Oblečení do deště i větru - v pohodlí i nepohodlí

Jaro se mnohdy nese nejen ve znamení oteplování, ale i nepříjemných přehánek a studeného větru. A do těchto podmínek je třeba správné oblečení.

Kellys RIVAL 2 - 125 €

bunda Kellys RIVAL 2
Bunda RIVAL 2 je výborným společníkem do sychravých dnů. Je odolná vůči větru i vodě, navíc je vyrobena z příjemného materiálu. Na vnitřní straně je jemně česaný a příjemně hřeje. Kromě membrány zlepšují odvětrání také otvory v zádové části. Do tří kapes se vejde spousta drobností, které se hodí i na delším výjezdu. Samozřejmostí jsou reflexní prvky vpředu i vzadu, které zaručují vyšší bezpečnost. MOC bundy je 3 099 Kč a najdeš ji na našem MTBIKER shopu.

Castelli PURO 3 - 84,90 €

dres Castelli PURO 3
PURO 3 je oblíbeným kouskem pro jarní výjezdy právě díky své schopnosti udržet teplo. Je vyroben z česané tkaniny Warmer, která je hřejivá a výborně odvádí pot. Oproti předchozím generacím byla inovována i bezpečnost. Na hrudník i záda byly přidány panely, které zlepšují viditelnost za dne i v noci. Tři zadní kapsy a protiskluzový elastický lem na spodní hraně dresu jsou už jen třešničkou na dortu. Jeho MOC je 3 049 Kč a najdeš ho na našem MTBIKER shopu.

FORCE CHARM - 42,99 €

dámský dres FORCE CHARM
Dámský dres CHARM ocení především sportovně orientované silniční cyklistky. Vyznačuje se totiž přiléhavým střihem. Ten plní nejen aerodynamickou, ale i termoregulační funkci – přilnavostí je docíleno lepšího odvodu potu. Zároveň je materiál jemný a elastický, takže se hodí na jakoukoli postavu. Po bocích jsou přidány další panely za účelem lepší ventilace. Na zadní straně se zase nacházejí tradiční tři kapsy. MOC tohoto dresu je 1 409 Kč a najdeš ho na našem MTBIKER shopu.

SILVINI Garibal - 182 €

bunda SILVINI Garibal
Garibal se už na první pohled hodí především do špatného počasí a deště. Vodního sloupce 20 000 mm je docíleno zapracováním třívrstvé membrány spolu s lepenými švy. Střih je přizpůsoben potřebám cyklistů - je užší, aby bunda přiléhala k tělu. Kromě toho, kapuci lze nasadit na většinu klasických přileb. Po bocích se nacházejí zipy, kterými lze zlepšit ventilaci při intenzivnějším výkonu. MOC tohoto kousku je 4 690 Kč a bundu najdeš na našem MTBIKER shopu.

Leatt MTB AllMtn 4.0 - 161 €

kalhoty Leatt MTB AllMtn 4.0
Kalhoty MTB AllMtn 4.0 ocení především gravity orientovaní jezdci. Přestože jsou bez vložky, nabízejí vyvážený poměr pohodlí a odolnosti. Na tu byl kladen zvláštní důraz. Za účelem delší životnosti jsou kalhoty vyrobeny ze 4směrně strečového materiálu, podpořeného zesílenými panely Rockstrike. Za zmínku stojí také bohatý úložný prostor, který pojme dokonce i bundu či chránič brady z přilby. MOC kalhot je 4 649 Kč a najdeš je na našem MTBIKER shopu.

VAUDE Moab Rain - 109 €

kalhoty VAUDE Moab Rain
Kalhoty Moab Rain jsou určeny jako vrchní vrstva. Mají 2,5vrstvou membránu Ceplex Active v sedací části vyztuženou na 3 vrstvy, která si hravě poradí se stříkající vodou. Kromě membrány se o voděodolnost stará také povrchová úprava Eco Finish. Kalhoty lze přizpůsobit potřebám například ventilačními otvory či stažením v pase. Jelikož se dají sbalit do malé kapsy, poslouží jako ideální záloha do zhoršených podmínek. Jejich MOC je 3 399 Kč a najdeš je na našem MTBIKER shopu.

CRAFT CORE Wool Merino - 78,99 €

termoprádlo CRAFT CORE Wool Merino
Set termoprádla z dílny CRAFT se vyznačuje zejména svou hřejivostí. Je totiž zčásti vyroben z ovčí merino vlny, která má na starost termoregulaci za sucha i za mokra a zejména nezapáchá. Vlna je zkombinována s umělými materiály, čímž dostáváme set, který učiní jízdu v chladu o něco příjemnější a díky volnému střihu i komfortnější. Široké manžety na koncích rukávů i spodního dílu drží celé termoprádlo na místě. MOC setu je 3 299 Kč a najdeš ho na našem MTBIKER shopu.

ASSOS MILLE GTS 2/3 C2 - 169 €

vesta ASSOS MILLE GTS 2/3 C2
Vesta patří v jarní výbavě cyklisty mezi nejpraktičtější kousky, protože chrání tělesné jádro, ale zbytečně nezadržuje teplo na rukou. MILLE GTS je navíc membránová vesta, což značí ještě vyšší tepelný komfort. Nejexponovanější místa chrání membrána AIRBLOCK 888, přičemž na bocích je suplována síťovinou VENTAMESH. Ta napomáhá termoregulaci a odvádí přebytečné teplo od těla. Její MOC je 4 349 Kč a najdeš ji na našem MTBIKER shopu.

Sportful Fiandre Light NoRain - 149,90 €

bunda Sportful Fiandre Light NoRain
Fiandry Light NoRain je bunda ověřena i krutým počasím jarních vlámských klasik. I při své nízké hmotnosti dokáže ochránit před větrem a jemným mrholením. Lycra, ze které je bunda vyrobena, je totiž ošetřena vodoodpudivou úpravou. Zadní část bundy je mírně prodloužena tak, aby byly chráněny i kříže. Nacházejí se zde i tři kapsy, které jsou natolik pevné, že při naplnění neodstávají. MOC bundy je 3 799 Kč a najdeš ji na našem MTBIKER shopu.

Ještě více funkčního oblečení na přechodné období si můžeš prohlédnout na našem MTBIKER shopu.
Zdroj fotografií: archiv redakce
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?

Podobné články

Univerzální výbava - na kolo, do města i na turistiku PR článek

Univerzální výbava - na kolo, do města i na turistiku

Máme rádi univerzálnost a produkty, které využijeme pro většinu outdoorových aktivit. V naší nabídce si určitě vybereš i ty. Nech se inspirovat redakčním výběrem.
Výbava do náročných podmínek - bez problémů ve sněhu i blátě PR článek

Výbava do náročných podmínek - bez problémů ve sněhu i blátě

Počasí si z nás dělá poslední týdny dobrý den a zažíváme bláznivé podmínky - sníh, déšť i bláto. Jakou výbavu zvolit do takového počasí?
Oblečení do horšího počasí - vítr a déšť tě nezastaví PR článek

Oblečení do horšího počasí - vítr a déšť tě nezastaví

Podzim, to není jen padající listí a romantika babího léta. Neodmyslitelně k němu patří i horší počasí a do toho je třeba se náležitě obléct.
keyboard_arrow_up