DT Swiss
Trošku ze přiživím na tomhle vlákně, sice uvažuji o nových kolech až na příští sezónu, takže se něco změnit, ale tu jsem narazil na zajímavé kola. Jaký na ně máte názor ? Výhody – nevyhody, plusy – mínusy . 17mm ráfek je pro mé 2,1" stopy ideál.
první set, co mne zaujal je
http://www.netbike.cz/select_det.php?…
Druhý :
http://www.netbike.cz/select_det.php?…
Do kol max 8 000,– bych nasypal. ještě snad alternativu můžu uvést Mavic Crosstrail Disc , ale ty tu snad nikdo nemá rád a nemůže jim přijít na jméno. Takže asi ne …
Děkuji za rekakci k tématu :o)
Já můžu jen z pohledu wheelbuldera říct, že XC717 je zcela tragický ráfek. Hrozně měkký, úzký a hmotnost je dost průměrná.
Raději XR400 nebo Olympic…
No, kamarád mi ho doporučoval, pevný, svařovaný a něco vydrží (jezdí ho nějakou dobu). Takže koukám co člověk to názor :o) Jinak já momentálně jezdím 117 a ještě se mi je nepodařilo zohnout či nějak vyosit. Takže mám pocit že 717 bue pro mne dostatečná. A ta XR 400 má podle NETbiku max 90kg limit, takže pro mne pasé … Nepotřebuji lehké kola, jen potřebuji spolehlivé a tické kola. A tohle údajně splňují náby od Novateku a na ráfky Mavic slyším jen chválu …
Ale jsem rád za každý názor. Úzký ráfek mi nevadím, používám max 2,1" gumy a 17 ráfek je tuším až do 2,35 _O)
Olympicy mají jisté váhové omezení, místo Olympicu se dá použít ZTR Crest, který je ještě lehčí a pokud dostojí pověsti svého předchůdce, tedy ZTR355, máme tady nového šampiona v poměru váha-pevnost.
17mm ráfek je do max šíře gumy 2.1", navíc i ta 2.1 na něm je fakt uzoučká. Proč se tolik lidí tak vehementně brání širším ráfkům i když přínosy pro uživatele jsou evidentní? Navíc použití bez duše je IMHO další velké PLUS.
To jsou všechn ráfky s váhovým limitem, takže pro mne je to bohužel pasé, a já na 17mm ráfku nevidím nic špatného
Na 2,1 pláště se sice ten 17mm ráfek celkem dá. Ale když kupuju nový, tak bych si ho nikdy nekoupil. I na 2,1 gumy je mnohem lepší širší ráfek.
Na 17mm ráfku není naopak nic dobrého, vůbec nevím, proč se dnes ještě tak úzké ráfky vyrábí. Asi přežitek ještě z dob v-ček.
Nevidíš nic špatného. Budiž. Shledáváš na něm něco dobrého?
BTW: To, že Mavic neuvádí váhový limit jezdce, ještě neznamená, že ho XC717 nemá… Upřímně řečeno si myslím, že v žádném případě nebude (nemůže být) vyšší než XR400.
Právě jsem psal do NT, jak je na tom vlastně váhové omezení crestu, protože na stránkáck mají jen omezené tlaky.
Tak si na ty Novateky nechá zaplést nějaké pevné obruče bez limitu, ale nevím jestli na netbiku budou ochotni změnit jejich záplety a dát mi tam něco pořádného, co vydrží.
Pro mne není priorita váha, ale pevnost a dolnost …
Pokud není priorita váha, zkus REMERX Exreme jumbo :-)
Sice váží jako tank, ale také tolik vydrží :-D
A remerx viking???kvalita? Pevnost? nevis? (celkove kolo ne jen rafek)
To je už moc :o). Já chci něco co mám teď XM117 – v pohodové ráfky a zatím dží bez osmice, či nějaké rány
to jsi teda extra šetrný jezdec. já 117 i starší 221 zrušil jen jsem se na ně podíval
exTreme… ;o)
To jsem na tom stejne…taky chci odolnost a pevnost…včera me tu nahlodal Hnoj na naboje Hope pro 2 a
ZTR Arch ráfkem nebo DT EX500…to jsou moje moznosti…:)
Hope dělá neuvěřitelnej kaval a ZTR mají limit na 90kg :(
co to furt meleš jak kolovrátek, kdes vzal limit 90kg u ZTR ráfků
Na stránkách NETBIKE… Očividně…
jj už to vidím, spíš bych to bral jako doporučení, NoTubes to nikde neuvádí
Píši to na Netbiku, tam mají hodně zajímavých údajů a netuším odkuď čerpají, protože výrobci toho moc neuvádí :(
Psal jsem email do No Tubes, tam nám jistě tohle celé objasní !
