Jasný že zda to bude stačit nebo ne si musí každý rozhodnout sám. Spočítat, vyzkoušet. Jde mi spíš o to zda má někdo zkušenost s "nepadacím" převodníkem, nebo normál a nějaký napínák a pod.
no spíš bych dal 2x8 - 38/24 nebo tak nějak kliky a 11-30(32) - nebo z tvých klik sundej převodníky, nech jen prostřední pilu a smyk použij jako vodítko, to bude nejlevnější a tak nějak napoví. Když bude 32z málo, koupíš si převodník, ale upřímně mi to nepřijde jako nejlepší nápad.
Jeuzdim 1x10 a budu menit kazetu ( 11-36) za 11-42, protoze prudke tahle kopce v terenu jsou na hrane (prevodnik 30 nebo 32, nejsem si jisty),takze tenhle napad nejak nechapu (pokud se tedy bavime o MTB v terenu).
Když se občas svezu na 3x8 (11-32z), tak používám v podstatě jen střední tác 34z. Na jednom kole mám 1x9 (36z x 11-34z) a vyhovuje mi to mnohem víc než 3x7 na starém kole. Takže mimo zdolávání velkých kopců a trhání rychlostních rekordů na silnici si to celkem dovedu představit.
1x8 ne, ale děckovi jsem na 20" předělával 1x6 na 1x7 a ženě aktuálně bastlím 3x8 na 1x9 s NW převodníkem 32T a kazetou Shimano 12-36.. a co jsem koukal do převodový kalkulačky, na takový to ježdnění po placatých cyklostezkách to bude vpoho... do větších kopců stejně moja slízá z kola, takže si myslím, že je to napohodu ;-)
Na silnici bych dal asi 42, do ternénu asi převodník trošku menší. Mám nyní 2x8 a stejně všechno nevyužívám. Osmičkové řazení má skutečně levný spotřební materiál, tj. řetězy a kazety.
Zasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání dárků a možností výhodnějšího nákupuZasílání Akce týdne
Vyber si, prosím, o které informace máš zájem:
Jednou za týden/měsíc posíláme souhrn toho, co je na MTBIKERu nového. Nikdy neposíláme reklamu ani jiný spam.
K narozeninám a svátku Ti budeme posílat drobný dáreček s možnostmi výhodnějšího nákupu a občas posíláme e-mail s akcemi na zboží, které by Tě mohlo zajímat.
Jednou týdně posíláme souhrn naší Akce týdne a občas posíláme e-mail o speciálních akcích a novinkách v našem e-shopu.
Dávám společnosti MTBIKER community s.r.o., se sídlem 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, souhlas k zasílání bezplatných informací podle specifikace uvedené výše a se zpracováním mých osobních údajů pro tento účel. Můj souhlas je dobrovolný a beru na vědomí, že mám právo jej kdykoli odvolat v sekci Nastavení e-mailů. Zároveň potvrzuji, že jsem se seznámil(a) s informacemi v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
check_circle
error
MTBIKER používá cookies
Soubory cookies používáme na zabezpečení funkčnosti webu a na personalizaci obsahu. S Tvým souhlasem je budeme používat k měření užívání webové stránky, k personalizaci a na zobrazení relevantních reklam a informací. Pokud nám udělíš souhlas, můžeš ho zrušit nebo můžeš změnit své preference v sekci Nastavení cookies. Pokud nesouhlasíš s ukládáním cookies, můžeš je odmítnout. Víc o cookies si můžeš přečíst v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
Hodně štěstí při bastlení osmičkového šaltru na 42z. Taky kazeta, jestli by sis ji nějak poskládal bude mít brutální skoky.
Navrhuju 11-32, převodník tak 38 ;-), pak napiš jak Tě to baví :).
A teď máš na kole co ? 3X8 ?
věřím že ano....děti:)
Za určitých podmínek to není úplně mimo. Cyklostezky, lesní + polní cesty v rovinatém terénu, pokud člověk nemá ambice zdolávat rychlostní rekordy...
Kazeta 11-34, převodník 34 a je to na pohodu. Ale "přidaná hodnota" žádná. ;)
:) Ja to mam ale na crosakovi.
Ve predu 42 a vzadu to co tam bylo.
Mam to ale jen do prace, takze zadny veliky teren. Na MTB, kde jedu i kopce v terenu by mi to asi nestacilo.
Na DH dokonce 1x7
Jasný že zda to bude stačit nebo ne si musí každý rozhodnout sám. Spočítat, vyzkoušet. Jde mi spíš o to zda má někdo zkušenost s "nepadacím" převodníkem, nebo normál a nějaký napínák a pod.
Do obchodu mám 1 x 1.
Jo, můj syn má na dětském kole 1x7, na příští kolo už možná dostane 1x8 :)
já mám na favu 1x7, 42z,14-28z
Jezdím 1x8 na MTB pro nenáročný terén jako polní cesty, cyklostezky, staré cesty pro traktory lesem a td.
Převodník 38 a kazeta 11-28
Uplne v pohode.
no spíš bych dal 2x8 - 38/24 nebo tak nějak kliky a 11-30(32) - nebo z tvých klik sundej převodníky, nech jen prostřední pilu a smyk použij jako vodítko, to bude nejlevnější a tak nějak napoví. Když bude 32z málo, koupíš si převodník, ale upřímně mi to nepřijde jako nejlepší nápad.
Nechtěl bych :D
Jeuzdim 1x10 a budu menit kazetu ( 11-36) za 11-42, protoze prudke tahle kopce v terenu jsou na hrane (prevodnik 30 nebo 32, nejsem si jisty),takze tenhle napad nejak nechapu (pokud se tedy bavime o MTB v terenu).
Když se občas svezu na 3x8 (11-32z), tak používám v podstatě jen střední tác 34z. Na jednom kole mám 1x9 (36z x 11-34z) a vyhovuje mi to mnohem víc než 3x7 na starém kole. Takže mimo zdolávání velkých kopců a trhání rychlostních rekordů na silnici si to celkem dovedu představit.
1x8 ne, ale děckovi jsem na 20" předělával 1x6 na 1x7 a ženě aktuálně bastlím 3x8 na 1x9 s NW převodníkem 32T a kazetou Shimano 12-36.. a co jsem koukal do převodový kalkulačky, na takový to ježdnění po placatých cyklostezkách to bude vpoho... do větších kopců stejně moja slízá z kola, takže si myslím, že je to napohodu ;-)
Na silnici bych dal asi 42, do ternénu asi převodník trošku menší. Mám nyní 2x8 a stejně všechno nevyužívám. Osmičkové řazení má skutečně levný spotřební materiál, tj. řetězy a kazety.
pro všechny bastliče 1x8:
8sp kazeta 11-48
Pokud bych vyměnil převodník za "nepadací" Absoluteblack tak mají uvedeno že pro 1x9 je nutné použít 10kový řetěz.
Bude fungovat ale 10kový řetez na 8mi kolu?