Tak já můžu zkusit odpovědět, ale podle pravidel fóra nesmím dělat reklamu :) Doporučuji mrknout se na komentáře na Facebooku Equinoxu, případně napsat dotaz na zkušenosti postujícím zákazníkům. Co se týče smyslu karbonových kol, tak tady jsem určitě za galdy (nižší hmotnost).
Tak vyrábí to zřejmě GIGANTEX COMPOSITE TECHNOLOGIES CO., LTD., Tchaj-wan. O kvalitě lze zatím jen spekulovat, každopádně bych je nezatracoval, ale osobně počkám na zkušenosti po pár tisících km :-). Smysl mají asi jen na galusku, kde ta cena je asi bezkonkurenční. V plášťové verzi váží 1610 g, což už mi nepřijde vzhledem k ceně jako extra kauf.
Ty se liší použitými komponentami, kterými jsou středy DT Swiss DT 350 CL a paprsky Competition, respektive 240S CL a Aerolight paprsky u dražší varianty Pro. Oboje straight-pull.
Obě řady nabízíme jak v klasické šířce 25 mm, tak i ve verzi Wide, která je téměř o 5 mm širší.
No a teď ta váha. Náš nejlehčí set Equator MTB Pro má těžko uvěřitelných 1 360 gramů, ten nejtěžší pak o 30 gramů překračuje magickou hranici jednoho a půl kila.
O tisícovku zvýhodněná cena platí na rezervace do konce října. Po složení 50% zálohy vám kola dodáme nejpozději do konce ledna 2021
Chtěl bych se zeptat, zda je těch 28 drátů ve verzi widepro jezdce 95 kg dost nebo je lepší vzít něco jiného s 32 dráty. Případně vyplatí se v tomto ohledu připlati za dráty aerolite nebo jsou competition ok? Dík za radu.
Tak objednány v rámci vánoční akce Equatory 45 disk galusky :-)
S Equatory 45 galuskama nebyl zatím žádný problém tak snad budou i ty diskové v pohodě :-) kotouče jsou na 6 děr, tak jsem zvolil tento kotouč, co vy na to, bude to fungovat s Ultegrou a destičkami z ultegry sady?
Nad klasickým Centerlinem jsem taky přemýšlel.. no těch kotoučů je fakt hodně na výběr.. mít centerlock tak neřeším a beru buď Ultegrový kotouč nebo Durový...
No na toto jsem se jich ptal na FB ohledně náboje a říkali, že to není problém přepléct na DTčko. Každopádně ty náboje mi přijdou celkem dost v klidu (zatím teda musím zaklepat) vzhledem k té ceně kol. Jediné co mě teda trochu štve je to uchycení kotouče a nemůžu tím pádem použít Freeza kotouče.
Tím jako chceš říct, že to co je zapleteno na IS jsou šmejdy? :D docela to tak vyznělo z toho co jsi napsal. Každopádně kdyby tomu tak bylo, tak Shimano nedělá kotouče na IS.
Hojte, tak jsem neodolal poměru cena/výkon a mám 2 zásadní problémy :-(
Po nasazení Campognolo 11sp kazety mám posunuto řazení o 2 pastorky, nejspíš pod kazetu patří přiložená podložka viz foto, ale nevím, jak ji nasadit na Campa ořech?
A druhý problém jsou čelisti, nedokážu je rozevřít tak, aby se mi tam vešly špalky včetně širšího ráfku, ale to je spíš tím, že mi předloni kluci v Blansku v cyklu zkrátili brzdový lanka tak, že když povolím dotahovací šroub, tak mi ustřelí koncovka lanka :-(
Tak doufám, že to nějak doladím a budu rád za každý konstruktivní příspěvek, každopádně budu asi muset tahat nový brzdový lanka minimálně přední, to už jsem zlikvidoval :-(
A to to vypadalo tak na pohodu, nasazení plášťů i kazety naprosto bez problémů, jak jsem to dal na kolo, začalo se to bortit :-(
Mám zánovní galuskové 45 Equatory, ale z druhé ruky bez záruky. Nicméně jsem je koupil opravdu neježděné ( pár desítek km) v origo krabici s nepoužitými špalky. Po nasazení jsem ale zjistil, že zadní kolo se při brždění cyklicky kouše. Měl jsem za to, že se to časem obrzdí a vylepší, ale pořád se nic neobrzdilo, je to stále stejné. Co myslíte, pomohli by jiný špalky, než ty origoš co k tomu dávají?
Zasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání dárků a možností výhodnějšího nákupuZasílání Akce týdne
Vyber si, prosím, o které informace máš zájem:
Jednou za týden/měsíc posíláme souhrn toho, co je na MTBIKERu nového. Nikdy neposíláme reklamu ani jiný spam.
K narozeninám a svátku Ti budeme posílat drobný dáreček s možnostmi výhodnějšího nákupu a občas posíláme e-mail s akcemi na zboží, které by Tě mohlo zajímat.
Jednou týdně posíláme souhrn naší Akce týdne a občas posíláme e-mail o speciálních akcích a novinkách v našem e-shopu.
Dávám společnosti MTBIKER community s.r.o., se sídlem 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, souhlas k zasílání bezplatných informací podle specifikace uvedené výše a se zpracováním mých osobních údajů pro tento účel. Můj souhlas je dobrovolný a beru na vědomí, že mám právo jej kdykoli odvolat v sekci Nastavení e-mailů. Zároveň potvrzuji, že jsem se seznámil(a) s informacemi v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
check_circle
error
MTBIKER používá cookies
Soubory cookies používáme na zabezpečení funkčnosti webu a na personalizaci obsahu. S Tvým souhlasem je budeme používat k měření užívání webové stránky, k personalizaci a na zobrazení relevantních reklam a informací. Pokud nám udělíš souhlas, můžeš ho zrušit nebo můžeš změnit své preference v sekci Nastavení cookies. Pokud nesouhlasíš s ukládáním cookies, můžeš je odmítnout. Víc o cookies si můžeš přečíst v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
Hledej. Je tu celý téma
Tak já můžu zkusit odpovědět, ale podle pravidel fóra nesmím dělat reklamu :) Doporučuji mrknout se na komentáře na Facebooku Equinoxu, případně napsat dotaz na zkušenosti postujícím zákazníkům. Co se týče smyslu karbonových kol, tak tady jsem určitě za galdy (nižší hmotnost).
Tak vyrábí to zřejmě GIGANTEX COMPOSITE TECHNOLOGIES CO., LTD., Tchaj-wan. O kvalitě lze zatím jen spekulovat, každopádně bych je nezatracoval, ale osobně počkám na zkušenosti po pár tisících km :-). Smysl mají asi jen na galusku, kde ta cena je asi bezkonkurenční. V plášťové verzi váží 1610 g, což už mi nepřijde vzhledem k ceně jako extra kauf.
Equator začal nabízet i MTB kola
Představujeme rovnou 2 řady: MTB a MTB Pro.
Ty se liší použitými komponentami, kterými jsou středy DT Swiss DT 350 CL a paprsky Competition, respektive 240S CL a Aerolight paprsky u dražší varianty Pro. Oboje straight-pull.
Obě řady nabízíme jak v klasické šířce 25 mm, tak i ve verzi Wide, která je téměř o 5 mm širší.
No a teď ta váha. Náš nejlehčí set Equator MTB Pro má těžko uvěřitelných 1 360 gramů, ten nejtěžší pak o 30 gramů překračuje magickou hranici jednoho a půl kila.
O tisícovku zvýhodněná cena platí na rezervace do konce října. Po složení 50% zálohy vám kola dodáme nejpozději do konce ledna 2021
Zaloha 50% s dodanim za 90 dnu? To zavani problemovym cashflow. Ale treba to klapne.
Chtěl bych se zeptat, zda je těch 28 drátů ve verzi widepro jezdce 95 kg dost nebo je lepší vzít něco jiného s 32 dráty. Případně vyplatí se v tomto ohledu připlati za dráty aerolite nebo jsou competition ok? Dík za radu.
Tak objednány v rámci vánoční akce Equatory 45 disk galusky :-)
S Equatory 45 galuskama nebyl zatím žádný problém tak snad budou i ty diskové v pohodě :-) kotouče jsou na 6 děr, tak jsem zvolil tento kotouč, co vy na to, bude to fungovat s Ultegrou a destičkami z ultegry sady?
bude, ale kombinovat Sram a Shimano proč?
krásné ani levné to není
Náboj je na 6 děr tak proto. Od Shimana mi pak moc na 6 děr nesedělo. Maximálně XT kotouče.
EDIT: Levné to opravdu není, ale ty kotouče na silničce snad moc měnit nebudu, takže je to spíše jednorázový nákup :-)
Hope , Formula, TRP, a další a další, vše levnější a zajímavější
a ty kola nejdou objednat v CL verzi?
