Fox CTD problemy
Cau, neřešil tady někdo následující problém, při nadhození nebo vracení se ze zdvihu jakoby narazí na nějaky doraz, měli jsme s mechanikem podezření na prasklou negativní pružinu ale tou to není, odskok a ctd funguje. Mozna je to vidět slišet ve videu
Jedná se Float 34 Factory ctd kashima 2014
Zkoušeli jste ji vyfouknout, párkrát zapumpovat až na konec a zas nafouknout, jestli není ta negativka přetlakovaná?
má negativku v pružině...
neutek vzduch z komory do vnějších nohou?..větší odpor při zasunutí,rychejší návrat,odhrnout stírák párátkem...ujde vzduch
Čus, stejný zvuk mi dělala i moje po umělém zvýšení zdvihu (některé to umožňují). Bylo to tím, že vnitřní nohy narážely na vnitřní ukotvení (tak nějak mi to mechanik vysvětloval). Pomohlo snížit zdvih o cca 2-3mm. Od té doby bez problémů.
Možná to máš jen přefoukané nebo tedy je na daný tlak v pozitivce už příliš slabá pružinová negativka (to pro případ, kdybys na svojí hmotnost a styl jízdy opravdu potřeboval tolik foukat). Problém bude v tom co psal Dorsiflex.
Při narůstajícím tlaku v pozitivce vždy dojde od určitého tlaku k situaci, že negativka je moc slabá a pozitivka ji přetlačí až na maximální vysunutí vidlice, kde to jde na doraz maximálního vysunutí. A jako první se to projeví při návratu ze zdvihu.
Snížení zdvihu o pár mm tomu také pomůže (to vyřeší jen ten doraz), ale lepším řešením je dát správnou negativku pro dané nafoukání pozitivky (to vyřeší jak doraz, tak správné chování vidlice.