Výborně, to budu jen rád … Snad o toho vnese světlo :)
Ptal jsem se v Maxcursoru na NoTubes ZTR Olympic a doporučovali tyto ráfky na nějakých 80kg…problém je v tom, když dostaneš defekt že se s tímto ráfkem nedá jezdit v kamení jinak ho po pár metrech okamžitě zrušíš.
Jinak FRM má ráfek XMD333(okolo 325g) a ten má váhový limit uvedený na stránkách 80kg.
Za další se těžko porovnává jezdec A a B, když mají oba podobnou váhu okolo 90kg ale každý jiný styl ježdění.
A jinak počítej s tím, že i Mavic XC717disc má omezení pro 2,1"plášť udávají maximálně v plášti 4bary stejně jako Swiss XR400.
Tento rafik FRM XMD333 som jazdil minuly rok, asi 5 pretekov a naprosto bez problemov. Vazim cca 82kg, jazdil som na Canyon Nerve XC 8.0 2008 a celkom som tym kolesam daval, a naprosto bez problemov. Lahucke (cca 1440gr)a vcelku pevne kolesa (32 dratov DT aerolite a naboje XTR) na ktorych bolo radost jazdit. Mal som na nich nainstalovane 2.25 bezdusove plaste, NN A RR a v pohode, vpredu som jazdil cca 2 bary a vzadu tak 2,5 az 3, s minimom defektov :-)
//I dont recommend the crest for riders over 175lbs. //
Tedy Crest není doporučen při váze 80kg+.
ohledně Alpine psali něco?
Na to jsem se jich neptal. Zkus to ty :-)
The Crest and Alpine should be about the same as the Olympic rim.
takže nic velkýho v tuhosti a pevnosti se nekoná…
Tak to je krizovka, asi mi zbydou ty Jumba :o) MAvicky XC 717 údajně snesou max 100kg :((((. Bude to chtít asi nějaký starý ocelový obruče …
vem ZTR Arch a nevymýšlej nesmysly
A co tyhle kolečka ???
http://www.kupkolo.cz/…10_5709.html
jen mě trošku děsí ten asymetrický výplet … jinak vypadají fajné. Akorát nevím, jak je to s údržbou, výměnou a dostupností ložisek … a celkově kvalita ?
Ten výplet se mi právě líbí. Nač s sebou tahat zbytečné dráty? Potřebuji plečkoidní kola a něco na závody do bordelu, tak půjdu nejspíš do RM5, na to budou až až. Doufám, že jsou na véčka.
No jo, ale jeden rupne, je kolo KO … ale jak často zas praskají
Píšou tam, že jsou ze železa, tak to snad něco vydrží :-D A já mám véčka, takže to musí být v pohodě.
hm mmmm, zapeklitá situace … :o)
Koupím, pojezdím, zahulím, uvidím :-D
OK, těším se na první dojmy a reference o těchto kolech :o). Zatím ty moje herky drží,ale jak dlouho :o)
Akorát nevím, jestli jsou i na véčka, protože ten nápis by pod véčkama šel asi do kytek :-(
DISC ONLY !!!!
Takže nejsou?
Mám za to, že jsem se vyjádřil zcela jasně.
Asi jo, ale já nevím, co je only :-( Ale asi nejsou, to mě napadlo kvůli těm nápisům, že by véčkám překážely.
To mi připomíná situaci, kdy na borce na letišti v manchesteru skočila ochranka, protože v bezcelní zoně pohodil bágl a šel se podívat do krámu, skoro místo letu domů letěl do krimu :-) Když jsme mu vysvětlili, že tam nesmí nechávat zavazadlo bez dozoru, tak povídá: Nojo, ale to by mohli taky říct ne? Ale oni to tam říkali, snad každých 5 minut, jenže bohužel anglicky a jediná cizí řeč kterou on umí je možná ještě ruština jestli už ji nezapoměl :-)
To je taky důvod, proč sedím doma :-)
Nebo na kole :-)
Doma jsem myslel ne jako úplně doma, ale v ČR :-)
Ahoj, nevím proč sedíš doma. Já jsem loni ve 44 letech prvně letěl a to hned sám na rallye do Skotska (kde jsem byl pět dní s přátely ze Skotska, kteří zase neumějí česky) s přestupem v Paříži a to neumim anglicky ani Ň, možná trochu rusky. Při letu tam i zpět byly problémy na letišti v Paříži, při letu tam poškozené letadlo před kterým jsme už stáli a měli nastupovat. Při letu zpět zpoždění a uletěl mi přípopj do Prahy. Tužka papír, obrázky, ruce nohy a nějak jsem se domluvil. Určitě to stálo za to. Co si o mě mysleli na tom letišti ostatní je mi celkem fuk, ale je pravda, že měli snahu mi to vždy nějak vysvětlit. Věta která se mnou šla celý čas (píši jak jsem ji foneticky říkal) „ček pípl, no spík engliš franc“
:-D
To Hnoj:
A jaký máte názor na kol Fulcrum ??? pevnost, odolnost, kvalita ? Zaujala mne ta pseudo 20mm osa, že by konec ohnutým rychloupínákům ? Mají ty kola smysl, nebo je lepší hledat něco jiného ?
