Dlouhodobě mám jasno, že chci Bosch. Primárně mě zajímá dlouholetá dobrá zkušenost, dostupný servis vč. náhradních dílů po dlouhou dobu a bezpečnost celé elektro technologie (onehdá někdo na fóru psal, že se rozborkou baterek živí a že když rozebírá Bosch tak radost pohledět a když Bafang tak se diví že je tak málo požárů....).
Prodejci mě ale teď vaří do DJI, je kolem toho spousty omáčky, např. že náhradní díly a servis zajištěný je, super nová technologie od motoru přes baterky která dává Boschi na zadek apod. Na DJI AVINOX jsem koukal a vypadá to impozantně.
Lepší jedno video než 1000 slov. Nedávno jsme to letmo probírali pod fotkou nabušeného ebajku od TREK.
Za mě tam vidím problém s nízké voltáži a vším co s tím souvisí. Pak odpor při šlapání na prázdno, kdyby člověk potřeboval jezdit dálky a roviny chtěl bez pomoci. Pak tam byl nějaký problém s uchycením klik. Špatná volba to nebude, ale nevím jestli se vyplatí připlatit si oproti osvědčenému systému od BOSCH nebo Shimano.
Jsem velkej fanda DJI. Kameru už jinou nechci, jejich DRONy taky paráda (mám MINI 5) a kdybych k tomu měl jednou i éčko, nezlobil bych se. Ale jistě si počkám na další generaci.
najeto 15000km (3roky) od silnice až po enduro závody
hmotnost jezdce s vybavením skoro metráček
ne*eru se s tím, když je potřeba projet řeku tak jedu... (zejména když to je v RZ :-)
po 14000km servis (výměna ložisek a volnoběžky - problém je vnikání vody přes opotřebovaný bushing, namontováno custom těsnění + bushing které by to mělo eliminovat) Gen5 by to měl mít vyřešeno lépe
nepoužívám wapku
očekávám nájezed dalších 15000km :-)
baterie tak pocitově 15% menší kapacita (625Wh)
Takže za mě spolehlivý motor, s možností neoficiálního servisu.
Dobrý no, za cca 200 000 Kč se dá koupit elektrokolo Giant, Specialized, Trek, apod... Nějakej známej výrobce s prověřeným rámem.
Trailhunter: CRUSSIS vystrkuje růžky! DJI Avinox a nový model celopéra v testu
Ten DJI Avinox má jako vždy (bez odmontování motoru) nevyjímatelnej akumulátor??? To je ale hloupej nápad jako. Furt je tam nějaké malé riziko požáru. Občas můžu mít pochybnosti a dostanu chuť rychle vyjmout přehřátej akumulátor...
Ukrytí desky s elektronikou u DJI motoru do černého tmelu je výborná ochrana proti vodě. U ostatních motorů toto chybí a vniknutí vody kolem kliky vede po čase ke zničení el. desky (controller). Jen starší Brose s řemenem měl oddělený prostor s elektronikou. Desku s elektronikou (controller) jako náhradní díl výrobci nedodávají-je pro ně rentabilnější prodávat celé motory.Jedinou výjimkou s širokou nabídkou náhradních dílů je asi jen Bafang.
Teď maličko odbocim. Mám mullet elektrokolo a kdyz dám dozadu 29 (ram to umoznuje), tak si tim zvýším rychlost konce dopomoci. Je to tak? Mám tedy systém Shimano...
Srovnání motorů DJI (max. 1000W), Brose 3.1 (max 720 W) a Bosch CX5 (max 750W):
Bosch je z nich nejslabší, vypadá to, že udávaný max. výkon 750 W neodpovídá realitě, dle měření na stolici má méně :674W. To by odpovídalo nižšímu výkonu, proti Brose (720W). DJI je dle videa i nejlepší z hlediska ovladatelnosti.
Z toho mi hned zaujalo, že dopadnul o dost hůře v dojezdu než Avinox a Bosch, konkrétně jen výškových 1751m při 840Wh baterce (Avinox měl 1953m při 800Wh, Bosch 1999m při 800Wh). Tenhle test je pro totožný výkon jezdce a maximální mód motoru, takže je možné, že Avinox i S-Works dával větší výkon než Bosch a při limitaci motoru na stejný výkon by Avinox i S-Works dal o něco více výškových metrů.
Pro eliminaci vlivu výkonu motorů pak je tu měření účinnosti motorů (je to z těch stejných testů, ale už odečteno z měření Motor Output Power/Elektrical Input. Tedy skutečná účinnost těch motorů, kde do toho nevstupuju faktor jak byl zrovna nastavený násobič při jízdě (tedy poměr výkonu jezdec vs motor). Z těch měření byla přehledná tabulka na emtbforu.
Bosch, důvod stejný jako většina komponentů Shimano, nebo Rockshox - mají to všude, jsou na to díly, každý to umí a je to ověřené, že ty sítě a díly fungují
Zasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání dárků a možností výhodnějšího nákupuZasílání Akce týdne
Vyber si, prosím, o které informace máš zájem:
Jednou za týden/měsíc posíláme souhrn toho, co je na MTBIKERu nového. Nikdy neposíláme reklamu ani jiný spam.
K narozeninám a svátku Ti budeme posílat drobný dáreček s možnostmi výhodnějšího nákupu a občas posíláme e-mail s akcemi na zboží, které by Tě mohlo zajímat.
Jednou týdně posíláme souhrn naší Akce týdne a občas posíláme e-mail o speciálních akcích a novinkách v našem e-shopu.
