Konec sezóny se blíží pomalu ke svému konci, sníh nám ale zatím ještě nespadl a tak je podzimní jezdění v plném proudu. Staré vlákno začíná být zaplněné, takže popojedeme a dáme šesté pokračování.
Nebudu vymýšlet nový úvod, vše zůstává při starém. Tento thread je pro všechny, kteří se v Beskydech pohybují a nebo se zde chystají. Jde mi o to, aby zde byly zachycovány aktuální informace z těchto hor.
Mělo by tu být asi tohle.
sněhové informace: průjezdnost hřebenů,dostupnost jednotlivých kopců na biku a sjezdy
průjezdnost tras: info o polomech a různých kalamitách znemožňujících pohodlný průjezd hřebeny,sjezdy,výjezdy…
případně různé zajímavé zkratky či objezdy nezáživných míst,případně poradit, kde v Beskydech nejlépe jezdit
Pište tedy postupně své poznatky a vkládejte fotky, určitě to pomůže a ulehčí cestu mnoho lidem, kteří se do „našich“ hor chystají.
Po 15 letech si pojedu zajezdit do Beskyd a část trasy, kterou mám naplánovanou, vede z Pusteven přes Radegasta na Radhošť a pak po červené dolů do Rožnova. Je tahle trasa stále otevřená pro cyklisty? Je ta červená sjízdná nebo se to za ty roky zhoršilo?
Neví někdo jak to nyní vypadá v Mostech u Jablunkova v lokalitě nad Borovím.
Na internetu jsem našel článek, že se tam staví singletrail. Píše se tam : "Celková délka trasy činí 5,6 kilometru, stoupající část měří 2,3 kilometru a klesající je o kilometr delší."
Hřebenovka Třeštík-Kohutka popadané stromy,nevím kolik,nepočítal jsem to,ale 40 a více jich bude,tak kdo nechce nosit,nebo s tím časově nepočítá,ať se nediví.
V pondělí Ondřejník: trail směr Opálená vše OK, trail z Ondřejníku směr Frýdlant všechny skoky zbořené, ale trail v pořádku sjízdný/průjezdný.
Dnes Javorový: trail Guty - horní třetina podmáčená, ale bez sněhu, v těch kořenech docela na morál, prostředek pecka, v podstatě sucho, spodek jeden spadlý strom. Trail do Řeky: "Řeka intro" občas sníh, podmáčené, kaluže, na pytel; Řeka - dost spadaných stromů, zejm. v úseku před loukou s velkým dvojákem, pak je to fajn až na jeden strom v samém závěru před mostky.
Dneska trochu legality a trochu ilegality na Szyndzielni... Opět super pojezd, traily vyježděné bez nějaké hromady listí. A ano, bylo tam krapet vlhko... ;-)
Ahoj, prosím místní znalce o odpověď. Může se na biku po červené kolem Kněhyně, Čertova mlýnu a na Tanečnici, popř. po zelené dolů směrem na Martiňák? Nebo je to kvůli rezervaci zakázané? Popř. odkud ano a kde to nejde? Díky
To jo, z Pusteven je to jasné. Myslel jsem spíš od severu Kněhyně. Byl jsem tam včera, ale objel jsem to po šotolině dokola a napojil se na zelenou jižně od rezervace...Jen mě to zajímá, protože na netu jsou odkazy jak tam kdo jel..byť staršího data...Tak jestli se to změnilo a zavřeli to, nebo jaká je aktuální situace? Díky
(edit: zařadilo se to pod hlavní příspěvek a ne pod Markonyho, kam to patřilo :( )
Cesta z Ježánek směr Masarykovo údolí je doničená od lesáků. Místy je zasypaná hrubým ostrým makadamem. Jezdíval jsem tam na silničce, teď už se to nedá :(
dnes cestou do práce z Frenštátu na Tichou jsem našel malou podsedlovou brašničku se silniční duší a montpákama, pokud někdo z Vás postrádá, dejte mi echo ;)
Zasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání dárků a možností výhodnějšího nákupuZasílání Akce týdne
Vyber si, prosím, o které informace máš zájem:
Jednou za týden/měsíc posíláme souhrn toho, co je na MTBIKERu nového. Nikdy neposíláme reklamu ani jiný spam.
K narozeninám a svátku Ti budeme posílat drobný dáreček s možnostmi výhodnějšího nákupu a občas posíláme e-mail s akcemi na zboží, které by Tě mohlo zajímat.
Jednou týdně posíláme souhrn naší Akce týdne a občas posíláme e-mail o speciálních akcích a novinkách v našem e-shopu.
Dávám společnosti MTBIKER community s.r.o., se sídlem 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, souhlas k zasílání bezplatných informací podle specifikace uvedené výše a se zpracováním mých osobních údajů pro tento účel. Můj souhlas je dobrovolný a beru na vědomí, že mám právo jej kdykoli odvolat v sekci Nastavení e-mailů. Zároveň potvrzuji, že jsem se seznámil(a) s informacemi v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
check_circle
error
MTBIKER používá cookies
Soubory cookies používáme na zabezpečení funkčnosti webu a na personalizaci obsahu. S Tvým souhlasem je budeme používat k měření užívání webové stránky, k personalizaci a na zobrazení relevantních reklam a informací. Pokud nám udělíš souhlas, můžeš ho zrušit nebo můžeš změnit své preference v sekci Nastavení cookies. Pokud nesouhlasíš s ukládáním cookies, můžeš je odmítnout. Víc o cookies si můžeš přečíst v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
Dalo se to čekat, tak hlavně bacha a úsměv na rtech při překážkovém běhu přes stromy... ;-)))
https://www.novinky.cz/clanek/krimi-beskydy-jsou-po-bource-nebezpecne-varovala-horska-sluzba-40441821#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=7&utm_campaign=abtest226_mohlo_by_vas_zajimat_varBB&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
Nechcete se někdo přidat teď v pátek na BB/Straconku?
