréninky i maratony

Máte už něco natrénováno a za sebou i první soutěžní zkušenosti? Narazili jste na limity svého kola? Vyberte si u nás své nové závodní „náčiní“...
keyboard_arrow_up