gpxmapy.cz
Zkusil jsem použít gpxmapy.
Žel, v kontextové nabídce stopy nevidím data pro , jsou tam jen vysvětlivky pro tato pole. Já ale vysvětlivky nepotřebuju, vím, k čemu tato pole slouží, a rád bych tam viděl reálná data. S možností editace tamtéž.
Po otevření „informace o stopě“ není zobrazeno pole a
Díky za pomoc.
Ahoj, ano v kontextu jsou "jen" položky s označením a , protože jejich texty běžně bývají dlouhé a nemohou být přímo v kontextu, který není na zobrazení dlouhých textů uzpůsoben.
ALE pouhým najetím na ně myší se celý text zobrazí v bublině! - tak je to zamýšleno.
A KLIKNUTÍM na ně je pak možná přímá editace. Resp. nejprve se otevře podokno, kde je celý text, který může být tak dlouhý, že se nevejde ani do bubliny. V tomto podokně jde rolovat libovolně dlouhým textem. Navíc je zde možné kliknout na případné odkazy, které může značka obsahovat.
Navrchu (záměrně navrchu, aby bylo hned po prvním kliknutí k dispozici) je položka pro editaci. Tedy pro úpravu textu stačí z otevřeného kontextu už jen dvě kliknutí, první na značku a druhé na její editaci.
Jelikož chci, aby web uměl pracovat s naprosto libovolnými gpx soubory, kde může být třeba velmi mnoho stop a WPT, a kde může být ve značkách vše myslitelné, musím při programování vždy počítat s extrémy. Není tedy možné zobrazovat obsah dalších značek přímo v kontextu.
Ještě k tomu info oknu - ano, neobsahuje desc ani cmt. Toto okno vzniklo hned v začátcích programování a to jsem tam ještě neměl zpracovávání takovýchto dalších značek.
Uznávám, že desc a cmt jsou základní a nejvíce používané značky. Proto taky jsou (na rozdíl od ostatních) přímo dostupné v kontextu, jejich obsah jen najetím na položku, jak jsem psal výše.
Přidání desc a cmt do info okna, které má stejný obsah jako bublina při najetí na stopu, je dobrý nápad. Dát to volitelně do nastavení bubliny, aby šlo do bnubliny (a tedy i info okna) zapnout zobrazování desc a/nebo cmt).