Čištění řetězu
jen takova perlicka pro cistice a mazace: nekdy v listopadu jsem daval jednicku do trenazeru (indoor plast aby me nelakalo ji rasovat venku) a oko mi padlo na zeleny finish line (ktery je do mokra/extremnich podminek). Jsem si rekl, ze hlavni problem toho vosku je, ze se na neho lepi bordel, jinak by mel by odolnejsi. No a doma zadne blato nemam, tak ze to zkusim. Spokojene jsem na to zapomnel a az minuly tyden se na neho podival ... a on si nejaky ten prach nasel :) Proste je oblepeny cernym mazlavym blatickem z toho vosku a prachu, teda ne jako z venku, ale ze by to byl pekny suchy indoor retez, to teda ne :)
Takze tudy cesta nevede.
jasne, nech si retez hezky suchy, on pak tak pekne ševelí :-)
ok, "suchy" nebylo to spravne pridavne jmeno. S trochou predstavivosti je ale asi jasne jak jsem to myslel
Uz jsem ho umyl a namazal cervenym od finish line, ten mi celkem funguje i venku
Použij na to ten WAX co je přímo od Finish Line ... vydrží věčně ... za zimu namažu tak 2-4 ... nedělá to bordel a prd se nato lepí v podstatě. Jasně že čisté to nezůtane, ale tys tam dal mokrý mazání ... ;) ...
Abych upřesnil - WAX venku se mi neosvědčil, ale na trenažer luxus ... :-)
Me na tech suchejch sere jak moc tečou a skapávaj z řetězu při aplikaci a rychle mizí... v mokru téměř nejezdím, ale stejně mažu Wet od Finishe s tím, že řetěz skoro při každé kontrole kola projedu hadrem... uvnitř to drží, bordel z venku setřu, pokud kolo zaseru tak teplá voda s jarem a houba, pak vysušit a nový maz..
Mám podobnou zkušenost ...