Pláště do těžkého terénu - spolehni se na grip

Jarní podmínky jsou spojeny zejména s promočeným terénem. Na druhé straně jsou zde disciplíny jako trail a enduro, kde je přilnavost na prvním místě. Máš správné pláště?

Maxxis Shorty 29x2.40" - 38,99 €

Maxxis Shorty 29x2.40
Shorty je všestranný plášť do těžkého terénu. Je jedno, jestli jezdíš enduro, „vymetáš“ traily, nebo se spouštíš dolů z kopce plnou rychlostí na sjezdovém kole. Se svým středně vysokým otevřeným vzorem je vhodný do volného a sypkého terénu, když je sucho, ale skvěle se chová i v mokrém a blátivém terénu. Počítá se zvýšenou ochranou EXO, trojitou směsí a možností bezdušového použití. Pláště Shorty najdeš u nás v různých provedeních. Tento má MOC 1 909 Kč a najdeš ho v MTBIKER shopu.

Pirelli Scorpion™ Enduro - 65,99 €

Pirelli Scorpion™ Enduro
Plášť je výsledkem spolupráce Pirelli, jako výrobce pneumatik pro závody Formule 1 a sjezdové legendy Fabiena Barela, který dodnes holduje enduru. Scorpion ve verzi „S“ nabízí měkkou směs vhodnou do sypkého nestabilního terénu, avšak bude tvou oporou i v rozmočeném terénu a blátě. Maximální ochranu pláště před přetržením či proříznutím zajišťuje vrstva HardWALL od patky k patce po celém obvodu. MOC pláště je 2 249 Kč. Více plášťů Pirelli najdeš v MTBIKER shopu.

Continental Mountain King III - 30,99 €

Continental Mountain King III
Mountain King můžeme označit za legendární plášť od Continentalu. Je to již třetí generace pláště vhodného od cross-country přes maratony až po celodenní výjezdy horami. Verze Performance má nylonovou ochranu bočnic Shield Wall System a pryžovou směs Pure Grip s dobrou výdrží a přilnavostí v terénu. Kromě toho lze jej použít jako bezdušový a tím jeho vlastnosti ještě více využít. V naší nabídce však najdeš i další verze. Cena Performance verze je 929 Kč a najdeš ho v MTBIKER shopu.

Vittoria Mazza Enduro - 49,99 €

Vittoria Mazza Enduro
Při výrobě tohoto pláště se používají až čtyři pryžové směsi, které se nanášejí ve čtyřech vrstvách. Kromě toho jsou obohaceny grafenem, který plášti dodává lepší grip na mokrém povrchu, nižší valivý odpor na suchém povrchu a v konečném důsledku i vyšší životnost. Vzor je designován pro jízdu na různorodých površích, což je při enduro disciplíně velmi důležité. MOC tohoto modelu je 1 499 Kč, avšak více rozměrů a provedení Mazza najdeš v našem MTBIKER shopu.

Panaracer FireSport - 17,89 €

Panaracer FireSport
Dobré pláště lze koupit i za velmi příznivou cenu. Odmyslíme-li si technologie ochrany či bezdušové provedení, zůstává nám stále to nejdůležitější. Skvělý grip a spolehlivost v obtížném terénu. Přesně sem můžeme zařadit pláště výrobce Panaracer FireSport. Drátěná patka je synonymem snadného obouvání pláště. Dezén Fire je vhodný do bláta i sypkého terénu. Má výborné samočistící schopnosti a vyniká zejména v zatáčkách. Doporučená cena je 689 Kč. Plášť FireSport najdeš na MTBIKER shopu.

Chaoyang PERSUADER WET - 25,99 €

Chaoyang PERSUADER WET
Plášť s agresivním dezénem je navržen pro mokré podmínky, kde vynikne jeho hluboký a otevřený vzorek, který nelepí bláto. Je spolehlivým partnerem i tehdy, rozhodnete-li se nechat ho obutý do sucha, kde si hravě poradí s kameny, kořeny a měkkým i tvrdým podkladem. Ochranu zajišťuje kordová vrstva se 160 TPI. Tato konstrukce spolu s kevlarovou patkou jej umožňují použít jako bezdušový. To vše ve skvělé MOC 709 Kč. Persauder Wet najdeš v našem MTBIKER shopu.

Schwalbe Hans Dampf - 29,99 €

Schwalbe Hans Dampf
Posuň své limity s pláštěm Hans Dampf ještě o kus dál. Je vyroben z odolné gumové směsi, která splňuje široký rozsah požadavků enduro závodníků. Směs Addix je univerzální směs na pneumatiky řady Performance a dodává jízdě stabilitu a jistotu. Výhodou jsou také dobré samočisticí vlastnosti a nízký valivý odpor na tvrdém povrchu. Je také vhodný pro použití na elektrokolech. MOC modelu je 989 Kč. Více verzí Schwalbe Hans Dampf najdeš v MTBIKER shopu.

TUFO Gravel Swampero HD - 40,99 €

TUFO Gravel Swampero HD
Nezapomínáme na rychle rostoucí popularitu gravelových kol. I s nimi lze vyrazit cestou-necestou za dobrodružstvím. Právě nevyzpytatelnost počasí a proměnlivých podmínek během bikepackingu stojí za vývojem pláště Swampero HD. Zvládne vysokou zátěž zavazadel, vysoké tlaky na rychlost i nízké tlaky na filtraci nerovností. Přitom má odolnou konstrukci a lze jej použít jako bezdušový. Swampero HD za MOC 1 299 Kč najdeš v MTBIKER shopu.

Více plášťů do každých podmínek najdeš na našem MTBIKER shopu.
Zdroj fotografií: archiv redakce
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?

Podobné články

Pláště a výbava do náročných podmínek – ani počasí tě nezastaví PR článek

Pláště a výbava do náročných podmínek – ani počasí tě nezastaví

Pokud patříš mezi bikery, kteří jezdí bez ohledu na to, jestli se práší, celý bike bude obalený blátem nebo venku padá sníh, musíš zvolit vhodný „setup“ tlaků a plášťů.
XC pláště - aby to na závodech odvalovalo PR článek

XC pláště - aby to na závodech odvalovalo

Závodní sezona ještě není u konce, ale podzim se nezadržitelně blíží. Terén sice stále vysušují paprsky slunce, ve stínu však už může být mokro a bláto. Vhodný plášť může pomoci zvládnout situaci s přehledem.
Test: Vittoria Mazza - Klobouk dolů

Test: Vittoria Mazza - Klobouk dolů

Pláště jsou u enduro a gravity disciplín jedním z nejdůležitějších komponentů na kole. Jak obstály tyto při běžném ježdění a při závodech?
keyboard_arrow_up