Zakládám nové téma pro technickou diskuzi ohledně ebike motorů a dalších technických věcí ohledně ebiků. Pokud chce někdo řešit problematiku ebike vs klasické kolo ať si na to vybere jiné vlákno.
A začínám dnes oficeálně uvolněnými informacemi ohledně nového Avinoxu M2 a M2S:
- Avinox M2 (performance is independent of battery configuration)
- Regular Modes: 1100 W, 110 Nm
- Boost Mode: 1100 W / 125 Nm
- Avinox M2S + 800 Wh fixed battery (FS800) or 600 Wh (FS600)
- Regular modes: 1,300 W / 130 Nm
- Boost mode: 1,300 W / 150 Nm
- Avinox M2S + 800 Wh removable battery (RS800)
- Regular modes: 1,300 W / 130 Nm
- Boost mode: 1,500 W / 150 Nm
- Avinox M2S + 700 Wh
- Regular Modes: 1500 W, 130 Nm
- Boost Mode: 1500 W / 150 Nm
On top of that, all Avinox M2 and M2S motor systems offer a support factor of up to 800%.
A motor lze použít na původní osazení a mělo by být všechno kompatibilní. Akorát jsem neviděl, jestli na ebiku osazeném M1 po výměně motoru na M2S bude nutné měnit i displej nebo bude také kompatibilní. V ukázkách nastavení na displeji to vypadá vše stejné jako u M1, ale zatím to nikdo nepotvrdil (že půjde použít i původní displej a tedy vyměnit výhradně motor pokud tedy budou samostatně sehnatelné).
Tady pak velmi podrobný test (ze kterého jsou i ty překopírované parametry):
https://ebike-mtb.com/en/avinox-m2-test-dji/
Rattle byl úplně vyřešen jinou konstrukcí, to je super. Drag ve spoustě video recenzí hodnotí jako extrémně snížený, nicméně v tom testu v odkazu je to změřené a zase o tolik lepší to není a pořád je tam drag o něco vyšší než má třeba Bosch CX5 (i když už nižší než u M1).
Když se celkově zamyslím nad upgradem M1 -> M2S, tak za mě vidím výhodu výhradně ve vyšším kroutícím momentu, ten by se někdy hodil. Drag není takový rozdíl (a s vypnutým motorem u Avinoxu nejezdím). Rattle sice nějaký nepatrný na M1 mám, ale nic co by mi obtěžovalo.
Škoda, že není varianta větší interní baterie. Takže pořád můžu být rád za 864Wh u individuálního řešení baterie u Rotwildu.
Má smysl ještě uvažovat nad Shimano EP801 motorem? Nemyslím tím, když se objeví nějaká supervýhodná koupě…
EP810 (RS je odlehčená verze a cenově dostupnější verze s nižším výkonem).
Ne, dnes bych tento motor nekupoval. Radši bych šáhnul po dobré nabídce s Boschem (min. 4gen).
Udělal jsem na FB CZ skupinu o Amflow a DJI Avinox, tak pokud tam někdo jste a máte třeba nějakou zkušenost budu rád, když to tam třeba nasdílíte. Budu tam sázet nějaké zajímavosti, co funguje a co se třeba sere.
https://www.facebook.com/groups/amflow/
sry za spam
https://www.pinkbike.com/news/first-look-gobao-joins-the-emtb-arms-race-with-a-1500-w-150-nm-ecvt.html
Novinka,která by moha ukončit problémy s životností pohonu.
https://dolekop.com/clanek/10937-bosch-performance-upgrade-2-0-na-vlastni-kuzi-tolik-sily-nepotrebuji-ani-nechci
přední pohon Makita :-)
https://vtm.zive.cz/clanky/nova-era-elektrokol-nastupuji-prevodovky-integrovane-s-motorem-smer-udava-dji/sc-870-a-241902/default.aspx
Už jste to asi vygooglovali dřív než já.
Koukal jsem, že Kellys už s Avinoxem opustil asymetriké umístění tlumiče a vrátil se ke klasicke konstrukci s HorstLinkem a tlumičem uprostřed ???
Dotaz. Nedělal někdo náhradu TCU (modré pruhy) u Turbo Levo 2. gen. Mastermindem (digitální ukazatel) ? Někde jsem se dočetl, že to jde.
Taky nad tím uvažuji a co jsem zjišťoval tak ti to musí v autorizovaném servisu napíchnout na diagnostiku a spárovat s motorem. Já používám na Edge 1050 datové pole přímo pro Specialized a mám tam vše od výkonu přes stav baterie a režim přípomoci. Má to i barevné zobrazení výkonu a tepu.
Myslel jsem si to, s tím napíchnutím. Zkusím servis, teď jsem měnil motor, taky to museli napíchnout a zadat číslo motoru. V Pardubicích jsou kluci ochotní.
Není čas už na novýho mopeda? :-) Proč jsi měnil motor?
Motor jsem měnil preventivně, abych starý mohl repasovat bez výpadku provozu. Už má nalítáno hodně km. Kluci mi dali fakt dobrou cenu, si myslím. A na komplet nový stroj z důchodu jen tak nenašetřím.
... a taky už to nestojí za to :-)
Tvl :-D To je fakt, koukám 70. Na tu chvilku vyhozený peníze :-D
Jo jo, 70 mně bylo už loni :-)
Krutopřísnej frýrajdr! Ať to šlape chlape!
Jo jo, díky. Taky přeju. :-)
tu přilbu vyměň ... :-)
Paráda
Jj. Pardubicaci na rozdíl od Brnaku ( Svorada) jsou v přístupu někde jinde. Dej vědět jak jsi dopadl.
Mi odešla tcu,tak jsem to nahradil,protože jsem koupil mastermind nový z Itálie za 4tkc,kolo funguje, ale nejde se s ním spojit v aplikaci, na což ....,protože buď mi stačí co je tam nastavené,Eco,trail,turbo,nebo to ladím tlačítko po 10 procentech,možná by to šlo ve spešlu spárovat, ale oni si tím nejsou jistí a mě se to nechce zkoušet,aby mi pak řekli, že se to nepovedlo.
Čím si nejsou jistí? Normalně to jde, strčí se to na diagnostiku, zadá wsbc, natáhne novej software a hotovo.
Nevite, kde by mi udělali diagnostiku motoru Shimano EP801, idealne v okolí HK? Kolo je z Německa, prodejce nemá problem si kolo nechat poslat, ale precijenom je sezóna. A místní, co jsem oslovil, tak od toho dávají ruce pryč nebo pro jistotu na email vubec neodpoví.
A o co mi jde. Potřebuji zjistit, jakou mam nastavenou velikost zadního kola. Kolo je kupované jako mullet (a vždycky se tak prodavalo), ale mam podezření, ze je nastaveno kolo 29. Overovano na Garminu, kdy nesedí rychlost na hodinkach a displeji. Ne o moc, ale nesedí.
Moc děkuji!!