Garmin Fenix 6
Jak se liší jednotlivé modely (např. v řadě Fénix 6)?
Jde mi o barvy a řemínky:
Vždy je tam barva lunety/barva řemínku?
Co znamená BlackDLC?
Jak se liší Black/Black Band od BlackDLC/BlackNylon Band? Teda samozřejmě kromě toho, že to druhé má safírové sklíčko?
A co ty oranžové titanové - jaký je materiál řemínku?
BlackDLC je s opatřenou ochranou lunety nazvanou Diamond Like Carbon.
Zbytek netuším
Aha...takže jiná luneta se snadněji poškrábe. Je to asi 1000 Kč navíc, ještě musím mít safírové sklíčko (důvod je jasný). Tak možná to chce asi šetřit. Řemínek si stejně objednám na aliexpresu.
Já si právě říkám, zda má cenu to safírové sklíčko.. je takové tmavější a teď si říkám, že bych možná vzal ten Solar... řemínek koupím z Ali taky, prostě kvalita je +- stejná.
Hele včera mi upadla spona ali řemínku jen tak, když jsem seděl u stolu.... Do vody je už nikdy nevemu.
Do vody určitě ne. Ale na běžné nošení i běh dostačuje :-)
Na DLC povrchovku bych opět upozornil (stejná analogie, jako u safíru) - je to odolnější, ale není to nepoškrabatelné (opět ví spousta majitelů drahých hodinek s DLC povrchovkou).
A je celkem problém, že jak je materiál podkladu světlý (barva kovu), tak když se to DLC odškrábne (a jde to vcelku u některých hodinek o dost lépe, než poškrábat safír :) ), pak to vypadá dost hnusně, protože škrábanec je výborně vidět (ten kovový "podklad" z toho svítí ven). Tedy kovová luneta, když bude poškrábaná, nemusí vypadat hůř (nebude to tolik vidět) jako odškrábnutý DLC.
Samozřejmě jde o konkrétní provedení a kvalitu vrstvy, ale vzhledem k tomu, že s tím mají opět problémy hodinky zá mnohonásobky ceny Garminu F6, jen na to raději upozorňuji.
Na F3 mám proto lunetu bez barvené povrchovky a na dalších budu chtít to samé.
Jo, je to možná lepší volba, než jakákoliv jiná povrchovka, kde podklad bude relativně světlý kov. Protože kovová luneta bez povrchovky se dá občasně zaleštit (prodávají se speciální "ubrousky" aka smirkovej papír cca. 5000), kterejma se rozumný škrábance dají dobře rozleštit.
Já měl a mám na F3 i na F3HR tu černou a je odrbaná vcelku dost (hlavně ta vrchní hrana, kde prosvítá "železo"), tak jí tak jednou za rok při výměně fólie to "retušuju" černým permanentem. Postupně se to "omeje", ale v těch hrankách to celkem drží a škrábance to chvilku maskuje :)