Leader fox vs apache
Zajímavé, nevěděl jsem že Panasonic už dělá i motory na kola. První co vidim. Tož asi tolik, jen tak někde to asi dělat nebudou.
Nevím kde lidi berou představu že na cyklostezky potřebují celoodpružený elektrický trailbike. Uvažoval by si o takové kategorii kola i bez motoru? Asi ne, že? Vybíral bych něco co je na cyklostezky určené.
Je neříkám že ho 100% koupím jen reaguju na to že mám problémy s kyclema a kolenem. Tak celopero kvuki" pohodli" protože si to lidi chválí kvůli otřesům když třeba vyrazí na nezměněné cesty. ano vím že pouze na cyklostezky je celopero blbost ale občas pojedu i do hor. Jinak kdybych neměl problémy tak by mě tak by pevnej ram stačil a nebo bych koupil nějakou silničku na cyklostezky.
Já ale neříkám že celoodpružený kolo není vhodné. Akorát kola v těhle zdvizích jsou dělaná na to aby fungovala ve stoje rozdrbanou cestou z kopce, ne při použití 90% času na cyklostezce. Elektrokola to samé.
Něco s menším zdvihem udělá lepší službu. Vybírej tak jako by to mělo být normální kolo bez motoru, na tomhle by si bez motoru nechtěl jezdit po cyklostezkách ani náhodou a tím že se tam vrazí motor se to nespraví.
A co se týče těch malých neustálých otřesů a vibrací, které vadí nejvíce, daleko více toho poberou správně zvolené a nastavené pláště (bezduše, nízký tlak) než podkopnutá vidlice která funguje když je zatížená z kopce, ne když sedíš na rovině na zadním kole.
poslední komentář: 20. 7. 2026 o 13:26