Jaké brzdy?
muzu si prihrat polevecku? uvazuju o < Formula CURA > bohuzel nikdo z party je nema, tak se optam tady, ma smysl je menit za < SRAM Level TLM > dekuji
Dvoupist cajk prý, utáhne i enduro použití. 4p teď budeme testovat, prý jsou s tím problémy...
Problémy se 4pístem jsem měl já a můj kamard, 3 páry dohromady a všechny na prd... ale spousta lidí kolem je má a bez problému :-) si vyberte :-D
4pistek nechci, a XT ani XTR taky nechci, tak hledam neco na XC fulla, z tech levelu mam trochu strach, zeto postupem bude spis ku vzteku :D
je jasny ze kazda znacka ma neco napikacu, ale dobry brzdy jsou fakt potreba :D
já bych je kvůli své digitálnosti nechtěl :-) ale když nechceš 4píst tak moc na výběr nemáš
popravde semi ty formule libeji, a videl jsem je i na fajnovejch stavbach, tak snad tam nedaji neco co nefunguje :D a 4 pistek, myslim, ze nejni potreba < mozna na predek > je cas na finalni rozhodnuti, ted jsem se celkem vysypal za kola, tak musim hodit nachvilku klidek :DDD
Formule už nejsou zdaleka tak digitalní jak bývaly. Taky už nemají dotku ale minerál.
cury 2 jsou pořád hooodně digitální, Cury 4 méně
atak ono asi taky zalezi jak jedes rychle ne? pri 10km to bude kotva a pri 50 to bude brzdit tak akorat, horsi byto bylo na zadku teda, pac ten je normalne uplne odlehcenej a tam bych uplne nechtel < 0-1 >
Nechápu. Oboje brzdí hodně. Zbytek viz výše.
No, ze zadni se davkuje hur, predek se davkuje lip, zadek, tim, zeje odlehcenej tak se snaz blokuje
To by mě zajímalo. Vyplatí se přemýšlet o Cura 2 nebo 4 když bych měl měnit místo SLX 7120? Chtěl bych něco podobně silnýho, ale s lepší modulací.
silný jsou, s modulací bych byl fakt opatrnej.. Cure 4 víc jak Cura 2
ale na brzdy typu Sram Code, Hope, pravděpodobně TRP to nemá ani zdaleka...
Ty TRP by mě docela zajímaly. Koukal jsem na Quadiem, ale ani ty ani DH se moc nedají sehnat a objednávat z nějakých neznámých zahraničních eshopů se mi nechce. Ale podle toho, co jsem četl, tak vypadají dost zajímavě.
Ověřených zahraničních eshopů se neboj, tam je najdeš :-)
Quadiem jsem měl předtím. Fajn brzda, ale ten maximální výkon tam nebyl. U Evo modulace zůstala, ale ten výkon tam je. Pocit na páce třeba proti Hope pro mě daleko lepší.
Levely jsou velmi slabé brzdy, Cury na dvoupíst velmi silné brzdy. Projev něco mezi Shimanem a Sramam - jedovatější než sram ale lépe davkovatelný než shimano.
Jj takhle to vnimam, mam na druhym kole XT a ted se divim, zeto vubec < level > nebrzdi, jeste tomu dam letos sanci, a pak se uvidi.
Cura 4 mám na kole pár dnů, jizdní projev za mě dokonalý - dávkovatelnost super, síly nadbytek i s dodanými organickými destičkami. Všechny předchozí brzdy byly něčím specifické a člověk si musel zvykat, Cura 4 mi tak nějak nenápadně ale přirozeně fungují od první jízdy.
Jak dlouho pozitivní hodnocení vydrží teprv uvidím.
Hayes a TRP a jsem nikdy nezkoušel.
poslední komentář: 23. 8. 2026 o 2:41