máme s kámošema volno 14 dní až 3 týdny na přelomu srpna a září.shodli jsme se na tom, že bychom rádi trip po Evropských bakových destinacích. Spaní v autě/stanu. Hledáme destinace typu Rychleby, Davos,, Garda - tyhle místa lehce známe. Ideálně po vlastním nahoru i dolů, přičemž dolů - ne DH - je priorita. Strávit nějakej ten den v bajkparku taky klidně, ale nechceme jezdit jen lanovkama. Nejsme a nemáme ambice se stát sjezdaři, ale "flow" věci nás baví.
Koukal jsem na Finale Ligure. Pak jsem někde četl cosi o pár trejlech ze Stelvia.
Určitě máte doporučení kam jo a kam ne, tipy kde spát a co neminout?
Určitě bych zvážil Finale Ligure, tam jsou traily asi top. Akorát v srpnu tam bude asi na padnutí. My tam jezdíme v dubnu a je to ideál na kolo, jenom moře je tak maximálně po kolena :)
Jeď na ukrajinu,za cenu kempu v rakousku atd. máš luxusní hotel + super přírodu,kde nepotkáš ani nohu.Nehledě k ceně a kvalitě jídla a piva (vodky).zdarec
Jezdíme tam tam pár let na mašině,loni jsme udělali vyjimku,a jeli autem s kolama.Pylypets na kole nema chybu.Super ubytování,super jidlo a pití ,super cesty přes poloniny.Je tam bikepark a na podzim mtb maraton.Všem doporučuju
Využiju vlákno, má někdo zkušenosti z Malagy a okolí, mtb a/nebo silnice?
Počasí by mělo být ideální ted v zimě na rozjízdení nové sezóny, a nějaké základní trasy se dá najít ze Stravy, TrailForks apod. ale není nad osobní zkušeností. Pokud někdo to tam zná, ocenil bych pár tipů. Mám na jězdění 6 dnů.
Pokud bys jel do Finale Ligure, stav se cestou na 3-4 dni u Lugana, v Ticinu jde pojezdit velmi pěkně, no a když bys jel tímhle směrem tak máš při cestě i Lenzerheide a tam je to ted prý taky čím dál lepší
Nemáte někdo projeté Apeniny? Co jsem se tak díval, tak by to nemusel být úplný hardcore, taková Šumava bez lesů. Kulaté kopce, výhledy, ale celkem vysoko, takže s potenciálem na kvalitní sjezdy. Net moc informací nenabízí, i na youtube je toho fakt málo, ale o to by to mohlo být lepší, že to nebude tak profláklé...Hledám něco jetelného nahoru bez lana a dolů na 120/120, spíš XC, ideálně po hřebenech, a tohle mě celkem zaujalo.
V námi absolvované podobě to ale není to úplně low cost dovolená;-)
Ta Savoie by se dala asi z velký části poskládat i podle map se spaním někde v autě nebo ve stanu. Skoro všechno byly značené cesty, z poměrně velké části jako MTB enduro, občas turistické. Tu a tam tam kluci místňácký samozřejmě znají odbočky, které tě nenapadnou, ale i ty oficiální traily jsou fajn.
Provence si moc představit nedovedu, jak na vlastní triko absolvovat, protože tam je to čistě po turistických cestách a ne všechny budou "cesta dobrá, pro kola vhodná". .
Swiss / Valais... zatim dost neobjeveny traily, ale rekl bych ze maximalne epicky. Hodne autobusoveho spojeni na vyvoz do hor i s bikem. Traily bez lidi, chaty na prespani. TOP.
Napsal jsem článek pro všechny co jedou poprvé do Finale a rádi by věděli, jaké traily stojí za to:) Může se to někomu hodit, tak to dávám sem. Sám jsem tam byl letos poprvé a přesně tohle bych tam býval potřeboval. Tak jsem se po příjezdu rozhodl se to pokusit dát dohromady aspoň pro ostatní.
Máte někdo zkušenosti z Francouzského středohoří (Massif Central) co se týče AM/EN? Na srozumitelných, rozuměj nefrancouzkých webech toho moc k nalezení není.
Byl jste někdo v okolí Schladmingu na nějakým biketripu? Rád bych tam dělal takový lehký enduro - nahoru na kopec a dolů na kole, s tím že dolů nejlépe po nějakém trailu.
Resp. vyplatí se o tolik více jez do Saalbachu? Nebo máte tipy na nějaké jiné dobré bike lokace v Rakousku?
Zasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání dárků a možností výhodnějšího nákupuZasílání Akce týdne
Vyber si, prosím, o které informace máš zájem:
Jednou za týden/měsíc posíláme souhrn toho, co je na MTBIKERu nového. Nikdy neposíláme reklamu ani jiný spam.
K narozeninám a svátku Ti budeme posílat drobný dáreček s možnostmi výhodnějšího nákupu a občas posíláme e-mail s akcemi na zboží, které by Tě mohlo zajímat.
Jednou týdně posíláme souhrn naší Akce týdne a občas posíláme e-mail o speciálních akcích a novinkách v našem e-shopu.
