brzdy Sram CODE R / RSC
Tak mám nové kolo a opět jsem se dostal na sramy...
Jak jsem už před rokem psal tady, měl jsem na starém kole G2 rsc... Problém se sílou. Po sjeti černých jsem to už jedním prstem dole prostě neubrzdil.
Zkusil jsem vše, desky, pak kotouče...
Pak jsem se nasral, koupil XTcka 8120 (saint) a konečně. Brzdi to úplně jinak, ne silněji, to je úplně jiné hřiště hoši :) nechápu proč se vůbec ty brzdy diskutují. G2, guide apod. prostě tak na trailik, rozhodně ne na dh.
Tak a teď mám nové kolo a tam CodeRSC.
Otázka, mám si vzít ze starého kola XT8120 nebo dát šanci CODE rsc? Jak je to se sílou potřebnou mačkat na páčku?
Když to vyzkouším, budu čekat do jara a z kódu funglovek už nebudou funglovky.
Poradíte někdo kdo měl třeba oboje brzdy a jezdí nějaký prudsi vraždy? Díky
Saint jsou určitě výkonnější a mají lépe dostupnou sílu. Na druhou stranu jsou Code o dost lépe s dávkováním. Osobně pokud máš doma saint a code se chceš zbavit, tak bych to rovnou dal na bazar.
Hlavně saint jsem měl snad 9 let a nebyl problém, krom ulomené páky. O Code se musíš starat, často měnit kapalinu a jen tak na parkovišti to odvzdušnit není sranda.
Jezdim Code RSC 5 let nikdy jsem je nepotreboval odvzdusnovat na parkovisti. Jedina ta starost co pises, tak je preventivne v zime vymenit kapalinu. To je cely. Za 5 let jsem na ne jinak nemusel sahnout.
Tak to máš kliku, já už tu několika lidem měnil pístky v páce atd
Cody jsou něco mezi. Silnější než G2 ale furt to jsou sramy - na max účinek potřebují silnější stisk než ty shimana.
Miluji lehce prstem ťuknout a zadní kotvuje.
Takže Code je lepší, ale pořád to teda není ono? Modulaci kašlu... Mám dobrý cit když nejezdím 2 dny v kuse od 9 do 17 h. :)
Vím že code ma +1 mm na každým pístku, na jednom snad i dva mm?
Jinak se dívám, code teď stoji v akci sada 5500,-,
XT8120 stojí pořád 6500,-
Měl jsem sramy za mnohem, mnohem dražší.
U Code RSC, když si s tím pohraješ, tak jdou nastavit desky, nemyslím kolečkem RSC, ale pákou, aby desky byly co nejblíž kotouči, a pak jen brkneš na páku a más okamžitý záběr. S deskami Galfer brzdí excelentně.
Ja mel oboje, prechazel jsem taky z XT na Code RSC, ze jsem je dostal na novym kole.
Puvodne jsem si je tam nechal “na vyzkouseni” a nakonec zustaly 3 sezony, nez jsem rozlamal packu o strom… Za celou dobu bez jedinyho servisu a skoro nezraly desky. Za plnou cenu bych je nevzal, ale pokud by byly na pristim novym kole, tak si je zase necham.
Kdybych si mel za stejnou cenu vybrat mezi XT a Code RSC, tak ale zase vezmu XT :))
Díky. Já neměl problém ani s G2, ani s XT.
Vůbec nechápu o čem se tu někdy diskutuje :)
A když napíši že ob každou výměnu si písky a těsnění vytáhnu a odrbu z povrchu totálně napečenou špínu, jsem označen za magora. Ostatní ten bordel zmáčknou zpět. No zmáčknou, spíše narvou...Pak založí dotaz proč shimana mění contact point, proč se sram stale zavzdusnuje...
Dokud jsou nový prodal bych je a koupil nejlepší brzdy na světě :) Možná tě to bude něco stát ale určitě tě to nebude stát nervy. Navíc pokud jezdíš celoročně, budeš mít rohlík, až lidem okolo budou všechny ty šrámy a Shimana pumpovat/propadat a ty budeš bez zaváhání pumpovat (benobikerova zkušenost z této soboty). Takže má rada - Hayes Dominion.
Pokud jsi zvyklý na shimano, nech tam shimano. Jsou spolehlivější, všude na ně seženeš desky a díly a jsou o dost silnější.
Sram má slibné brzdy ve vývoji, ale co mají na trhu teď je ostuda.
Dílama myslíš páku, třmen a hadici? :-)
Tak jasný. Ale páka stojí stejně jako servisní kit na sram páku. A nemusíš to měnit každý týden.
Kdyz jsem paku na Code RSC konecne nasel, tak stala jak cela nova brzda :))
Coz me tak napada, kdyby chtel nekdo Code RSC na dily, rozbita jedna packa, jinak funkcni, tak je muzu nabidnout.
Code jsou OK, Guidy nedoporucim ani na dirtak :), ty jsou jak Cantiky ;)…
Asi tak, ten rozdil mezi Guide a Code je az neuveritelnej… Guide jsem mel v Koutech prehraty v pulce kopce. Horsi jak XT dvojpistky. Ale davkovatelny pekne, to zas jo…
Ja doted nechapu, ze se Guide drzi na trhu… horsi brzdu neznam… vzhledem k jejich cene.
Tak je to OEM na kolech. A pokud si lehkej a nejezdíš z moc prudkýho kopce, tak to s dobrejma deskama někomu stačí.
Tak oni jsou teď v novým produktovým portfoliu už pryč a nové řadu STEALTH mají jenom Code a Level. Akorát mám pocit, že 4 pístková Level varianta je Level páka a přebrandovaný G2 4 pístek. Takže počítám, že Guide zmizí komplet v budoucnu.
Levely funguji o poznani lepe. Jel jsem je a na dirtaka fajne :)
Byl jsem z nich nestastnej :D koupil jsem nový desky a jeto o poznání lepší, kámoš dal AB desticky a ty jsou super
Podle všeho se Guide doprodávají, pokud toho bylo vyrobeno x stovek tisíc kusů a dávají se ještě na nová kola, nahradily je G2 a v dnešní nabídce už nefigurují ani jedny.