12s řetěz Shimano
Čaute, nechci zakládat nové vlákno, tak se zeptat tady. Setkali jste se už někdy stím že řetězy mají jinou šířku? Koupil jsem si silniční řetěz Shimano R7100 12s. A když jsem je jdal na kolo, nejde doštělovat. Furt někde chrastí, vůbec se mi to nepodařilo seřídit. V servise zjistili že je širší než původní. Tak jsem to přeměřil a je tam opravdu rozdíl. Starý má 5,10mm a nový 5,46mm. Samozřejmě jsem reklamoval a poslali druhý ale ten je opět 5,45mm. Nevím co stím. Když tam vrátím ten původní tak to funguje jak má. Bohužel je to přes alegro, takže je to polák. Nevím jestli je to nějaká špatná várka nebo co. Ale polák už se k tomu moc nemá. Díky za rady.
Poslal ti místo 12s řetězu, který má většinou 5,05-5,15mm zřejmě 11s řetěz. Tam je šířka cca 5,45-5,6mm
Ale krabička je 12s i na řetězu je 7100 což je myslím jen pro 12s. A ten druý to stejné ;o(
A na retezu je napsano co?
Právě 7100 což je pro 12s. Proto mi to nešlo do hlavy. Musí to být blbě vyrobené.
Tak to potom ano, muze to byt zmetek.
Možné to je, byl jsem měřit můj Shimano CN-M7100 (R7100) řetěz a ten má 5.2mm a na 105 di2 fungoval bez problému. Na nákupy věcí od Shimana bych si ale dal na těchto internetových tržištích (alegro, aliexpres) bacha, je tam spousta fakových Shimano produktů. Shimano kupovat jen z ověřených zdrojů. Jednoduše když je to až podezřele levné tak to pravděpodobně bude fake.
Shimano fake řetěz video
No asi mi to připadá jako nejrozumnějí vysvětlení. No už tam nikdy nic nekoupím. Díky za osvětu.