Dávám společnosti MTBIKER community s.r.o., se sídlem 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, souhlas k zasílání bezplatných informací podle specifikace uvedené výše a se zpracováním mých osobních údajů pro tento účel. Můj souhlas je dobrovolný a beru na vědomí, že mám právo jej kdykoli odvolat v sekci Nastavení e-mailů. Zároveň potvrzuji, že jsem se seznámil(a) s informacemi v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
check_circle
error
MTBIKER používá cookies
Soubory cookies používáme na zabezpečení funkčnosti webu a na personalizaci obsahu. S Tvým souhlasem je budeme používat k měření užívání webové stránky, k personalizaci a na zobrazení relevantních reklam a informací. Pokud nám udělíš souhlas, můžeš ho zrušit nebo můžeš změnit své preference v sekci Nastavení cookies. Pokud nesouhlasíš s ukládáním cookies, můžeš je odmítnout. Víc o cookies si můžeš přečíst v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
Určitě bych nevynechal Saalbach v rakousku, to je taková evropska kolébka trailu.
Pak taky místo konání každoročního Megavalanche. Je to kousek od Grenoblu ve Francii
Určitě bych zvážil Finale Ligure, tam jsou traily asi top. Akorát v srpnu tam bude asi na padnutí. My tam jezdíme v dubnu a je to ideál na kolo, jenom moře je tak maximálně po kolena :)
já bych chtěl tohle :))
http://www.montanuswild.com/tour-mont-blanc
SanRemo+ Finale asi doporučí kde kdo. :-)
Co Livigno a ten tobogan v Petzenu?
a co Norsko?? nějaký tipy?
Sölden.
o vánocích jsem se byl projet ale je to trochu z ruky :)
Jeď na ukrajinu,za cenu kempu v rakousku atd. máš luxusní hotel + super přírodu,kde nepotkáš ani nohu.Nehledě k ceně a kvalitě jídla a piva (vodky).zdarec
Wales, Skotsko...
Jezdíme tam tam pár let na mašině,loni jsme udělali vyjimku,a jeli autem s kolama.Pylypets na kole nema chybu.Super ubytování,super jidlo a pití ,super cesty přes poloniny.Je tam bikepark a na podzim mtb maraton.Všem doporučuju
Využiju vlákno, má někdo zkušenosti z Malagy a okolí, mtb a/nebo silnice?
Počasí by mělo být ideální ted v zimě na rozjízdení nové sezóny, a nějaké základní trasy se dá najít ze Stravy, TrailForks apod. ale není nad osobní zkušeností. Pokud někdo to tam zná, ocenil bych pár tipů. Mám na jězdění 6 dnů.
Dík.
Pokud bys jel do Finale Ligure, stav se cestou na 3-4 dni u Lugana, v Ticinu jde pojezdit velmi pěkně, no a když bys jel tímhle směrem tak máš při cestě i Lenzerheide a tam je to ted prý taky čím dál lepší
Nemáte někdo projeté Apeniny? Co jsem se tak díval, tak by to nemusel být úplný hardcore, taková Šumava bez lesů. Kulaté kopce, výhledy, ale celkem vysoko, takže s potenciálem na kvalitní sjezdy. Net moc informací nenabízí, i na youtube je toho fakt málo, ale o to by to mohlo být lepší, že to nebude tak profláklé...Hledám něco jetelného nahoru bez lana a dolů na 120/120, spíš XC, ideálně po hřebenech, a tohle mě celkem zaujalo.
Nějaká inspirace:
http://jachcipekac.cz/report/report_trans_savoie.html
nebo
http://jachcipekac.cz/report/report_trans_provence.html
V námi absolvované podobě to ale není to úplně low cost dovolená;-)
Ta Savoie by se dala asi z velký části poskládat i podle map se spaním někde v autě nebo ve stanu. Skoro všechno byly značené cesty, z poměrně velké části jako MTB enduro, občas turistické. Tu a tam tam kluci místňácký samozřejmě znají odbočky, které tě nenapadnou, ale i ty oficiální traily jsou fajn.
Provence si moc představit nedovedu, jak na vlastní triko absolvovat, protože tam je to čistě po turistických cestách a ne všechny budou "cesta dobrá, pro kola vhodná". .
Swiss / Valais... zatim dost neobjeveny traily, ale rekl bych ze maximalne epicky. Hodne autobusoveho spojeni na vyvoz do hor i s bikem. Traily bez lidi, chaty na prespani. TOP.
Napsal jsem článek pro všechny co jedou poprvé do Finale a rádi by věděli, jaké traily stojí za to:) Může se to někomu hodit, tak to dávám sem. Sám jsem tam byl letos poprvé a přesně tohle bych tam býval potřeboval. Tak jsem se po příjezdu rozhodl se to pokusit dát dohromady aspoň pro ostatní.
http://www.bikeandride.cz/2017/02/poprve-ve-finale-ligure-pruvodce-po-trailech/#disqus_thread
Ahoj.
Máte někdo zkušenosti z Francouzského středohoří (Massif Central) co se týče AM/EN? Na srozumitelných, rozuměj nefrancouzkých webech toho moc k nalezení není.
Zdravím,
Využiji tohle téma:
Byl jste někdo v okolí Schladmingu na nějakým biketripu? Rád bych tam dělal takový lehký enduro - nahoru na kopec a dolů na kole, s tím že dolů nejlépe po nějakém trailu.
Resp. vyplatí se o tolik více jez do Saalbachu? Nebo máte tipy na nějaké jiné dobré bike lokace v Rakousku?
Jeďte do UK a Skotska. Tam je trailcenter hafo, jen si vybrat ;)