Zdravím chtěl bych se zeptat jak by se projevil jízdní projev při změně převodníku nyní mám 1x11 (11,46) a prevodnik 32z. Jde mi hlavně o šlapání ve vyšších rychlostech po rovinách atd. Prostě aby to víc jelo. Do kopců si nyní vystačím tak s nejméně 5 pastorkem tak jaký by byl vhodnější převodník 34 nebo 36 ?
Kdybych musel jezdit 1x11 s 11/46 kazetou, tak bych na svojí 29" dal klidně i 30z převodník. Akorát tedy nevím k čemu bude taková informace tobě.
Jak už bylo napsáno, každý jezdí jiné kadence, jiný terén a rada někoho jiného je naprosto o ničem. Ta je pouze o tom, co by tam dal někdo jiný, což tobě nemusí ani trochu vyhovovat. Kromě toho ani nepíšeš na jak velká kola to je (to to zase posune o +-2 zuby).
Odpovím Ti jinak. Mám 2x10 (38/24). Zkusil jsem cvičně s 34 převodníkem (1 x10) a vcelku rychle jsem se vrátil zpět na dvojpřevodník.A to jsem vlastně zkoušel jen převody do rychla (nechal jsem tam kazetu 11-34). Zjistil jsem, že mi to o kousek nesedí. Pomůže jen vyšší kadence, já jezdím obvykle kadenci kolem 80 otáček, s převodníkem 34 jsem měl najednou přes 85 otáček ( průměrné otáčky na cca 50 km trase).
Asi by to řešil 10 pastorek (ale nemám SRAM ořech) nebo 36 převodník, s tím bych ovšem měl problém v prudkých kopcích. Pokud se tedy budeme bavit třeba o rychlejší jízde po šotoline nebo závody typu KPŽ, pak dle mého jsou jen jen dvě možnosti - buď 2(3) x 10 (nebo 11) anebo Eagle asi 34x12.
jezdím trojtác 3x10. Už dochází pohon tak to přes zimu předělám na 1x11 (11-46). cvičně jsem si to hodil do excelu a nejlehčí na převodníku 34z vychází obdobně jako 24x32 na což se dá vyjet slušná stojka s prošitýma nohama.
nejtěžší vychází cca jako 42x13-15. To je tak na svižnou jízdu po rovném asfaltu, z kopce to bude slabší ale v terénu téměř nepotřebný převod kromě šotolinových sjezdů. No ještě to vyzkouším reálně na půjčeném kole, ale mile mě to překvapilo.
"Do kopců si nyní vystačím tak s nejméně 5 pastorkem tak jaký by byl vhodnější převodník 34 nebo 36?"
Fakt nechápu, co řešíš. Narvi tam to největší co seženeš a běž vyhrávat KPŽka. Nenapsal jsi přesně, jakou máš kazetu, ale jestli ti do brdskejch stojek stačí převod někde na úrovni 32/24-27, tak není co řešit.
Podle me tam dej 34z ktery mi prijdou ke kazete 11-46 idealni.
Mam ted 32 k 11-42 a pujdu pres zimu presne na to co ti doporucuju, zlehcim a zaroven zrychlim, i kdyz o to lehci mi tak nejde. Jested byl vpoho i za stavajiciho prevodu, Kouty bych potreboval rychlejsi. Na brouzdani Vysocinou a po horach si myslim ze 34(11-46) topovka. K 2x uz bych se nikdy nevratil.
PS: kdyby jsi nahodou prechazel na 2x, koupim ty 1x kliky :-D tak si me napis do denicku.
Já být na tvém místě, tak bych si spočítal nejlehčí převodový poměr, který používáš v kopcích, tzn. 32 zubů vpředu děleno největší kolečko vzadu, které používáš.
Pak bych spočítal převodové poměry s tím, že vpředu dosadíš do výpočtu postupně 34 a 36 zubů s tím, že vzadu do výpočtu dosadíš vždy 46 zubů. Co se bude víc blížit původnímu výpočtu, to je správně.
Zasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání dárků a možností výhodnějšího nákupuZasílání Akce týdne
Vyber si, prosím, o které informace máš zájem:
Jednou za týden/měsíc posíláme souhrn toho, co je na MTBIKERu nového. Nikdy neposíláme reklamu ani jiný spam.
K narozeninám a svátku Ti budeme posílat drobný dáreček s možnostmi výhodnějšího nákupu a občas posíláme e-mail s akcemi na zboží, které by Tě mohlo zajímat.
Jednou týdně posíláme souhrn naší Akce týdne a občas posíláme e-mail o speciálních akcích a novinkách v našem e-shopu.
Dávám společnosti MTBIKER community s.r.o., se sídlem 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, souhlas k zasílání bezplatných informací podle specifikace uvedené výše a se zpracováním mých osobních údajů pro tento účel. Můj souhlas je dobrovolný a beru na vědomí, že mám právo jej kdykoli odvolat v sekci Nastavení e-mailů. Zároveň potvrzuji, že jsem se seznámil(a) s informacemi v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
check_circle
error
MTBIKER používá cookies
Soubory cookies používáme na zabezpečení funkčnosti webu a na personalizaci obsahu. S Tvým souhlasem je budeme používat k měření užívání webové stránky, k personalizaci a na zobrazení relevantních reklam a informací. Pokud nám udělíš souhlas, můžeš ho zrušit nebo můžeš změnit své preference v sekci Nastavení cookies. Pokud nesouhlasíš s ukládáním cookies, můžeš je odmítnout. Víc o cookies si můžeš přečíst v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
pane Lorenc uvezu to?
dvoj převodník nebo to zkrátka vyzkoušet co ti sedne víc, každej má jinou fyzičku, jinou sílu v nohách.. nejde ti na to asi odpovědět
dej tam 34 to je ideální na 11-46, 36 už je moc.
dej tam 36 to je ideální na 11–46, 34 už je moc.