Tak to vypadá, že hřeben z Mostů přes Polomy na Konečnou si letos už asi neprojedu...
https://www.idnes.cz/ostrava/zpravy/mosty-u-jablunkova-zakaz-vstupu-les-vichrice-lesy-cr-stromy.A230908_125312_ostrava-zpravy_palj
Ahoj
Po 15 letech si pojedu zajezdit do Beskyd a část trasy, kterou mám naplánovanou, vede z Pusteven přes Radegasta na Radhošť a pak po červené dolů do Rožnova. Je tahle trasa stále otevřená pro cyklisty? Je ta červená sjízdná nebo se to za ty roky zhoršilo?
O víkendu byl malý výlet Mrs. Liv and Mr. Giant
Staré Hamry - Bílý kříž - Bobek - kousek trailu Bílá - Staré Hamry
bylo to fajne :-)
Nejel teď někdo Mosty-Sulov? Mám se připravit na cyklokros přes stromy?
Neví někdo jak to nyní vypadá v Mostech u Jablunkova v lokalitě nad Borovím.
Na internetu jsem našel článek, že se tam staví singletrail. Píše se tam : "Celková délka trasy činí 5,6 kilometru, stoupající část měří 2,3 kilometru a klesající je o kilometr delší."
Viz. článek
https://ehutnik.cz/zpravy/cykliste-se-vydovadi-nad-borovim
Dále se tam píše: "Stezky v Mostech u Jablunkova by cyklistickým nadšencům měly začít sloužit už v průběhu srpna."
Je už tam něco v provozu?
a kde přesně se tato lokalita nachází?
Díky za info, pokud někdo něco o tomto projektu ví.
Hřebenovka Třeštík-Kohutka popadané stromy,nevím kolik,nepočítal jsem to,ale 40 a více jich bude,tak kdo nechce nosit,nebo s tím časově nepočítá,ať se nediví.
Možná už to někteří zjistili,ale napíšu to sem,žlutá značka z Lysé hory k přehradě Šance je v horním úseku přeznačena,tudíž vede jinudy.
Aktuální report.
V pondělí Ondřejník: trail směr Opálená vše OK, trail z Ondřejníku směr Frýdlant všechny skoky zbořené, ale trail v pořádku sjízdný/průjezdný.
Dnes Javorový: trail Guty - horní třetina podmáčená, ale bez sněhu, v těch kořenech docela na morál, prostředek pecka, v podstatě sucho, spodek jeden spadlý strom. Trail do Řeky: "Řeka intro" občas sníh, podmáčené, kaluže, na pytel; Řeka - dost spadaných stromů, zejm. v úseku před loukou s velkým dvojákem, pak je to fajn až na jeden strom v samém závěru před mostky.
Chce to ještě zkontrolovat trail směr Tyra.
Dneska trochu legality a trochu ilegality na Szyndzielni... Opět super pojezd, traily vyježděné bez nějaké hromady listí. A ano, bylo tam krapet vlhko... ;-)
btw: lano nahoru už stojí 41 Zł... :-O
Vysoká sjezd směrem na Benešky,vykáceno,bahno všude,nějakou chvíli to bude trvat,než se to spraví.
Zimní cesta kolem V. Polomu na Muřinkáč neprůjezdná, prošel jsem více než 200m pěšky a jsou tam desítky popadaných stromů.
Cesta na vrchol je ale prořezaná, krásné celá jetelná(druhé foto)
Skalka/Ondřejník - se prý bude někdy v blízké době dělat nový povrch na "okružní" cestě
Ahoj, prosím místní znalce o odpověď. Může se na biku po červené kolem Kněhyně, Čertova mlýnu a na Tanečnici, popř. po zelené dolů směrem na Martiňák? Nebo je to kvůli rezervaci zakázané? Popř. odkud ano a kde to nejde? Díky
To jo, z Pusteven je to jasné. Myslel jsem spíš od severu Kněhyně. Byl jsem tam včera, ale objel jsem to po šotolině dokola a napojil se na zelenou jižně od rezervace...Jen mě to zajímá, protože na netu jsou odkazy jak tam kdo jel..byť staršího data...Tak jestli se to změnilo a zavřeli to, nebo jaká je aktuální situace? Díky
(edit: zařadilo se to pod hlavní příspěvek a ne pod Markonyho, kam to patřilo :( )
Má někdo info, jak vypadá červená trasa ze Soláně směr Cáb? Loni jsem to jel a bylo to rozryté od lesní techniky, tak jestli se něco nezměnilo.
A info z červené směr od Kalužného - Kotař - Prašivá, pár stromů brání v cestě, něco se dá objet, něco přenést.
Dík
Cesta z Ježánek směr Masarykovo údolí je doničená od lesáků. Místy je zasypaná hrubým ostrým makadamem. Jezdíval jsem tam na silničce, teď už se to nedá :(
Ahoj,
dnes cestou do práce z Frenštátu na Tichou jsem našel malou podsedlovou brašničku se silniční duší a montpákama, pokud někdo z Vás postrádá, dejte mi echo ;)
Zdar,
Neví někdo prosím jestli je vyznačeny úsek průjezdný? Občas se stává, že vyznačené cesty z map ve skutečném vůbec neexistují:) Díky za informace