Fully za 30 000 kč
Tak mě cizí názory nevadí.. ale tyhle fully se mi líbí vzhledově.. A co je špatného na kellysu?? Asi nevíc mám spadeno na tu meridu,ale bojim se u celopéra neždoucího houpání,a to u GT alespoň to tam píšou že díky i-drive se to nehoupe když šlapeš.
pozor na řazení příspěvků......
Jinak ad Kellys - nemůžu ti napsat žádnou osobní zkušenost, ale myslím že závěry receznzí, jdo dostatečně odstrašující aby člověk o tomhle kole uvažoval.....prostě podle toho co jsem četl bych si ho raději nekdy nekoupil....z toho cos napsal vybírám Idrive, Merida není špatná, ale pokud to má být to kolo co je na fotce, tak to bych si hlavně kvůli vidlici nekoupil....
Njn. ALe zase na GT se mi nelíbí ta barva. Tak to bych si zvykl asi. Já scháním nějaký univerzální celopéro. Jako jak na silnici tak do terenu. Který je nejvíce univerzální??
no vidíš a podle mě je to GT designově mnohem povedenější než ta Merida :)
Jen k tomu Kellysu.Naprosto shodny ram mela Kona u modelu kikapu asi tak 4 roky nazpet.Jen tam byl jiny nastrik.Mel bys stejnej nazor,kdyby tam bylo napsano Kona?
Vsak on je dodnes stejnej.Znam tu Konu,jezdi ji kamos a da se to.Dnes jsou lepsi kola,ale spis me stve hodnoceni typu"kellyse vynech, je to sracka"
naprosto stejný, Kona pro mě není žádná modla, já to neberu podle značek, v přímém srovnání taky končí Kona vetšinou až na chvostu, hlavně díky horšímu pohodlí.........
a kdyz ti postavim vedle sebe dve uplne stejne krabicky a o jedne reknu, ze je americka... :o)))
Vidli může poslat na převýchovu k Milanovi. Ten Suntoury dělá.
Tak já mám tu Meridu. Osobně jsem s ní spokojen, jízda na ní je parádní. S ostatními dvěma koly jsem nesrovnával (z Fullů jen s dvěma Meridama se systémem odpružení LRS), ale jízda je to parádní. Své mouchy má (ihned po první vyjížďce sem musel vyměnit náboj v přední vidlici, teď jsem měnil i zadní tlumič. Vypadá to hrozivě, že jsem vyměnil již dvě věci, ale u vidlice bych to bral spíše jako vadu výrobku, druhá je asi špatně seřízeným tlumičem vzhledem k mé váze. Takže prakticky mohu doporučit. Jediné co mne štve je uchycení bovdenů na rámu (stahovací máskou :o/). Jestli budeš mít ke kolu konkrétní dotazy, klidně se ptej
Hey super. Dík. Mě jde u tohoto fullu aby se to nehoupalo když pošlapu. A taky jestlil se s nim dá vyrazit i na silnici. Jsem takovej univerzál 50% silnice 50 % terén. Abych se neudřel. Nepříde ti moc těžký? A hele prosim tě nemohl bys mi poslat nějaký detailnější fotky. To je jedno co. Třeba na můj email [email protected] Dík moc.
no řekl bych že pokud hledáš lehký rychlý full na sportovní XC tak ta Merida nebude zrovna to pravé.....
A existuje vůbec nějakej rychlej xc full za 30 000????
no podívej se na tvoji anketku a uvidíš :)
Je pravda že za ty peníze moc eventualit nečekej, oni vlatně existují tak 2-3 kola, která přichází v úvahu........
NO a jaký to sou teda kola ty 2-3???
, no, popravdě, houpání při šlapání nepozoruji, ale minulý týden jsem již nevydržel a musel jsem změnit pláště, protože ty 2,35ky jsou opravdu jen na terén. Vyjel jsem s těa novýma jednou a změna to byla obrovská, ale kolo nějak moc lehké není teda.
Ten rám od Meridy je poměrně lehký - dle webu 2,9 s tlumičem v L. Takže váhu dě+lají hlavně levné nebo enduro komponenty. Nejlehčí fuly mají okolo 2,5 Kg. Takže je to spíše o osazení
jak se vlastně chová to LRS?
Odpružení s nízkým převodovým poměrem (LRS) znamená, že poměr mezi zdvihem kola a délkou zdvihu tlumiče je téměř stejný. Jestliže se zadní kolo pohne o 2 cm, píst zadního tlumiče se také pohne přibližně o 2 cm. Systémy odpružení pracující s vysokým poměrem mezi 2:1 a 3,5:1 vyžadují vyšší tlak v tlumiči, nadměrně zatěžují rám a snižují tak životnost rámu i tlumiče.
no hezky si to opsal z katalogu, ale to AM není LPS :oD
Tak který z těch fully je nevíc sprotrovní xc-čko? Dík
jasně, tomu rozumim,ale myslel jsem to spíš, jak se tenhle systém chová. chci kupovat full rám a na tenhle systém se dost často objevujou inzeráty. tak sjem chtěl vědět, co od toho čekat
No a co to pohupování na tý tvojí meride objevuje se bo ne? O to mi jde. Jeslit se na silnici budu cejtit jako na pevnim rámu bo ne. Dík
Pokud mluvis o te AM,tak ta se houpat bude.Proc si ji nekde nezkusis,muzes si ji pujcit na vikend,pak pujcit GT a udelat si obrazek.
Taky doporučuju si půjčit - jinak si myslím, že ful se kupuje právě kvůli houpání :) Dražší modely se nehoupu, protože mají propedal tlumiče - jinak by se houpaly taky. Pokud chceš aby se to nehoupalo, pak si kup: Epic, Scalpel, Giant NRS - je pouze otázkou jestli jsou to pořád ještě fuly...
Full se ma houpat kdyz je treba, a ne kdyz neni... A nektere pokrocile systemy to resi i bez PP tlumicu
hmmm - ale někteří top výrobci (Specialized, Norco) se stále drží houpacích systémů (FSR) A jiní se drží jiných houpacích systémů (Kona) protože na FSR nemají licenci nebo věří něčemu jinému (RB) Jinak je potřenba rozlišovat XC full (nemá se houpat) nebo pohodový full (má fungovat) - osobně mi přijde full pod 100 mm zbytečnost a peníze navíc pokud to není softail. Problémem u fullů je, že když si koupíš ful se zdihem x, tak další rok chceš x+20mm a tak dále.... PS: Názor od Full laika
A podle čeho si poznal že se to nehoupe? u těch třech co si napsal..
Hele poslal bys mi prosim tě nějaký ty fotky tý meridky na email [email protected] ???? Dík
Zkoušel jsem vyšší Meridu AM 800 a GT I-Drive 5 2.0. GT chodí o třídu výš lépe, má pocitové větši zdvihovou kapacitu a při jízdě do kopce se mi nehoupalo, Merida ano.
poslední komentář: 23. 8. 2026 o 2:41