Kaval? Snad jsi chtěl říct kravál.
To mě zajímalo, kolik vážíš, když neustále omýláš váhový limit, který odhadem 75% populace musí hravě stačit.
Já se každopádně snažím nazanačit, že protalačovat tady XC717 a ráfky typu ZTR házet do koše je postavený na hlavu, protože si troufám tvrdit, že třeba ZTR355 (crest…) vydrží výrazně více než XC717.
A upřímně řečeno, výběr pevnějších XC až AM ráfků není moc velký. K mání jsou ZTR Arch, XM719, M480 a asi i pár dalších kousků…
co ty remerxy Hnoju???povidej…ja uz jsem sice rozhodnutej, co si bude nechavat delat, ale chtel bych slyset dalsi názor na ne…:)
Nevím, prodalo se jich docela hodně, ale nemám s nikým z uživatelů zpětnou vazbu. Zatím si nikdo nestěžoval, takže to asi nebude špatný. Ale jak říkám, nevím. Časem možná pořídím galuskové, tak se uvidí :-)
Dík za odpověd:)
počkám si na ruzne nazora a v kvetnu do toho prastim…bud remerx a nebo to, co jsi mi doporucil..:)
Má váha je okolo 90kg. Hope při živém poslechu mě docela odradily, je to na mě trošku moc, já mám rád klid. Proto mi byly doporučeny Novateky pro jejich odolnost a kvalitu a velice snadný servis a údržbu. Jedine ty ráfky, v těch e nikdo neshodl. Ale rád si nechám poradit a navrhnout nějaký lepší set, co teď jezdím nevím jak dlouho vydrží …
Jen mě u těch ZTR děsí ty váhový limity … radši něco bez limitu
např. na rideku ti zapletou z toho, co mají v nabídce cokoli…
a nemají olympiky max 80kg váhu jezdce ? já vážím do 90kg, takže vybírám kola bez omezení hmotnosti
Swiss XR400 vydrží určitě víc jak XC717disc … Mavic pak má XM719disc ta by byla určitě lepší na 90kg než XC717 na to pozor.
Nechci používat ráfky s váhovým omezením a nevěřím že XC717 bude horší než moje XM117 :o) . Napada mne ještě XM317, ale to je těžká obruč a snad něco vydrží, ale zas není vařená
tady bych si dovolil nesouhlasit.
717 ky jsem vozil už 4 páry. V kombinaci s cerit na zimáku, s xt na závodáku, ted s novatec na SJ FSR a s novatec na Nerve XC. Ráfek jsem zničil jen jeden a to když mi na závodě při kolizi co něj frajer skočil = křupnul. Jinak poměr váha/cena/užitek je u nich pro mě osobně hodně dobrej. Vážím 72kg a jezdím bez ohledu na materiál.
je jasný, že je lidi zničí, ale už jsem viděl i docela slušně vyrakvený 4,1 a 4,2. Při jízdě bez závažných jezdeckých chyb je to pro standartně vážícího jezdce skvělá volba
Jsem tě viděl, jak ses s ním v Liberci 2 km po startu vláčel zpět :-)
Zvláštní zkušenost. Kol s ráfkama 717 jsem jezdil několik, nikdy jsem s nima neměl probélm. 717 je dle mě naprosto bezproblémový ráfek.
BTW nestraš furt s těma konusama, si myslím, že je akorát neumíš seřídit :-)
Tak já jsem s těmihle ráfky dost spokojený (až na to, že se ze zadního ráfku vymlátil takový kolíček a teď v něm čas od času rachtá). Asi jsi mi to dobře zapletl:-)