Unboxing: Bulls Wild Creed RS - „drtič“ trailů z Německa

Více zdvihu, více zábavy – záleží už jen na vašich schopnostech, jak dobře umíte kolo ovládat. Wild Creed je připraven na všechno.

Zdvihy na obou kolech jsou shodné, a to 160 mm. Moderní geometrie karbonového rámu s delším předním rámovým trojúhelníkem a kratší zadní stavbou byla navržena ve spolupráci s německým šampionem v enduru. Vybaven je dobře fungující a spolehlivou kombinací komponent od Shimana, včetně čtyřpístových brzd. Ty brzdí 29” kola. Wild Creed RS se vyrábí ve velikostech M, L a XL. My si v unboxingu „posvítíme“ na velikost „L.“

Specifikace

  • Rám: karbonový, včetně zadní stavby
  • Vidlice: RockShox Lyrik Select RC
  • Tlumič: RockShox Super Deluxe Select+ RT
  • Řazení: Shimano SLX SL-M7100, rapidfire+, I-Spec EV
  • Přehazovačka: Shimano Deore XT RD-M8100 shadow+
  • Kliky: Shimano SLX FC-M7100, převodník 32 zubů
  • Řetěz: Shimano SLX CN-M7100
  • Kazeta: Shimano SLX 12 převodů, rozsah 10-51 zubů
  • Brzdy: Shimano BR-MT520, kotouče: TRP, 203 mm, Center Lock úchyt
  • Ráfky: RODI Tryp 30, bezdušové
  • Přední náboj: Shimano HB-MT400-B, Center Lock úchyt
  • Zadní náboj: Shimano FH-MT410-B, Center Lock úchyt
  • Pláště: SCHWALBE Magic Marry Super/Big Betty, směs: Super gravity soft, 29 x 2,4"
  • Řídítka: RACE FACE Chester
  • Gripy: ERGON GE10
  • Představec: RACE FACE Chester
  • Hlavové složení: ACROS ZS44/ZS56
  • Sedlo: SELLE ROYAL Vivo
  • Sedlovka: LIMOTEC Alpha 1, teleskopická, průměr 31,6 mm, délka: M, L: 150 mm, XL: 170 mm

Unboxing

V našem skladu se objevil „pořádný kus" krabice, která se navenek tváří jako televizor. Jde však o šikovnou fintu výrobce, aby kurýři zacházeli s obsahem opatrně. Uvnitř už na nás čeká trail/enduro kolo Bulls Wild Creed RS postavené na 29" kolech - nečekaně ve zcela složeném stavu.

Bulls Wild Creed RSBulls Wild Creed RS unboxing

Stačilo nám odstranit ochranné fólie a vyrovnat řídítka do jezdecké polohy.

RockShox Lyrik Select RCRace Face Chester

„Vykoukl“ na nás pohledný rám s metalickým fialovým lakováním s černými vnitřními plochami rámových trubek. Logo Bulls na spodní rámové trubce je také černé, ostatní nápisy jsou v bílé barvě. V takovém sladění se drží i zbytek komponentů a polepů.

Bulls Wild Creed RS fialová/čierna
Jelikož nám nic nebrání ve vážení, pustíme se hned do toho. Hodnota je ryze „enduroidní“ - 15,76 kg pro velikost L.

hmotnosť Bulls Wild Creed RS
Přední rámový trojúhelník je karbonový monokok, to znamená, že je vyroben jako jeden kus, tedy není slepen z více částí. To zvyšuje tuhost a zároveň lépe pohlcuje vibrace. Veškerá kabeláž je schována v útrobách trubek.

Rám působí mohutným dojmem. Agresivní styl jízdy, pro který je Wild Creed určen, doplňuje progresivní geometrie. Ta zahrnuje hlavový úhel 65,5° a úhel sedlové trubky 75,5°. Při naší unboxingové velikosti dosahuje „reach“ 476 mm a stack 633 mm. Rozvor kol je 1 234 mm, přičemž délka zadní stavby je 441 mm.

Bulls Wild Creed RS
O ubrzdění kola se postarají výkonné čtyřpístkové brzdy TRP Slate Evo spolupracující s 203 mm kotouči. Když už jsme u kol, náboje pocházejí od Shimana a jsou označeny jako HB-MT400-B, resp. FH-MT410-B vzadu. Odolným výpletem jsou spojeny s ještě odolnějšími ráfky Rodi Tryp 30. Bezdušové použití ráfků je samozřejmostí a platí to i pro pláště Schwalbe Magic Mary Super vpředu a Big Betty Super vzadu.

Bulls Wild Creed RSBulls Wild Creed RS unboxing

Spolehlivá a odolná kombinace převodových systémů Shimano XT a SLX nám dává celkem 12 převodů. Z XT-čka tu máme přehazovačku se systémem Shadow+, zbytek je již v podání SLX. Kazeta má rozsah 10-51 zubů, aby zvládla většinu profilů na trati enduro závodu nebo trailcenter. Vpředu sekundují kazetě kliky s 32-zubovým převodníkem ze sady SLX.

kazeta Shimano SLX 10-51T, prehadzovačka Shimano Deore XT RD-M8000 Shadow+kľuky Shimano SLX FC-M7100 32T

Zdvihy 160 mm vpředu i vzadu jsou konstruovány i pro pořádně náročné tratě. Vpředu nám je dodává vidlice RockShox Lyrik Select RC. Zadní stavbu „krotí“ vzduchový tlumič od stejného výrobce s označením Super Deluxe Select+ RT, vybavený expanzní nádržkou.

RockShox Lyrik Select RCRockShox Super Deluxe Select+ RT

Řídítka Race Face Chester mají šířku 780 mm a průměr 35 mm. Představec má délku 40 mm. Uchopit kokpit můžete díky gripům Ergon GE10. Dále zde najdeme objímky brzdových pák TRP a řazení Shimano SLX Rapid Fire I-Spec EV.

Race Face ChesterRace Face Chester 35

Samozřejmě na řídítkách najdeme ještě ovládání teleskopické sedlovky LIMOTEC Alpha 1 s vnitřním vedením kabeláže. Její zdvih je pro „elko“ 150 mm.

LIMOTEC Alpha 1, SELLE ROYAL Vivo
Bulls Wild Creed RS je nekompromisní stroj pro traily a enduro závody. Disponuje vysokými zdvihy, velmi dobrou výbavou a kvalitním rámem. Jeho MOC je 98 799 Kč. Najdete ho na MTBIKER eshopu.
Zdroj fotografií: archiv redakce
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?
redakcia 

Podobné články

Unboxing: Haibike Nduro 6 - mullet do těžkého terénu

Unboxing: Haibike Nduro 6 - mullet do těžkého terénu

Hledáš ebike na ty nejtěžší traily, enduro závody a zdolávání náročného terénu? Možná právě Nduro bude pro tebe to pravé. Jsi zvědavý na výbavu? Čti dál.
Pláště do těžkého terénu - spolehni se na grip PR článek

Pláště do těžkého terénu - spolehni se na grip

Jarní podmínky jsou spojeny zejména s promočeným terénem. Na druhé straně jsou zde disciplíny jako trail a enduro, kde je přilnavost na prvním místě. Máš správné pláště?
Unboxing: BMC Fourstroke LT ONE – nenasytný maratonec

Unboxing: BMC Fourstroke LT ONE – nenasytný maratonec

Hledáš nekompromisní kolo do přicházející maratonské sezóny, se kterým si užiješ výlet hřebenem i moderní cross-country tratě? Máme pro tebe skvělý tip.
keyboard_arrow_up