Dávám společnosti MTBIKER community s.r.o., se sídlem 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, souhlas k zasílání bezplatných informací podle specifikace uvedené výše a se zpracováním mých osobních údajů pro tento účel. Můj souhlas je dobrovolný a beru na vědomí, že mám právo jej kdykoli odvolat v sekci Nastavení e-mailů. Zároveň potvrzuji, že jsem se seznámil(a) s informacemi v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
check_circle
error
MTBIKER používá cookies
Soubory cookies používáme na zabezpečení funkčnosti webu a na personalizaci obsahu. S Tvým souhlasem je budeme používat k měření užívání webové stránky, k personalizaci a na zobrazení relevantních reklam a informací. Pokud nám udělíš souhlas, můžeš ho zrušit nebo můžeš změnit své preference v sekci Nastavení cookies. Pokud nesouhlasíš s ukládáním cookies, můžeš je odmítnout. Víc o cookies si můžeš přečíst v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
Lepší jedno video než 1000 slov. Nedávno jsme to letmo probírali pod fotkou nabušeného ebajku od TREK.
Za mě tam vidím problém s nízké voltáži a vším co s tím souvisí. Pak odpor při šlapání na prázdno, kdyby člověk potřeboval jezdit dálky a roviny chtěl bez pomoci. Pak tam byl nějaký problém s uchycením klik. Špatná volba to nebude, ale nevím jestli se vyplatí připlatit si oproti osvědčenému systému od BOSCH nebo Shimano.
Jsem velkej fanda DJI. Kameru už jinou nechci, jejich DRONy taky paráda (mám MINI 5) a kdybych k tomu měl jednou i éčko, nezlobil bych se. Ale jistě si počkám na další generaci.
Jinak pozor, téma o ebajkách se tu neodpouští :)
Bosch Gen4
Takže za mě spolehlivý motor, s možností neoficiálního servisu.
Bosch Gen5
srovnání od J.K-W
Jak to je s dji? Má někdo náhradní díly a pozáruční servis?
Jako největší minus hlavně vidím nevyjímatelnou baterku.
https://www.crussis.cz/eshop-e-full-12.11-pro-800-wh.html
222.990 Kč
Dobrý no, za cca 200 000 Kč se dá koupit elektrokolo Giant, Specialized, Trek, apod... Nějakej známej výrobce s prověřeným rámem.
Trailhunter: CRUSSIS vystrkuje růžky! DJI Avinox a nový model celopéra v testu
Ten DJI Avinox má jako vždy (bez odmontování motoru) nevyjímatelnej akumulátor??? To je ale hloupej nápad jako. Furt je tam nějaké malé riziko požáru. Občas můžu mít pochybnosti a dostanu chuť rychle vyjmout přehřátej akumulátor...
Vypadá to, že deska plošných spojů je u motoru DJI Avinox zalitá v černém tmelu...
Jestli se nepletu, tak ostatní výrobci to zpravidla nezalévají, takže tam jde deska vyměnit nebo opravit.
Ukrytí desky s elektronikou u DJI motoru do černého tmelu je výborná ochrana proti vodě. U ostatních motorů toto chybí a vniknutí vody kolem kliky vede po čase ke zničení el. desky (controller). Jen starší Brose s řemenem měl oddělený prostor s elektronikou. Desku s elektronikou (controller) jako náhradní díl výrobci nedodávají-je pro ně rentabilnější prodávat celé motory.Jedinou výjimkou s širokou nabídkou náhradních dílů je asi jen Bafang.
Teď maličko odbocim. Mám mullet elektrokolo a kdyz dám dozadu 29 (ram to umoznuje), tak si tim zvýším rychlost konce dopomoci. Je to tak? Mám tedy systém Shimano...
Uz jsem nasel lepší vlákno, ať to tady nespamuju.
Srovnání motorů DJI (max. 1000W), Brose 3.1 (max 720 W) a Bosch CX5 (max 750W):
Bosch je z nich nejslabší, vypadá to, že udávaný max. výkon 750 W neodpovídá realitě, dle měření na stolici má méně :674W. To by odpovídalo nižšímu výkonu, proti Brose (720W). DJI je dle videa i nejlepší z hlediska ovladatelnosti.
Něco dalšího k tématu. Nějaké testy (tedy nejen Bosch gen. 5 a Avinox, ale i další motory ve srovnání):
What's the Best E-Bike Motor of 2026
A jednotlivé testy z toho srovnání motorů:
V testu motorů přidali test S-Works 3.1 po updatu SW:
https://ebike-mtb.com/en/s-works-3-1-test/
Z toho mi hned zaujalo, že dopadnul o dost hůře v dojezdu než Avinox a Bosch, konkrétně jen výškových 1751m při 840Wh baterce (Avinox měl 1953m při 800Wh, Bosch 1999m při 800Wh). Tenhle test je pro totožný výkon jezdce a maximální mód motoru, takže je možné, že Avinox i S-Works dával větší výkon než Bosch a při limitaci motoru na stejný výkon by Avinox i S-Works dal o něco více výškových metrů.
Pro eliminaci vlivu výkonu motorů pak je tu měření účinnosti motorů (je to z těch stejných testů, ale už odečteno z měření Motor Output Power/Elektrical Input. Tedy skutečná účinnost těch motorů, kde do toho nevstupuju faktor jak byl zrovna nastavený násobič při jízdě (tedy poměr výkonu jezdec vs motor). Z těch měření byla přehledná tabulka na emtbforu.
Bosch, důvod stejný jako většina komponentů Shimano, nebo Rockshox - mají to všude, jsou na to díly, každý to umí a je to ověřené, že ty sítě a díly fungují