Dream Hall Valašské Klobouky - ideální místo pro freestyle (nejen) v zimě

Zima byla letos sice velice mírná a většina z nás už zahájila sezónu. Každopádně, pokud zrovna počasí nepřeje, je zde stále možnost indoor ježdění – alespoň toho freestylového.

Není to dávno, kdy se zde objevil článek o Adrenalinovém centru v Karviné. To však není jediný zastřešený areál, nacházející se na východní straně naší republiky. Zhruba o 130 km jižněji, ve Valašských Kloboukách, najdete další. Jedná se o halu s názvem Dream hall.

Areál naleznete v severní části města, ve čtvrti zvané Rybníčky. Otevírací doba není přesně stanovená, a proto se v případě zájmu vždy ověřte pomocí zprávy buď na instagramu nebo tel. čísle, zveřejněném na facebooku haly Dream Hall Valašské Klobouky.

Dream Hall Valašské KloboukyDream Hall Valašské Klobouky

Oproti zmiňované hale v Karviné si zde na celoodpruženém enduro kole nezajezdíte, rampy jsou konstruované speciálně pro freestyle BMX a freestyle MTB kola, což dokazuje i to, že zde občas trénuje česká freestyle BMX reprezentace. Najdete zde dvě vodorovné lajny.

První, frekventovaněji užívaná, obsahuje funbox s resi dopadem (změkčený gumový dopad). K tomu, abyste se na něj dostatečně rychle rozjeli, musíte se dostatečně vysoko otočit ve vertovém rádiusu na konci haly. Po dopadu funboxu následuje další rádius, z kterého můžete bočně transferovat do dalšího resi dopadu.


Druhá vodorovná lajna, obsahuje v zadní části haly minirampu, která je v jednomu z rádiusů propojena s dalším rádiusem a tvoří tak dlouhou spinu. Z dopadu spiny se pak dostanete k dalšímu rádiusu s resi dopadem.

Dream Hall Valašské KloboukyDream Hall Valašské Klobouky

Hala je tedy ideálním prostorem pro ty, kteří mají buď freestyle BMX či freestyle MTB kolo a chtěli by si své triky vyzkoušet do měkčího resi dopadu. Nicméně, vzhledem ke konstrukci překážek, už by měl být jezdec v jízdě ve skateparku alespoň mírně pokročilý, jinak potenciál tohoto krytého bikepark úplně nevyužije.

Prostor haly oceníte zejména v zimních měsících a obecně deštivém počasí, v teplejších a prosluněnějších dnech zvolíte spíš areály venkovní.

Zde je zapotřebí dodat, že okolí Valašských Klobouků je jich odjakživa plné. V bezprostřední blízkosti haly se nachází hliněný pumptrack, v sousedním Brumově pak zase špičkový bikepark, jenž v minulosti hostil např. MČR ve freestyle BMX. Příznivci trailového ježdění se zabaví v areálu Klobuckých stezek. O tom ale zase někdy jindy.

Zdroj fotografií: archiv autora
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?
VojtechMTB94 
clear
Proč se Ti článek nelíbí?
Odeslat zpětnou vazbu
Formulář se odesílá

Komentáře

Momentálně se tu nenacházejí žádné komentáře

Abys viděl(a) celou diskusi, musíš být přihlášený/á.
Formulář se odesílá
Přidej komentář
Formulář se odesílá

Podobné články

Adrenalinové centrum Karviná: zajezdit si pod střechou

Adrenalinové centrum Karviná: zajezdit si pod střechou

Nemusíte být pouze příznivci freestylových disciplín abyste navštívili karvinské Adrenalinové centrum.
Barcelona: bikepark La Poma a další cyklistické atrakce

Barcelona: bikepark La Poma a další cyklistické atrakce

Letošní zima byla velice mírná a tak nebyl problém s ježděním v našich končinách. Myšlenka návštěvy Barcelony a nedalekého kultovního bikeparku La Poma mě ale lákala už dlouho.
Cyklo aréna Vysočina: pro každého něco

Cyklo aréna Vysočina: pro každého něco

Viděli jste záběry ze světového poháru horských kol v Novém Městě a říkali jste si, že všechny ty rock gardeny, to je přesně pro vás? Nebo jste si naopak s hrůzou v očích pomysleli, že k takovému místu se radši ani nepřiblížíte? Mám dobrou zprávu pro všechny: v Novém Městě si každý najde to své.
keyboard_arrow_up