Tuning kola - když všechno ostatní už máme

Kolo není pouze dopravní prostředek. Je to vášeň, relax, svoboda či únik z reality a zaslouží si „hýčkání a péči“. Například v podobě prémiových komponent.

absoluteBLACK Graphene destičky - 47,99 €

absoluteBLACK Graphene plotýnky
První brzdové destičky na světě, které používají ve směsi modifikovaný grafen. Vyznačují se hlavně konzistentním výkonem i v tom nejnáročnějším terénu. Pro lepší efektivitu jsou vybaveny chladičem, který odvádí o 20 % více tepla. Samotný grafen se při brzdění začleňuje i do mikropórů brzdových kotoučů, čímž prodlužuje jejich životnost. V provedení pro 4 pístové brzdy Shimano je najdeš na tomto odkazu za MOC 1 189 Kč. Pro další typy brzd viz MTBIKER shop.

KMC X-10-SL DLC ACE - 86,99 €

řetěz KMC X-10-SL DLC ACE
Výrobci nezapomínají ani na ty, kteří neholdují modernímu 12 rychlostnímu systému. Jedním z nich je specialista na řetězy KMC. Ve své 10 rychlostní „X-10-ce“ použil technologii Diamond Like Coating – trvanlivou povrchovou úpravu. Ta snižuje vzájemné tření článků, což prodlužuje životnost a poskytuje hladší jízdu. Je kompatibilní se systémy Shimano, SRAM i Campagnolo, vhodná na horská i silniční kola. Řetěz KMC s hmotností pouhých 244 g najdeš za MOC 2 699 Kč na MTBIKER shopu.

SRAM GX T-Type Eagle Transmission AXS - 949,90 €

elektronické bezdrátové řazení SRAM GX T-Type Eagle Transmission AXS
Špičkové elektronické bezdrátové řazení v dostupnější verzi GX v nové verzi Transmission. Žádná patka přehazovačky, žádné nastavování pomocí šroubů. Všechno zvládnete hravě pomocí mobilní aplikace. Jak funguje a s čím je kompatibilní si můžeš připomenout i v redakčním videu od kolegy bimjeama. Je to jednoznačně revoluce v horské cyklistice a tvou jízdu posune na zcela jinou úroveň i v tom nejnáročnějším terénu. MOC sady je 35 899 Kč. Najdeš ji na MTBIKER shopu.


TATZE MC-FLY Titan - 229 €

pedály TATZE MC-FLY Titan
Rakouský výrobce komponentů používá při výrobě vysoce kvalitní materiály a inovativní řešení, za což byl v roce 2021 oceněn cenou Design & Innovation Award. Tyto pedály jsou určeny do náročných podmínek trailového a enduro ježdění. Mají titanovou osu, čtyři libovolně nastavitelné piny a jsou kompatibilní se systémem SPD. Svým plovoucím designem poskytují dostatek místa pro manévrování chodidlem na ploše pedálu bez omezení. Za MOC 5 699 Kč je najdeš na MTBIKER shopu.

Selle San Marco Allroad - 174 €

sedlo Selle San Marco Allroad
To, co prodáváme, to také testujeme. Tím pádem víme, o čem píšeme a našim produktům věříme. Selle San Marco je tradičním výrobcem sedel z Itálie. Začátky výroby sahají do roku 1935, což značí 89 let zkušeností. Náš „bikefitting guru” cepooo dokonce toto sedlo důkladně vyzkoušel a o své postřehy se podělil v redakčním testu. Jedná se o univerzální a pohodlný model vhodný na cestu, gravel i MTB. Sedlo o šířce 146 mm najdeš za MOC 4 549 Kč na MTBIKER shopu.

