Garmin hrudní pás
Jaký pás od garminu doporučujete?.. dělám kolo a běh...
Asi nej je premium...
Premium jsem měl - dobrý, ale HRM Run2 nebo HRM Tri jsou pro mne daleko příjemnější. zase maj tu nevýhodu, co píšu vejš - pevně spojený čidlo s pásem, takže opatrnější očista a nevím, co budu dělat, pokud se pás časem "vytahá". Nicméně je celej pogumovanej a zatím rok a půl vypadá úplně stejně, zatímco na jiném hruďáku s klasickým senzorem na "patentky" už po roce pás vypadá dost použitě.
Zase HRM Run2 docela nepříjemně "gumově" ***** (nevím jak Tri), kdo je na tyhle vjemy citlivej...
Spolehlivost 100% - je jedno, jestli jsem mokrej jak myš, nebo vysušenej jak treska, jestli mi plandá triko, je -10 nebo +40 (třeba Premium byl rozhodně o dost náchylnější právě na "plandání" i stav opocení.
Mám jej 3 roky a spokojenost... pračku dává vpoho ;-)
U pásů, kde je čidlo na "patentkách" není důvod popruh občas neprohnat pračkou (když se hodí k ostatním věcem, co se perou gelem či něčím speciálnějším - ne klasickým práškem). Spolehlivost a funkčnost novejších pásů (asi od kterékoliv značky) je prostě už dnes vysoká, před nějakými 8,9 lety to tak slavné nebylo - pás aby obstojně fungoval, musel bejt hodně utaženej, pod čidly se obvykle muselo navlhčit, nejlépe slanou vodou, řešily se výpadky (hodinky na ruce půl metru do pásu a i tak to občas vypadávalo), jakmile tričko/dres trochu plandal, už to házelo nesmyslné peaky atd. Dnes to prostě funguje skoro dokonale (alespoň u mne)
Netvrdím, že Premium od Garmina je špatný pás (to rozhodně ne), jen prostě mi HRM Run2 připadá zase ještě o trochu lepší, méně citlivej k popsaným obecným problémům s pásy a hlavně opravdu pohodlnej.
Kdyby specificky ne***** (je to taková kombinace zápachu gumy, asfaltu a levné nemocniční dezinfekce) byl by pro mne dokonalý. Ten zápach samozřejmě není vůbec cejtit při aktivitě venku na vzduchu, ale až po dojezdu/doběhu, kdy se to ohřeje a smísí s potem. Třeba běhat nebo jezdit s tím doma na trenažéru - tam by to asi bylo celkem otravné - zvlášť, jak je člověk rozdejchanej a citlivější na smrady. To je v podstatě jedinej problémek.
Nevím no, asi jsem nenáročný uživatel, ale já jsem třeba spokojený s pásem z decathlonu. Koupil jsem to spíš jen z plezíru, že si zkusím měřit tepovku. Teď ho používám na kolo a běh pořád a nemám s ním problém. Je pravda, že popruh na zádech nedrží tvar, ale jsem na to asi imunní, protože mi to nevadí, o pásu v podstatě nevím. Jinak drží za každých okolností na svém místě. Co se měření týče, tak žádnou neplechu nedělá, žádné špičky navíc nebo tak.
To jen na okraj zkušenost s levnou variantou :)
Edit: na kole ho mám na sobě hodiny a hodiny. Najeto s ním cca 5000km od loňského srpna.