Deore x Alivio
kup si sram x5 nebo x7, je to lepsi a snese vic bordelu a praseni a kdyz neco roz***** nemusis kupovat cely kus, staci jen malou soucastku, ktera ti odisla...
Má pravdu... K tomu Deore x Alivio = neporovnatelné Užší řetěz vydrží víc a s 8-mi kolečkem budou akorát problémy se sháněním kvalitní kazety.
Vydrzi vic? Prosim ozvete se nekdo kdo vozite devitku. Dekuji :)
V životnosti řetězu nejsou takové rozdíly, aby se o nich vyplatilo diskutovat.
ale v cene jo, skoro bych rek ze dvounasobny
bikestore PC 58 350,-, PC 971 380,-. To mi jako dvojnásobek nepřijde :-)
vozim devitku,podle mejch zkusenosti je rozdil cca 20 az 25 % ve prospech osmicky.Krom toho ze osmikolo narozdil od devitky radi i neserizeny presne...Jediny co je ve prospech devitky je lepsi odstupnovani zubu.a osmickova kazety se i dnes da bez problemu sehnat kvalitni
srovnavam ted svuj a brachuv bike a co se retezu tyka tak sme jezdili podobne a ten rozdil byl opravdu takovy,deore je akorat lehci a lepsi v nabach a jeste teda kliky ale to uz se tu zminovalo
nechci ti kazit iluze, ale po zkušenostech s oběma sadami bych šel do Alivia, kromě klik. Je to to samý a deore, 9 řazení má dokonce horší chod a dřív ztratí přesnost nastavení než 8alivio. brzdy pokud vyměníš špalky a to musíš u ali i deo tak brzdí dobře.
Jo,souhhlas s McBlacky...Vlastní zkušenost,mám kolo v Alivku a pár tisícovek už to má za sebou a bez problémů.Jelikož polovička chtěla mít lepší,tak má Deore a neustálé seřizování pořád dokola,možná měla smůlu na nějakej páteční šmejd...
u nás je to obráeně, manželka má Alivio a jezdí, já mám dnes už různej mix, kterej vycházel z Deore a pořád jsem jen opravoval, šteloval a vyměňoval. Takže doporučuju pro běžný ježdění Alivio.
Ja som asi pred troma rokmi osadil svoj cross komplet deorkom M510 a tri sezony bez problemov.
ja rovnez davam hlas aliviu - razeni 3x8 ma vyhodu ve vetsi spolehlivosti - kdyz je velky bahno je pravda ze neradi nic, ale jsou situace kdy zurocis vetsi rozestupy mezi pastorky
sam jsem chtel jit do razeni xt 3x8 ale protoze uz delsi dobu neni k sehnani radim take alivkem
cože, to se dají koupit jednotlivé díly na sram?Kde to prodávají.
melo byto jit pres dovozcu SRAMu, kamosovi se posrala X.0 a koupil jenom novou pruzinu nejakou malou kundovinku a v poho..
Na Shimano ti v Pazl-Lange také objednají jakýkoliv díl či šroubek.
No jednou jsem se pokoušel objednat osku do pedálů SH 535. Po té co jsem se dozvěděl cenu a termín dodání sem srazil poslušně paty a utíkal do kšeftu pro nový pedály. :(
do 535 se ještě k tomu dá koupit maximálně tak osa a tělo pedálu. samozřejmě to stojí tolik, že i radši koupíš nový. když jsem sháněl pružinu, tak mě v paul-lange pěkně vytočili. ještě tam měl nějakej mechanik kydy, že co chci u tak levných pedálů (tenkrát stáli tuším cca 2300,-)
Já to zkoušel 3x a nikdy jsem nepochodil, je to klasický případ dovozce, který většinu náhradních dílů nedodává, německá filiálka P-L je má.
poslední komentář: 23. 8. 2026 o 2:41