Brzdy na Babettu
Tááák a řetěz je doma.
Už jen vyrobit pastorek.
Kurnik budu muset zapřemýšlet jak z rozteče řetězu a průměru válečků vydedukuju rozměry na 13 zubé kolečko :D
Nejsou tyhle údaje ve strojnických tabulkách?
Nenašel jsem co jsem potřeboval.
Nicméně autocad za mě spočítal co bylo třeba :D
co takhle pastorek z kazety a k němu lu šroubovaný unašeč?
Větší váha :D
Udělám si 3 kousky (11,12,13 zubů…)
Ideálně podle standardní kazety. Jestli chceš, tak ti můžu jako mustr půjčit XT 9sp kazetu 11–32 + SS pastorek z festky (šířka řetězu)…
A jinak bych od tebe potřeboval něco trošku vyfrézovat…:)
Ajáj už mám hotovo.
Navíc tam mám BMX řetěz.
Zadní rozetu jsem udělal z převodníku na BMX.
A je to trošku masivnější než klasika na horáku.
BMX řetěz je imho stejný jako MTB, jen je jinak široký a má jinak dimenzované články. BMX řetězy se normálně používají na SS/festky v kombinaci s se standardníma vícerychlostníma klikama…
Btw. potřeboval bych vytvořit něco jako tohle (spodní obrázek). Je to podélně rozříznutá trubka vnějšího průměru 30,9mm, dlouhá 60mm s drážkama pro ližiny sedla na spodním kusu. Jen bych to potřeboval udělat z nějaké trubky z tlustší stěnou a na koncích s úkosem na spodním dílu. Zvládnul bys to?
Ten úkos tam potřebuješ k čemu?
Estetická záležitost…spodní kolíbka se bude směrem od ližin zužovat (jako to má třeba Zdyn na svých kolíbkách). Ten materiál tam stejně nemá opodstatnění a vypadá to ošklivě…
Jo takhle, já si ten úkos představil na jiném místě.
To co jsi vyráběl už se ti ohlo?
Neohlo. To bylo jen na zkoušku, jestli to bude fungovat a půjde to sestavit. Mám strach o pevnost, tak bych to rád udělal s něčeho pevnějšího…
No nevím jestli tu pevnost co potřebuješ budu mít…
Ono by stačilo to udělat z něčeho s tlustší stěnou. Tohle je ze sedlovky s hodně tenkou stěnou. Bude to vozit přítelkyni, tak to nemusí být zas superpevné jak pro metrákového chlapa…
poslední komentář: 23. 8. 2026 o 2:41