Jaké brzdy+kotouče?
A co Cody za 6200,– s 200mm kotouči v ceně?
To musí ubrzdit i slona!
kouká jen po shimanech :-)
Díky,ale jenom shimana…
A ty destičky máš na současném kole sintry nebo ne?
Pořád píšeš jen o nových brzdách.
Sintrované desky tam nemám.Nove brzdy chci taky proto,že Na zadni brzdě mám rovnanou páčku po jednom pádu,takže to sice brzdí,ale když se mi teď podařilo přemluvit babu,tak chci nějaké lepší brzdy.Jaké desky by jsi mi doporučil (odkaz)?
No jo, ty nepotřebuješ brzdy kvůli tomu, že málo brzdí, ale proto, protože chceš jednoduše nový.
Tak jako důvod nepiš, že: „při delším brždění začnou hučet a přestávají brzdit (podle mě přehřívání)“.
Osobně mi to je samozřejmě uplně jedno, však si udělej radost když chceš a dostal jsi povolení.
To jen, že by jsi měl vyzkoušet sintrovaný destičky (v historii na BF je toho taky dost – já mám značku KoolStop a v Krkonoších tady občas nějaký kopec je.)
Kdyby jsi to udělal, zjistíš, že brzdí i v dlouhých sjezdech a vyřešilo by to myslím tvůj problém.
Když koupíš nový brzdy kde budou organiky, tak to bude brzdit stejně nahovno jako ty co máš teď.
Ale jak jsem už psal, je otázka co chceš vlastně ty, zařiď se podle toho a radost z nákupu (možná zbytečných) nových brzd za cca. 6000kč si jistě náležitě užiješ. :-)
A mají ty organické desky v něčem výhodu?Jake jsou klady a zápory?Prece je tam nedávají jenom tak,ne?
Tady mas rozdil
Díky :o)
organika má ostřejší nástup a brzdí líp.
sintr potřebuje zahřát až pak brzdí líp než organika, a snese vyšší teploty
http://www.kupkolo.cz/…42350_z5352/
Tohle jsou jaké desky???
Organiky.
Takže polymer=organika ? A ty sintry mají taky jiný název,nebo to jsou jen sintrované desky? Abych byl v obraze :o)
Můžou být označeny i jako Metal,nebo prostě kovové.
A napsal jsem výše blbost…nové XT mi přišly s polymerovýma deskama.
Ohlížej se po těchto (budeš-li brát XT nebo SLX) – vzadu je napsáno metal.
Když mi ty brzdy přijdou,taj jak pohledem poznám,jaké tam jsou desky???Jestli to jsou sintry nebo organiky?
podle barvy plechu na kterých sou nalepené
ok.Díky
Vyndáš desky a podíváš se co je zezadu napsané.
:o) Díky
polymer = organika
že by dávali origo desky k Avidům organiky?
myslím že se většinou všude seriově dávají organiky sou levnější a míň vydrží :D
no ty moje na juicynách brzdí nejlíp zastudena, vadnou docela brzo, ale na druhou stranu mám furt původní, kdy jiní při +/ polovičním nájezdu km už měnili, mokré brzdí líp jak za sucha, pískají a já zatím furt čekám, kdy mně kotouč zachytí pružinu, a ono furt nic, výdrž docela velká :) tak nevim, co tam mám..
Takže myslíš,že bude lepší,když si hned při tom objednávání těch brzd objednám i ty sintrované desky?Abych nebyl zklamaný …:o(
Mě přišly nové xt se sintrovanýma deskama.
Jak se rozeznávají organické od sintrovaných???Nejsem v tomhle moc doma :o(
A taky mě na těch brzdát štve,že pořád škrtá kotouč.Sice mírně,ale ten zvuk tam je a to sere!Kámoš má starší XT a s tímhle nemá problém…
Ale jak jsem taky psal,jsem s těmi brzdami spokojený.Na to,že to jsou nejlevnější modely od shimana,tak překvapily.Ale teď,když je možnost,tak chci polepšit :o)
njn mermomoci olej misto DOTKY :-) Hlavne ze resis prehrivani.
Cody nebrat. Brácha je má a po roce a půl je dával na reklamaci. Přestali se mu vracet páky. Reklamaci mu neuznali, protože prý servis při výměně brzdovky nevyměnil nějaké O kroužky. O tom, že by se měli měnit ale v manuálech není ani slovo.
To ale není chyba brzd, to ***** servis.
V tom je právě teď zakopanej pes. Na servise byly brzdy loni a servis se brání tím, že o výměně O kroužků dal Avid informaci až letos.
poslední komentář: 23. 8. 2026 o 2:41