53/39 vs. 50/34
Ahojte, mam problem, ze nejako sa neviem naucit preradovat medzi 50 a 34 prevodnikom. Dam z 34 na 50 a potom to nejde spat. Neviem co robim zle?
prvne se podivej, jestli mas smyk ve spravne vysce a rovnobezne s prevodnikama. pokud ano, povol lanko nebo doraz nebo oboje. pokud ne, serid cely smyk uplne znova.
bych viděl že velký problém bude mezi sedlem a řídítkama :D
Mne sa to stalo na 2 bicykloch takze problem bude asi vo mne, teda vam popisem moje prehadzovanie.
Mam maly prevodnik. Prvykrat preradim na medzipolohu presmykaca, druhykrat presmykac preradi retaz na velky prevodnik a spat mi to uz nejde prehodit.
Dakujem za odpovede.
no a mačkáš správnou páčku, při řazení na menší talíř?
Ano, urcite, potom musim zastat, nadvihnut zadne koleso a preradit.
a kterou teda?
Ciernu, umelohmotnu.
tak to reklamuj že ti to nefunguje
Dakujem.
Já zase urval řadící páčku a nová je moc drahá na to, že to je zimák, tak jezdím na velkou :)
od smyku? to poresis nejakou sragorou na ram ;-)
Asi jo, ale mě v zimě stejně stačí ta „velká“ (50).
to máš asi smyk z r.1955 a špatně ti řadí na malou…tou pákou musíš rukou ven a ni dovnitř.
Ahojte, tak mam 34z a chcem preradit na 50z, bud to urobim raz poriadne alebo 2 krat menej.
Potom sa dostane presmykovac do tej ‚krajnej‘ polohy, potom preradim na ‚medzipolohu‘ presmykovaca a z tej ‚medzipolohy‘ mi to nejde preradit na 34z.
Musim najprv dat ‚krajnu‘ polohu a potom rychlo 2 razy preradit najprv na 'medzipolohu a potom na 34z.
1.Funguje to spravne, ked mam dlho ‚medzipolohu‘, ze mi nejde hned praradit na 34z?
2.Ked preradujem z 34z tak to pride hned do krajnej polohy na 1 krat poriadne alebo 2 razy menej. Je to OK? A hned mi to preradi na ‚krajnu polohu‘.
3.Ked mam 34z tak tam ma tiez presmykac nejaku ‚medzipolohu‘?
4.Co je lepsie: krizit retaz, ked mam 34z alebo 50z?
poslední komentář: 23. 8. 2026 o 2:41