Nech tam 32z, to je ideální, 34 a 36 je už moc.
Kdybych musel jezdit 1x11 s 11/46 kazetou, tak bych na svojí 29" dal klidně i 30z převodník. Akorát tedy nevím k čemu bude taková informace tobě.
Jak už bylo napsáno, každý jezdí jiné kadence, jiný terén a rada někoho jiného je naprosto o ničem. Ta je pouze o tom, co by tam dal někdo jiný, což tobě nemusí ani trochu vyhovovat. Kromě toho ani nepíšeš na jak velká kola to je (to to zase posune o +-2 zuby).
Odpovím Ti jinak. Mám 2x10 (38/24). Zkusil jsem cvičně s 34 převodníkem (1 x10) a vcelku rychle jsem se vrátil zpět na dvojpřevodník.A to jsem vlastně zkoušel jen převody do rychla (nechal jsem tam kazetu 11-34). Zjistil jsem, že mi to o kousek nesedí. Pomůže jen vyšší kadence, já jezdím obvykle kadenci kolem 80 otáček, s převodníkem 34 jsem měl najednou přes 85 otáček ( průměrné otáčky na cca 50 km trase).
Asi by to řešil 10 pastorek (ale nemám SRAM ořech) nebo 36 převodník, s tím bych ovšem měl problém v prudkých kopcích. Pokud se tedy budeme bavit třeba o rychlejší jízde po šotoline nebo závody typu KPŽ, pak dle mého jsou jen jen dvě možnosti - buď 2(3) x 10 (nebo 11) anebo Eagle asi 34x12.
Samozřejmě je to jen můj osobní pohled.
A mám HT29.
Na blbou otázku, blbé odpovědi. :-) Nikdo nemá tvoje nohy, tvou kondičku, takže ti nikdo nemůže poradit. Musíš obětovat pár kaček a zkoušet...
34 bude znamenat těžší převod o dva zuby, 36 o čtyři-)
s 34 budeš z kopce a po svižnější jízdě po rovině nešťastnej, zlatej dvoutác
Já sem si na 27,5" zbastlil 32*10-46 a ten jeden zub dělá hodně.
jezdím trojtác 3x10. Už dochází pohon tak to přes zimu předělám na 1x11 (11-46). cvičně jsem si to hodil do excelu a nejlehčí na převodníku 34z vychází obdobně jako 24x32 na což se dá vyjet slušná stojka s prošitýma nohama.
nejtěžší vychází cca jako 42x13-15. To je tak na svižnou jízdu po rovném asfaltu, z kopce to bude slabší ale v terénu téměř nepotřebný převod kromě šotolinových sjezdů. No ještě to vyzkouším reálně na půjčeném kole, ale mile mě to překvapilo.
"Do kopců si nyní vystačím tak s nejméně 5 pastorkem tak jaký by byl vhodnější převodník 34 nebo 36?"
Fakt nechápu, co řešíš. Narvi tam to největší co seženeš a běž vyhrávat KPŽka. Nenapsal jsi přesně, jakou máš kazetu, ale jestli ti do brdskejch stojek stačí převod někde na úrovni 32/24-27, tak není co řešit.
Pri zmene prevodniku za vetsi se jizdni projev zmeni tak, ze na stejnem pastorku klesne kadence.
mozna se opakuji, ale počítej ;-)
http://gears.mtbcrosscountry.com/#27.5I399I1329
Podle me tam dej 34z ktery mi prijdou ke kazete 11-46 idealni.
Mam ted 32 k 11-42 a pujdu pres zimu presne na to co ti doporucuju, zlehcim a zaroven zrychlim, i kdyz o to lehci mi tak nejde. Jested byl vpoho i za stavajiciho prevodu, Kouty bych potreboval rychlejsi. Na brouzdani Vysocinou a po horach si myslim ze 34(11-46) topovka. K 2x uz bych se nikdy nevratil.
PS: kdyby jsi nahodou prechazel na 2x, koupim ty 1x kliky :-D tak si me napis do denicku.
kup si trojprevodnik
32, 34, 36?! Jestli ti jde o šlapání ve vyšších rychlostech po rovině, jak píšeš, tak jedině dekádami prověřenou kombinace 53/36 11-25!
Já být na tvém místě, tak bych si spočítal nejlehčí převodový poměr, který používáš v kopcích, tzn. 32 zubů vpředu děleno největší kolečko vzadu, které používáš.
Pak bych spočítal převodové poměry s tím, že vpředu dosadíš do výpočtu postupně 34 a 36 zubů s tím, že vzadu do výpočtu dosadíš vždy 46 zubů. Co se bude víc blížit původnímu výpočtu, to je správně.
Získáš rychlost, nejlehčí zůstane.
Dneska se mi stala docela zajimava vec:)
Byl jsem vyzvednout kolo ze servisu s nove nasazenym eaglem. Podle kalkulacky byl 34 shodny az na promile s predeslym 2x10 38/24x11-36.
Na zkousku jsem dostal 32 a uz si ho necham.