Kellys E-biky 2024 - na chuť si přijde každý

Dalo by se říct, že slovenská značka přinesla malou revoluci v segmentu elektrokol. Co si pro nás připravil Kellys pro rok 2024?

Tuto značku známe v našich končinách dobře i díky Rasťovi Baránkovi, který jezdí na ebiku dost často. Kromě kvalitního provedení a použití nových materiálů u e-biků Kellys najdeme také velké baterie. Ty atakují hranici 725 až 825 Wh, což prodlužuje jak dojezd, tak možnost vyřádit se v terénu. Pojďme se tedy spolu podívat na nabídku pro sezónu 2024.

kellys elektrobicykle

THEOS F70

Přesuneme se rovnou na jeden z dražších modelů v nabídce, který má rám vyrobený z hybridního termoplastu neboli ocel-karbonového kompozitu. Zdvih tlumiče RockShox Super Deluxe Select R je 170 milimetrů a vidlice RockShox ZEBB Select+ má zdvih 180 milimetrů. Motor dodalo Shimano a jde o verzi EP8, který má 85 Nm a baterii s kapacitou 725Wh. Pohon obstarává sada Shimano XT v 11rychlostní verzi. Tato sada má na starosti také brzdy se 4pístovým modelem a 203 milimetrovými kotouči. Samozřejmostí je teleskopická sedlovka od Limotec Alpha a pláště Schwalbe.

Ostatní komponenty dodal Kellys a RaceFace. Tento nekompromisní stroj naleznete také v MTBIKER shopu v obou velikostech M a L za cenu 5 999 €. Více informací naleznete na stránce výrobce.


THEOS R30

Konzervativní kolo s nižším zdvihem spadá spíše do all mountain kategorie. V tomto případě zde najdeme roboticky svařovaný hliníkový rám se zdvihem 130 milimetrů, baterií 725Wh a motorem Panasonic GX Ultimate s 95NM. Podvozek má na starosti RockShox s tlumičem Deluxe Select R a vidlicí 35 Silver TK se zdvihem 150 milimetrů. Pohon dodalo Shimano Cues s 10 rychlostní verzí a brzdami MT420/MT410. I když zde máme nižší řadu brzd, stále jde o pořádné kotouče o průměru 203 milimetrů. Nechybí ani teleskopická sedlovka Limotec Alpha se zdvihem 150 milimetrů.

Ostatní komponenty dodal Kellys ze své dílny a kolo má obuté kvalitní pláště Schwalbe Nobby Nic Performance. Kolo najdeš v MTBIKER shopu za příznivou cenu 4 099 € v různých barevných provedeních a více informací k danému modelu nabídne stránka výrobce.


THEOS F100

Posledním představeným modelem je THEOS F100, který má rám vyrobený z karbon-aramidového kompozitu. Trailově založený e-bike má zdvih 150 milimetrů vpředu a 140 milimetrů vzadu. O jeho hladký chod se stará vidlice ROCK SHOX Lyrik Ultimate a zadní tlumič ROCK SHOX Super Deluxe Select+ RT. Řazení XT Di2 i brzdy XTR má v režii Shimano. Motor dodalo také Shimano ve verzi EP8 a 85 Nm s baterií o kapacitě 825 Wh. Brzdové kotouče o průměru 203 milimetrů dodal Galfer.

Jelikož Kellys měl na zřeteli hmotnost, zvolili karbonová kola od Race Face, model Next R 31. Nechybí teleskopická sedlovka KS LEV-Ci, kvalitní obutí od Schwalbe a doplňky od RaceFace.

Tento stroj můžete zakoupit i u nás v MTBIKER shopu ve velikosti M a L za cenu 10 999 €. Více informací naleznete na stránce výrobce.


TAYEN R90 27,5”

Na řadu přicházejí HT modely, které jsou stále v kurzu i kvůli nižší váze. Roboticky svařovaný hliníkový rám ve velikosti S má v sobě ukrytou baterii o kapacitě 725Wh a motor Panasonic GX Ultimate s 95Nm. Vidlici dodal RockShox, jde o model 35 GOLD RL se zdvihem 120 milimetrů. 12rychlostní pohon M6100 je z produkce Shimano, od stejného výrobce pocházejí i brzdy, a to model MT420. Teleskopická sedlovka je dodávána firmou Limotec Alpha se zdvihem 125 milimetrů.

Ostatní komponenty dodal Kellys a pláště kvalitní německý výrobce Schwalbe, a to Nobby Nic Performance. Kolo naleznete také v MTBIKER shopu za cenu 3 399 €. Ostatní informace nabízí výrobce na své stránce.

kellys TAYEN R90 Pkellys TAYEN R90 P, kellys elektrobicykle

TYGON R50 29”

Za zmínku stojí také levnější HT model Tygon, který také tvoří hliníkový rám a to hned ve třech velikostech od M po XL. Vidlice má zdvih 120 milimetrů a jde o vzduchový model SR Suntour Raidon 34 LOR. Motor dodal Panasonic ve verzi GX Ultimate 95Nm s baterií o kapacitě 725Wh. Pohon tvoří 10 rychlostí od firmy Shimano s modelem DEORE M5120 a brzdami MT200. Na rozdíl od předchozího modelu zde máme použitou pevnou sedlovku, kterou lze časem nahradit teleskopickou. I tady stále najdeme kvalitní pláště od firmy Schwalbe, a to Nobby Nic Performance. Ostatní komponenty dodal Kellys ze své dílny.

V MTBIKER shopu je tento model dostupný za 2 899 € a plnou specifikaci naleznete na stránce výrobce.

kellys TYGON R50 P, kellys elektrobicykle
Nabídka výrobce Kellys je pestrá v segmentu elektrokol i klasických kol. I když se jedná o Slovenskou firmu, vidíme stále příznivou cenovou politiku oproti konkurenci, s dostupností nejnovějších inovací při výrobě rámů. I díky zpětné vazbě od týmových jezdců dokáží tvořit kvalitní kola, která se nezaleknou ani těžšího zacházení v náročném terénu. Více informací o nabídce modelů pro sezónu 2024 naleznete přímo na stránce Kellys.
Zdroj fotografií: www.kellysbike.com
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?
redakcia 
clear
Proč se Ti článek nelíbí?
Odeslat zpětnou vazbu
Formulář se odesílá

Komentáře

Momentálně se tu nenacházejí žádné komentáře

Abys viděl(a) celou diskusi, musíš být přihlášený/á.
Formulář se odesílá
Přidej komentář
Formulář se odesílá

Podobné články

Marin 2024 - celoodpružené stroje stvořené pro zábavu PR článek

Marin 2024 - celoodpružené stroje stvořené pro zábavu

Pokud hledáš celoodpružené kolo nebo elektrokolo, určitě nevynechej nabídku značky Marin. Překvapí nás v roce 2024 něčím novým nebo zajímavým? Pojďme to zjistit.
Představení: Kellys Theos F100 - Nejlehčí plně výkonný e-bike

Představení: Kellys Theos F100 - Nejlehčí plně výkonný e-bike

Kellys představil své nejlehčí, plně výkonné elektrokolo s 825 Wh baterií, 85 Nm motorem Shimano a hmotností jen 20,6 kg. Bude nejlehčím elektrokolem na světě?
Představení: Nový SRAM Flight Attendant – vyždímejte maximum potenciálu

Představení: Nový SRAM Flight Attendant – vyždímejte maximum potenciálu

Automatický systém kontroly odpružení pod názvem Flight Attendant dostal novou verzi, která přináší jeden zásadní rozdíl oproti verzi předchozí.
keyboard_arrow_up