Pošli nějaký odkaz prosím na konkrétní typ který je zajímavější :-)
Formula
Hope
TRP
Trickstuff
Shimano XT
a další si najdi už sám
Mně se líbí ten černý unašeč, myslím že padne k mé černé vidlici. Každopádně díky za tipy. Z těch tvých tipů mi přijde nejpěknější asi ten XT.
Nejdou právě v CL verzi objednat.. jsem s něma dost spokojený vzhledem k ceně/výkonu, proto je volím.. plus s Milanem je super domluva..
Bude to fungovat. Krasy ale moc nepobral. :-)
No ty náboje jsou na 6 děr, proto volím tuto variantu :-)
Sel bych do normalniho Sramu Centerline nebo do Galferu.
Nad klasickým Centerlinem jsem taky přemýšlel.. no těch kotoučů je fakt hodně na výběr.. mít centerlock tak neřeším a beru buď Ultegrový kotouč nebo Durový...
Taky nevim proc se shimano brani udelat hezkej kotouc na 6 sroubu..
Já myslel nedávno, že 6 děr je už mrtvý systém... a on je ale jen u Shimana... Sram a ostatní výrobci kotouče stále dělají...
CL tlačí jen Shimano, kdyby s ním seklo, tak ostatní CL taky zabalí...
Jojo tak to je. Ty jejich kotouče Freeza jsou super, ale za Equatory jsem nenašel adekvátní náhradu takže proto volím 6 děr s tím Sram kotoučem :-)
lepší nahrada je si objednat Nextie rafky a nechat složit
levnější a podle požadavku :D
Jo o této variantě jsem už slyšel i na MTB. Díky za tip :-)
abys neřekl že nemám zkušenost s Eqinox :D nakonec sem je komplet rozebral a předělal.
Ale to byla verze s jejich nábama, na DT po přepletení už pak pohoda,
No na toto jsem se jich ptal na FB ohledně náboje a říkali, že to není problém přepléct na DTčko. Každopádně ty náboje mi přijdou celkem dost v klidu (zatím teda musím zaklepat) vzhledem k té ceně kol. Jediné co mě teda trochu štve je to uchycení kotouče a nemůžu tím pádem použít Freeza kotouče.
Ale oni je delaj, jen ne hezky :)
Tím jako chceš říct, že to co je zapleteno na IS jsou šmejdy? :D docela to tak vyznělo z toho co jsi napsal. Každopádně kdyby tomu tak bylo, tak Shimano nedělá kotouče na IS.
Já viděl pár fotek a nijak mi tam těch 6 šroubů do očí nebylo, těžko říct.
Jinak taky se teď dívám na své XT kotouče s Freezou a fakt by to asi nešlo :D
Hojte, tak jsem neodolal poměru cena/výkon a mám 2 zásadní problémy :-(
Po nasazení Campognolo 11sp kazety mám posunuto řazení o 2 pastorky, nejspíš pod kazetu patří přiložená podložka viz foto, ale nevím, jak ji nasadit na Campa ořech?
A druhý problém jsou čelisti, nedokážu je rozevřít tak, aby se mi tam vešly špalky včetně širšího ráfku, ale to je spíš tím, že mi předloni kluci v Blansku v cyklu zkrátili brzdový lanka tak, že když povolím dotahovací šroub, tak mi ustřelí koncovka lanka :-(
Tak doufám, že to nějak doladím a budu rád za každý konstruktivní příspěvek, každopádně budu asi muset tahat nový brzdový lanka minimálně přední, to už jsem zlikvidoval :-(
A to to vypadalo tak na pohodu, nasazení plášťů i kazety naprosto bez problémů, jak jsem to dal na kolo, začalo se to bortit :-(
Mám zánovní galuskové 45 Equatory, ale z druhé ruky bez záruky. Nicméně jsem je koupil opravdu neježděné ( pár desítek km) v origo krabici s nepoužitými špalky. Po nasazení jsem ale zjistil, že zadní kolo se při brždění cyklicky kouše. Měl jsem za to, že se to časem obrzdí a vylepší, ale pořád se nic neobrzdilo, je to stále stejné. Co myslíte, pomohli by jiný špalky, než ty origoš co k tomu dávají?
Neflekuju, pěkně jemně ...
Letošní novinka = vroubky ;-)