Giro Aries Spherical: nejbezpečnější přilba na světě podle Virginia Tech

Virginia Tech sestavila na základě nezávislého hodnocení žebříček nejbezpečnějších přileb. Na prvním místě skončila Giro Aries Spherical.

Designéři a inženýři byli postaveni před úkol udělat z nejlepší přilby ještě lepší. Jako nástupce modelu Aether Spherical je přilba Aries Spherical lehčí, lépe odvětraná a má ještě lepší aerodynamické vlastnosti. Podařilo se ale také docílit mimořádně vysoké míry bezpečnosti, což dokazuje první místo mezi všemi testovanými cyklistickými přilbami nezávislou organizací Virginia Tech v roce 2023.

Giro Aries SphericalGiro Aries Spherical

Virginia Tech: „Přilba Giro Aries Spherical si vysloužila pětihvězdičkové hodnocení. Její celkové bezpečnostní skóre STAR 8,40 ji zajistilo 1. místo z 210 testovaných přileb.“

K tomu, aby byla přilba co nejbezpečnější a zároveň co nejpohodlnější, designéři využili unikátní výzkumné a vývojové zázemí DOME. Díky tomu mohli využít aerodynamický tunel, testovací hlavu Therminator pro měření rychlosti ochlazování a více než 50 dalších zkušebních zařízení, aby přilba Aries Spherical fungovala jako žádná dosud vyrobená přilba.

Giro Aries Sphericalbezpecna prilba

Profil této špičkové závodní přilby je zmenšený na minimum, aby co nejlépe kopíroval tvar hlavy. To spolu s velmi nízkou hmotností (cca 265 g ve velikosti M) a dokonalým odvětráním (24 otvorů a technologie Wind Tunnel) dává neuvěřitelné pohodlí při jízdě. Kromě toho nabízí vynikající ochranu díky technologii Spherical a vysokou pevnost díky in-mold konstrukci s plně krytou EPS skořepinou.

To vše přispělo nejen k vysokému hodnocení od Virginia Tech, ale také k nadšeným recenzím v odborných médiích. Například magazín Cycling News uvedl: „Přilba Giro Aries je v současné době na prvním místě v hodnocení cyklistických přileb od Virginia Tech. To má velký význam pro jakoukoli přilbu, ale Giro má navíc stylový design a je vzdušná.“

Jak probíhá hodnocení bezpečnosti organizací Virginia Tech?

Nezávislá organizace Virginia Tech poskytuje na základě rozsáhlého testování objektivní informace o tom, které přilby nejvíce snižují riziko otřesu mozku. Virginia Tech podrobuje každou cyklistickou přilbu 24 nárazovým testům, aby mohla vypočítat hodnocení bezpečnosti. Více hvězdiček znamená lepší ochranu, přičemž 5 hvězdiček mají ty nejlepší dostupné přilby.

Po laboratorních testech se výsledná rizika otřesu mozku shromáždí a zváží podle pravděpodobnosti, že cyklista takový náraz zažije, jak je popsáno v metodice STAR pro cyklistické přilby vypracované společností Virginia Tech (STAR – Summation of Tests for the Analysis of Risk). Čím nižší je skóre hodnoty STAR, tím lepší je výkon přilby. Aries Spherical získala skóre hodnoty STAR 8,40, což ji v hodnocení cyklistických přileb organizace Virginia Tech pro rok 2023 zajistilo první místo.

Giro Aries SphericalGiro Aries Spherical

GIRO ARIES SPHERICAL – HLAVNÍ PŘEDNOSTI A TECHNOLOGIE

Přilba, která je tak lehká a pohodlná, že máte pocit, jako byste žádnou přilbu ani neměli. Giro Aries Spherical je skutečná revoluce v ochraně hlavy, pohodlí a stylu.

Spherical Technology powered by Mips*

Revoluční technologie Spherical, kterou najdete pouze u přileb Giro a Bell, je založena na principu kloubu. Skořepina se skládá ze dvou částí (polokoulí) vložených do sebe a spojených pomocí elastomerů. Celý systém vytváří jakési odpružení uvnitř přilby, které absorbuje síly v případě nárazu a odvádí je pryč od mozku – polokoule se vůči sobě mohou pohnout a elastomery tlumí energii.

* Systém Mips (Multi-Directional Impact Protection System) poskytuje zvýšenou ochranu proti působení rotačních sil na hlavu.

Progressive Layering a Nanobead EPS

Tato technologie spočívá ve dvou různých tvrdostech vnější a vnitřní skořepiny z pěnového polystyrenu. Zatímco vnější vrstva je tvrdší a je tak připravená tlumit nárazy ve vysoké rychlosti, vnitřní vrstva je naopak měkčí a má odrazové vlastnosti, aby mohla co nejvíce tlumit nárazy v menších rychlostech.

Aura II Reinforcement Arch

Speciální výztuha Aura II Reinforcement Arch prochází celou přilbou a zajišťuje její pevnost a odolnost vůči vlivům z vnějšku.

Giro Aries Spherical

Další přednosti

Perfektní usazení na hlavě zajišťuje patentovaný upínací systém Roc Loc 5+ Air spolu s antimikrobiálními výstelkami Ionic+. Dále je tu nový systém DryCore pro odvod potu z čela, port na odložení brýlí, ultralehké pásky Slimline a nechybí ani reflexní prvky.

Přilbu Giro Aries Spherical můžete zakoupit přímo u českého zastoupení značky Giro – firmy Progress Cycle – nebo v našem MTBIKER shopu.
Zdroj fotografií: Progress Cycle
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?

Podobné články

Jak vybrat helmu – základní rozdělení a tipy

Jak vybrat helmu – základní rozdělení a tipy

Helma je v cyklistice základním bezpečnostním prvkem. Aby ale plnila svou funkci spolehlivě, je třeba vybrat ten správný model.
Od základu: Jak přežít v provozu?

Od základu: Jak přežít v provozu?

Silniční cyklistika s sebou přináší i určitá úskalí. Co dělat pro to, aby výjezd proběhl bezpečně a podle představ?
Bezpečnost především

Bezpečnost především

Pokud stejně jako já rádi jezdíte v černé barvě, možná je čas na lehké přehodnocení. Jak pomůžeme své bezpečnosti na cestách, když sáhneme po něčem výraznějším?
keyboard_arrow_up