Duše nebo bezduše
vyhrabu tohle téma - další víkendový defekt na HT už mě naštval, tj je konečně čas na bezduše, ale - jak je to v těhle mrazech? Já nemám problém jet 6-7h v -5C ... neztuhne to mlíko, co je uvnitř, případně nezmění se mu vlastnosti?
Notubes Race by měl fungovat i pod nulou.
Google mi na dotaz ohledne mnou pouzivaneho OrangeSeal poslal tohle :
*What is the temperature range of Orange Seal sealants?
Regular: 12 °F, Endurance: 8 °F, Sub Zero: –20 °F*
Pokud to prevadim dobre, pak Regular je do -11, Endur do -13 a Zero nekam kolem -30. Osobni zkusenost s pouzitim v mrazech nemam - venku jezdim jen kdyz je > 5 C (jinak do plastu liju Endurance kvuli vydrzi a vozim lahvicku Regularu).
Ok, me prave zajima osobni zkusenost, cisla jsou jedna vec ... a realita muze byt jina. Ale fakt ze menit dusi v mrznoucim blate (letos uz 3x za mizernych 500km!!) me uz extremne sere
a ne, nebylo to nic jako zapomenuty trn v plasti, 2x zadni, 1x predni a pokazde na uplne jinych mistech. A zadne cvaknuti o rafek pri dopadu, pokazde poctiva dira o nejaky ostry kamen. Na Cross King 29 II Performance
Naposled jsem defektil při teplotě kolem nuly, trhlina v bočnici. Samotný tmel NT Race se snažil, drželo to do určitého tlaku, ale díra byla celkem velká. Pomohl jsem tomu knotem a drží to dodnes.
No podle mě je důležité hlavně defekt radši nemít, takže hlavně mít pláště v pořádku. A pak se na to můžeš dívat třeba tak, že v případě bezduší tam máš alespoň tmel, který ti umožní s dopumpováním dojet. Jestli bude fungovat v mínusových teplotách nevím, ale může, a to není málo.
To bez debat.
ja tak uplne neovlivnim, kdy mam a nemam defekt - to clovek proste jede a najednou vidi, ze kolo je mekke :)
3krát za 500km to používáš hodně mizerné pláště.
Taky si myslím, že problém bude tady.
Ne, to je proste jenom pech. Na stejnych jindy ujedu 1000-1500km bez problemu. Ted jsou na cestach ostre kaminky z posypu, ktere se myslim obcas postavi proti plasti nejakou spickou a potom se protlaci plastem (coz je teda moje teorie, protoze se mi to stava snad kazdou zimu na ruznych plastich). A 2 z tech 3 defektu byly pomale, tj menil jsem kdyz duse nebyla uplne prazdne, jen to pomalu utikalo, coz by asi bezduse daly.
Tady v Brně sypou na cyklostezky snad drcený čedič (nebo co to je) a to se chová jak sklo :-/
Pomůžou pláště s vyššíma figurama aby se ty šutry nedostaly až k plášti a bezduše aby mlíko zacpalo dírky pokud se ten kamínek do pláště přeci jen nějak dostane...
jo jo, u Prahy totez + tam zrejme primichavaji pripinacky ... :)
To chce kvalitní pláště a né néjaké tenké mlékovky.