ESI Grips Fit SG - 24,99 €

gripy ESI Grips Fit SG
Tyto silikonové gripy jsou plným právem označovány jako legendární. Málokdo z těch, kdo je vyzkoušel, nebyl spokojen. Najdeme je i na kolech elitních závodníků v cross-country. V suchu i za deště, vždy poskytují správný grip, a to dokonce i bez rukavic. Na výběr je z mnoha variant. Verze Fit SG je ergonomicky tvarována pro pohodlnější úchop a citlivější řízení. Také svým tvarem zlepšují prokrvování dlaní a snižují tlak na citlivou tkáň. Jejich MOC je 849 Kč. Najdete je na MTBIKER shopu.


Pirelli 150th Anniversary Prestige Box - 197 €

Pirelli 150th Anniversary Prestige Box
Vyrábět a dodávat pneumatiky pro monoposty formule F1 je znakem spolehlivosti, kvality a inovací. To se od roku 2018 přetavilo i do výroby plášťů pro cyklistický svět. U příležitosti 150. výročí vzniku firmy Pirelli připravilo oblíbené pláště na jízdní kola P Zero Race se zlatým potiskem v exkluzivním balení spolu s dušemi SmarTube P Zero, kšiltovkou a klíčenkou. Potěš sebe nebo svého blízkého touto výroční edicí. Doporučená cena je 7 499 Kč. Najdeš ji na MTBIKER shopu.

Stan's NoTubes sada - 40,99 €

bezdušová sada Stan’s NoTubes sada
S touto sadou předěláš svá kola s dušemi na bezdušové velmi snadno - za předpokladu, že máš na to přizpůsobené ráfky a správné pláště. Pak už nic nebrání duši vozit jen jako zálohu, jelikož tento tmel dokáže zalepit defekt o velikosti 6,5 mm. „Bezdušáky“ mají své výhody hlavně v terénu, ale v naší nabídce najdeš i ROAD verzi. Balení obsahuje těsnící pásku do ráfku, dva ventily o délce 44 mm a 200 ml tmelu. MOC je 1 019 Kč. Najdeš jej na MTBIKER shopu.

Pepi's Tire Noodle R-EVOLUTION 29" - 79,99 €

insert Pepi's Tire Noodle R-EVOLUTION 29
Pokud už jezdíš bezdušové pláště, stále existuje riziko, že poškodíš ráfek. Zejména při nízkém tlaku. Dobrým řešením je insert nebo ochranná vložka do kola. „Nudle“ od Pepiho R-Evolution je doporučena zejména pro XC disciplíny. Kromě samotné ochrany ráfku zajišťuje také, že se plášť při nízkém tlaku nebude deformovat a v případě neopravitelného defektu poslouží k nouzovému dojezdu. Dodává se včetně bezdušových ventilů. MOC produktu je 2 349 Kč. Najdete ho na MTBIKER shopu.

Více doplňků a vybavení naleznete na našem MTBIKER shopu.
Zdroj fotografií: archiv redakce
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?

Podobné články

Univerzální výbava - na kolo, do města i na turistiku PR článek

Univerzální výbava - na kolo, do města i na turistiku

Máme rádi univerzálnost a produkty, které využijeme pro většinu outdoorových aktivit. V naší nabídce si určitě vybereš i ty. Nech se inspirovat redakčním výběrem.
Výbava do náročných podmínek - bez problémů ve sněhu i blátě PR článek

Výbava do náročných podmínek - bez problémů ve sněhu i blátě

Počasí si z nás dělá poslední týdny dobrý den a zažíváme bláznivé podmínky - sníh, déšť i bláto. Jakou výbavu zvolit do takového počasí?
Pláště a výbava do náročných podmínek – ani počasí tě nezastaví PR článek

Pláště a výbava do náročných podmínek – ani počasí tě nezastaví

Pokud patříš mezi bikery, kteří jezdí bez ohledu na to, jestli se práší, celý bike bude obalený blátem nebo venku padá sníh, musíš zvolit vhodný „setup“ tlaků a plášťů.
keyboard_arrow_up