Včera jsem na závodě přetrhnul řetěz tak budu muset koupit novej a jelikož 11tku jezdím krátce tak jsem novej ještě nekupoval nějakej tip aby vydržel vyšší nájezd km poměr cena výkon a nebráním se i vyšší ceně díkec za tip.
Dražší řetězy nevydrží více než levnější. Takže bych volil nějaký, co je aktuálně ve slevě nebo akci, může být klidně i 10-speed. Drahý řetěz jen zvyšuje náklady na km jízdy.
Jak vám spolu funguje 11s řetěz Sram a 1x11s Shimano? Mě tahle kombinace na 10s fungovala na MTB vždy dobře, na silnici je to složitější naladit, ale nic velkého a řadí ok.
Kámoš má právě na XT 2x11 se Sramem podobný problém, jen mu to někdy i hůř řadí.
Jak tady už bylo psáno nejlevnější řetěz sram 1110 cena 238kč ....jezdím celý rok a po těch letech s vím nájezdem spotřebuji 3x řetěz a dva převodníky z chyne za 150kč ...ale tet jsem použity převodník přetočil ...obrátil... a nekřupe zatím zkouším .
Pomalu dosluhuje 11rychl. řetěz SHIMANO CN-HG601. Vzhledem k ceně kdy je o cca 200,- dražší zvažuji použití SRAM řetězu, konkrétně Sram PC1130. Bude to chodit bez problému, případně má někdo zkušenost? Kazeta je SLX 11-42. Díky
Zasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání dárků a možností výhodnějšího nákupuZasílání Akce týdne
Vyber si, prosím, o které informace máš zájem:
Jednou za týden/měsíc posíláme souhrn toho, co je na MTBIKERu nového. Nikdy neposíláme reklamu ani jiný spam.
K narozeninám a svátku Ti budeme posílat drobný dáreček s možnostmi výhodnějšího nákupu a občas posíláme e-mail s akcemi na zboží, které by Tě mohlo zajímat.
Jednou týdně posíláme souhrn naší Akce týdne a občas posíláme e-mail o speciálních akcích a novinkách v našem e-shopu.
Dávám společnosti MTBIKER community s.r.o., se sídlem 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, souhlas k zasílání bezplatných informací podle specifikace uvedené výše a se zpracováním mých osobních údajů pro tento účel. Můj souhlas je dobrovolný a beru na vědomí, že mám právo jej kdykoli odvolat v sekci Nastavení e-mailů. Zároveň potvrzuji, že jsem se seznámil(a) s informacemi v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
check_circle
error
MTBIKER používá cookies
Soubory cookies používáme na zabezpečení funkčnosti webu a na personalizaci obsahu. S Tvým souhlasem je budeme používat k měření užívání webové stránky, k personalizaci a na zobrazení relevantních reklam a informací. Pokud nám udělíš souhlas, můžeš ho zrušit nebo můžeš změnit své preference v sekci Nastavení cookies. Pokud nesouhlasíš s ukládáním cookies, můžeš je odmítnout. Víc o cookies si můžeš přečíst v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
Dražší řetězy nevydrží více než levnější. Takže bych volil nějaký, co je aktuálně ve slevě nebo akci, může být klidně i 10-speed. Drahý řetěz jen zvyšuje náklady na km jízdy.
Vůbec jsi nenapsal kolik jsi na něm najel a kolik km od toho očekáváš
KMC X-11-EL SILVER
máte někdo zkušenost s Campagnolo ultra narrow 11sp?
Campa chorus 11sp se prý moc nekamarádí s kladkama XT 11sp, jak je to s kladkama přehazovačky X1?
KMC X 11 SL
jezdím zlatej 9sp SL a když jsem ho jezdil ještě na MTB tak po 300km byl vytahaný max o 0,1mm
do jinýho řetězu bych asi už nešel..
skus na jiných forech co o něm píšou..
Zdravím, neměl by někdo info jakou má nový sram pc 1130 rozteč ?? (na 11 článcích)
Ahoj, mám dobrou délku řetězu? (Zařazeno je velká-největší).
Má smysl platit za cokoli víc než SRAM 1110 ?
Hmotnost?
Funkce?
V životnosti bude asi těžko takovej rozdíl, abych dal třeba 4x víc za jinaj...
Bude fachcit retez shimano CN M810 12 na 1x11 od shimama? Nebude se to lepit na zuby?
Půjčím si téma...
Jak vám spolu funguje 11s řetěz Sram a 1x11s Shimano? Mě tahle kombinace na 10s fungovala na MTB vždy dobře, na silnici je to složitější naladit, ale nic velkého a řadí ok.
Kámoš má právě na XT 2x11 se Sramem podobný problém, jen mu to někdy i hůř řadí.
Jak tady už bylo psáno nejlevnější řetěz sram 1110 cena 238kč ....jezdím celý rok a po těch letech s vím nájezdem spotřebuji 3x řetěz a dva převodníky z chyne za 150kč ...ale tet jsem použity převodník přetočil ...obrátil... a nekřupe zatím zkouším .
xxx
Něco k řetězům.
https://sites.google.com/view/midarweb/domovsk%C3%A1-str%C3%A1nka/v%C5%A1e-o-bike/velo-%C5%99et%C4%9Bzy/hodnocen%C3%AD-%C5%99et%C4%9Bz%C5%AF-11-sp
Hodím to sem...
Pomalu dosluhuje 11rychl. řetěz SHIMANO CN-HG601. Vzhledem k ceně kdy je o cca 200,- dražší zvažuji použití SRAM řetězu, konkrétně Sram PC1130. Bude to chodit bez problému, případně má někdo zkušenost? Kazeta je SLX 11-42. Díky
Už roky jezdím na řetězech od Sramu (1130).
Znažím se pravidelně čistit a lehce mažu (kapátkem mezi články).
A vše v pohodě.
Momentálně páčky, kliky, šaltr XT a kazeta Sunrace 11-46 a šlape to na pohodu.
Jenom tak pro ilustraci SRAM PC 1130 po ujetí pouhých 700 Km. Podmínky - město (dojíždění do práce) z 90% sucho, bez bláta.
Tady mám nějaké zkušenosti.
https://sites.google.com/view/midarweb/domovsk%C3%A1-str%C3%A1nka/v%C5%A1e-o-bike/velo-%C5%99et%C4%9Bzy/hodnocen%C3%AD-%C5%99et%C4%9Bz%C5%AF-11-sp
Je to odtupnované od TOP 100% dolů.
Connex 11sx je v testu.
https://sites.google.com/view/midarweb/midar-web/v%C5%A1e-o-bike/velo-%C5%99et%C4%9Bzy/hodnocen%C3%AD-%C5%99et%C4%9Bz%C5%AF-11-sp
Zdar,
oživuji téma, zarazila mě uvedená kompatibilita u řetězu SRAM PC1110 , na koloshopu uvádějí pouze 1x11, chtěl bych použít na pohon 2x11 Shitmano 105.
Nemáte někdo zkušenost s tímto řetězem na 2x11 pohonu?
Nevidím důvod, proč by to nemělo fungovat, ale rád si nechám poradit! ;-)
Předem děkuji, milé BF osazenstvo.